Microsoft Intune

Apparaatbeheer voor zakelijk gebruik

Met Microsoft Intune wordt het mogelijk om zakelijke apparaten te beheren. Dit zorgt ervoor dat gegevens optimaal worden beschermd.

De Security Baseline

Microsoft Intune

Microsoft Intune helpt organisaties om alle apparaten binnen een organisatie te beheren. Het Microsoft Intune platform zorgt ervoor dat de complete IT-infrastructuur vanuit één centraal punt kan worden beheerd.

Mobile Device Management

Microsoft Intune helpt om apparaten te beheren

Binnen organisaties wordt er steeds meer gebruik gemaakt van mobiele apparaten. Microsoft Intune maakt het mogelijk om al deze apparaten succesvol vanuit de cloud te beheren. Dit gebeurt door verschillende beleidsinstellingen in te richten, waarna Microsoft Intune alles verder regelt. Nu wij steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, is Microsoft Intune eigenlijk noodzakelijk om de IT-omgeving succesvol te kunnen beheren.

Microsoft Intune apparaatbeheer
Microsoft Intune Mobile Device Management

Nieuwe apparatuur instellen

Apparaten direct geschikt maken met Microsoft Intune

IT-beheerders zijn veel tijd kwijt met het instellen van apparaten. Met Microsoft Intune wordt het mogelijk om direct het bedrijfsbeleid toe te passen. Dit helpt om nieuwe collega’s snel aan de slag te laten gaan en bespaart veel tijd voor IT-beheerders. In Microsoft Intune is inzichtelijk welke apparaten er allemaal geregistreerd en aanwezig zijn binnen een organisatie. Door de cloud kunnen beleidsinstellingen direct worden toegepast op de gehele organisatie, waardoor niet elk apparaat individueel hoeft te worden benaderd.

De voordelen van Microsoft Intune

Microsoft Intune maakt het mogelijk om sneller en efficiënter apparaten te implementeren binnen de organisatie. Door de cloud zijn alle apparaten direct voorzien van de juiste beleidsinstellingen.

Bespaar tijd

Microsoft Intune maakt het voor IT-beheerders makkelijker om apparaten te beheren. Push direct het nieuwste bedrijfsbeleid naar alle apparaten vanuit het online portaal.

Apps implementeren

Installeer direct alle standaard applicaties vanuit Microsoft Intune. Zo hoeven werknemers niet handmatig apps te downloaden.

Bring your own device

Werknemers kunnen ervoor kiezen om hun eigen apparaten te gebruiken. Met Microsoft Intune kunnen gegevens zelfs op eigen apparaten worden beschermd.

Azure Active Directory

Microsoft Intune integreert samen met Azure Active Directory. Maak de onboarding van werknemers nog makkelijker & veiliger met deze mogelijkheden.

Beveiliging

Bescherm gevoelige gegevens met Microsoft Intune

Microsoft Intune biedt bescherming tegen verlies en diefstal. Vanaf afstand kunnen de apparaten worden vergrendeld en/of gewist. Kwaadwillende kunnen op deze manier geen bedrijfsgegevens bemachtigen.

Gegevens op persoonlijke apparaten kunnen ook worden beschermd. Door een Mobile Application Management beleid kunnen gegevens in werkapplicaties worden beheerd. Dit biedt werknemers de mogelijkheid om toegang tot gegevens te hebben en geeft organisaties verschillende mogelijkheden om dit optimaal te beheren. 

Microsoft Intune beveiliging

Persoonlijk advies nodig?

Benieuwd of Microsoft Intune geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met een van onze experts op en dan bekijken we samen de huidige IT-omgeving
  Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

  Veelgestelde vragen

  Microsoft Intune heeft veel mogelijkheden en is onderdeel van de Microsoft 365 omgeving. Daarom proberen wij hier veelvoorkomende vragen te beantwoorden over Microsoft Intune

  Wat is Microsoft Intune

  Microsoft Intune maakt het mogelijk om apparaten te beheren vanuit één centrale omgeving. Dit kunnen bedrijfsapparaten en/of persoonlijke apparaten (Bring your own devices) zijn. Dit staat ook wel bekend als Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM). Voor specifiekere informatie over wat Microsoft Intune precies is kunt u hier terecht.

  Wat is Mobile Device Management?

  Mobile Device Management (MDM) in Microsoft Intune is specifiek bedoeld voor bedrijfsapparatuur. Het is mogelijk om met Mobile Device Management een apparaat compleet te beheren. Denk dan bijvoorbeeld aan een specifiek updatebeleid, beveiligingsinstellingen, op afstand wissen van gegevens en nog veel meer. Microsoft Intune maakt het makkelijker om alle apparaten binnen een organisatie te beheren. Alle beleidsinstellingen worden vanuit de cloud toegepast, waardoor mensen die vanuit huis werken ook direct worden meegenomen in het nieuwe beleid. Dit bespaart tijd en geeft werknemers de mogelijkheid om vanaf elke locatie productief te zijn.

  Wat is Mobile Application Management?

  Met Mobile Application Management (MAM) kunnen werknemers gebruik maken van hun eigen apparaten. Bedrijfsgegevens worden gescheiden van persoonlijke gegevens, waardoor de privacy van eindgebruikers blijft gewaarborgd. Door deze scheiding wordt het mogelijk om bedrijfsgegevens vanaf afstand te wissen op persoonlijke apparaten. In het geval van verlies kunnen kwaadwillende geen toegang krijgen tot gegevens, waardoor bedrijfsgegevens optimaal worden beschermd. De gegevens worden specifiek gewist uit de bedrijfsapplicaties, waardoor privé gegevens op het apparaat niet worden getroffen.

  Waarom zou ik moeten kiezen voor Microsoft Intune?

  Microsoft investeert veel in de beveiliging van hun platform. Dit betekent dat Microsoft Intune een veilig platform is en helpt om gegevens te beschermen. Door de integratie met Microsoft 365 creëer je één centrale omgeving waarin alles opgeslagen staat. Dit zorgt ervoor dat deze omgeving beter beheersbaar is en verlaagt de kosten voor uw organisatie.

  Welke licentie heb ik nodig voor Microsoft Intune?

  De benodigde licenties om Microsoft Intune te gebruiken verschillen regelmatig. Het is daarom lastig om direct aan te geven welke licenties uw organisatie nodig heeft om gebruik te maken van Intune. Daarom raden wij aan om een gesprek met een van onze security experts te hebben. Onze experts kunnen u verder helpen en alle vragen rondom Microsoft Intune voor u beantwoorden.

  Welke beveiligingsmogelijkheden zijn er nog meer?

  Microsoft Intune is een van de beveiligingsonderdelen van Microsoft 365. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld Conditional Access, Microsoft Defender for Business en Multi-factor Authenticatie (MFA) te implementeren. Dit zijn allemaal onderdelen van het Zero Trust model. Met het Zero Trust model maakt Microsoft het mogelijk om de complete organisatie te beveiligen. Meer informatie over het Zero Trust model kunt u vinden in ons eBook:

  Download het gratis eBook:

  Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

   Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.