Azure Active Directory

Bescherming tegen cyberaanvallen

Azure Active Directory beschermt de organisatie tegen cyberaanvallen en phishing. Met Microsoft Azure Active Directory (AD) loggen gebruikers op een veilige manier in. 

Azure AD Microsoft

Azure Active Directory

Met Microsoft Azure Active Directory (AD) kunnen organisaties op een veilige manier inloggen. Met verschillende beveiligingslagen worden alle gegevens optimaal beschermd voor uw organisatie.

Veilig inloggen

Azure Active Directory maakt inloggen veiliger

Organisaties werken steeds vaker vanaf verschillende locaties. Met Azure Active Directory wordt het mogelijk om op een veilige manier in te loggen. Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is namelijk niet meer veilig genoeg. Azure Active Directory maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmogelijkheden om alle bedrijfsgegevens in uw organisatie veilig te houden.

Azure Active Directory AD
Azure AD Conditional Access

Microsoft 365 optimaal beveiligen

Azure Active Directory helpt bedrijfsgegevens te beschermen

Met Microsoft 365 krijgen werknemers de tools die zij nodig hebben om succesvol te kunnen werken. Met Azure Active Directory wordt ervoor gezorgd dat kwaadwillende worden geweerd uit uw omgeving. Met Multi-factor Authenticatie, Conditional Access en toegangsrechten wordt de complete organisatie beschermd tegen bedreigingen van buitenaf. 

De voordelen van Azure Active Directory

Met Azure Active Directory wordt de complete IT-omgeving beveiligd tegen dreigingen van buitenaf. Bescherm interne resources en maak inloggen gemakkelijker en veiliger voor werknemers.

Eenmalig aanmelden

Met Active Directory hoeven gebruikers zich maar eenmalig aan te melden. Dit vereenvoudigt de toegang tot apps.

Meervoudige verificatie

Met voorwaardelijk toegang en meervoudige verificatie worden alle gegevens optimaal beschermd in de organisatie.

Identiteitsverificatie

Met Azure Active Directory wordt er één identiteitsplatform gecreëerd voor veiligere communicatie. Dit geldt voor interne en externe gebruikers.

Flexibiliteit

Azure AD is compleet naar wens in te stellen. Dit maakt het mogelijk om op een veilige manier toegang te geven tot gegevens.

Conditional Access

Gegevensbescherming met Conditional Access

Met Conditional Access in Azure Active Directory worden er verschillende datapunten met elkaar vergeleken. Dit maakt het mogelijk om extra verificatie te vereisen bij verdachte inlogpogingen. Dit kan een extra inlogcode van een authenticator app zijn of toestemming van een IT-beheerder. Conditional Access controleer inlogacties onder andere op basis van locatie, inlogapparaat en gebruikersgroep. Met Conditional Access wordt er een risico inschatting gemaakt en kan er direct actie worden ondernomen op vreemde activiteiten. 

Azure Active Directory Microsoft 365
Azure AD MFA

Multi-Factor Authenticatie

Extra verificatie om in te loggen

Azure Active Directory maakt het mogelijk om Multi-Factor authenticatie in te schakelen. Met Multi-Factor authenticatie is een extra inlogcode vereist bij het inloggen in de bedrijfsomgeving. In combinatie met Conditional Access zijn er verschillende instellingsmogelijkheden, waardoor gebruikers op locatie of thuis niet onnodig verificatie hoeft te laten zien.

Persoonlijk advies nodig?

Benieuwd of Azure Active Directory geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met een van onze experts op en dan bekijken we samen de huidige IT-omgeving
  Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

  Veelgestelde vragen

  Microsoft Azure Active Directory verhoogt de beveiliging binnen de organisatie. Wij beantwoorden hier een aantal veelvoorkomende vragen over Microsoft Azure Active Directory.

  Wat is Azure Active Directory 

  Microsoft Azure Active Directory creëert een veiligere manier om in te loggen. Vanuit Active Directory wordt eigenlijk de identiteit van een gebruiker geverifieerd. Zie het als een grote kluis met allemaal gegevens en rechten van eindgebruikers. Op het moment dat een werknemer inlogt, wordt Azure Active Directory geraadpleegd. Vanuit hier wordt er gekeken of een gebruiker toegang mag krijgen tot gegevens die zich in de organisatie bevinden. Conditional Access kan bijvoorbeeld kijken vanuit welk apparaat, welke locatie of wie er precies inlogt. Op basis van een risicoscore wordt er bepaald of er ingelogd mag worden of dat er extra verificatie nodig is.

  Waarom kiezen voor Azure Active Directory

  Binnen organisaties kunnen er veel gevoelige gegevens zijn. Met Azure Active Directory haalt u een identiteits- en toegangsbeheerservice in huis. Werknemers kunnen op een veilige manier inloggen en bedrijfsgegevens worden optimaal beschermd. Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is nu eenmaal een kwetsbare methode. Met Azure AD zijn er verschillende mogelijkheden om op een veilige manier toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens.

  Is Azure Active Directory onderdeel van Microsoft 365?

  Microsoft 365 & Microsoft Azure Active Directory zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. In Azure AD wordt namelijk de rechtenstructuur opgezet voor de complete Microsoft 365 omgeving. Dit is eigenlijk een verplicht onderdeel van een Microsoft 365 omgeving. Microsoft Azure AD heeft nog veel meer mogelijkheden, zoals Multi-factor authenticatie & Conditional Access.

  Waarom vertrouwen op Azure Active Directory?

  Microsoft investeert jaarlijks meer dan 1 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling van cybersecurity. Meer dan 3500 beveiligingsexperts zijn dagelijks bezig met het beveiligen van uw gegevens en privacy. Azure heeft namelijk meer certificeringen dan welke cloudprovider ook. Bekijk hier alle certificeringen van Microsoft Azure.

  Download het gratis eBook:

  Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

   Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.