Windows Autopilot

Apparaten installeren vanuit de cloud

Windows Autopilot maakt het makkelijker om nieuwe apparaten binnen de organisatie te installeren. Bespaar tijd door apparaten automatisch te installeren.

Windows Autopilot

Windows Autopilot

Windows Autopilot maakt het makkelijker om nieuwe apparaten te implementeren. Apparaten worden via de cloud voorzien van de benodigde programma’s en kunnen direct worden meegenomen in de Microsoft 365 omgeving.

Nieuwe apparatuur

Windows Autopilot installeert apparaten direct

Het instellen van alle apparaten binnen een organisatie kan een behoorlijke klus zijn. Met Windows Autopilot wordt het makkelijker om apparaten direct te installeren. Eindgebruikers hoeven alleen het apparaat aan te zetten en in te loggen. Windows Autopilot installeert de benodigde apps en voegt het apparaat gelijk toe aan uw IT-omgeving. Vanuit de cloud wordt een profiel geladen die compleet op maat gemaakt is. Zo kan er tussen verschillende afdelingen een eigen profiel worden gebruikt.

Windows Autopilot installatie
Windows Autopilot IT-beheerders

Bespaar tijd

Windows Autopilot ontzorgt de IT-beheerders

IT-beheerders zijn regelmatig bezig met het installeren van nieuwe apparaten. Dit is een tijdsintensief proces en kost veel tijd. Met Windows Autopilot kunnen er aangepaste installaties worden gemaakt vanuit de cloud. IT-beheerders kunnen kiezen welke applicaties er worden geïnstalleerd en welk beleid er wordt toegepast. Eindgebruikers kunnen op deze manier direct aan de slag met hun nieuwe apparaat. Alle instellingen worden direct vanuit de cloud ingeladen, waardoor IT-beheerders worden ontzorgd. 

De voordelen van Windows Autopilot

Met Windows Autopilot wordt het mogelijk om nieuwe apparaten snel en gemakkelijk te implementeren binnen de organisatie. Eindgebruikers kunnen direct aan de slag en IT-beheerders worden ontzorgd. 

Windows Autopilot installatie

Cloud installatie

Windows Autopilot maakt het mogelijk om vanuit de cloud een profiel in te laden. Dit maakt de installatie makkelijker voor eindgebruikers.

Windows Autopilot policy

Organisatie beleid

Voeg apparaten direct toe aan de Microsoft 365 omgeving. Windows Autopilot kan apparaten direct toevoegen aan Azure Active Directory.

Windows Autopilot beveiliging

Beveiliging

Met Windows Autopilot kunnen apparaten direct worden beveiligd. Bitlocker kan direct worden toegevoegd tijdens de installatie, waardoor gegevens versleuteld worden opgeslagen.

Windows Autopilot recovery

Opnieuw installeren

Een apparaat opnieuw resetten kan zowel lokaal als op afstand via Microsoft Intune, waardoor eindgebruikers altijd kunnen worden geholpen.

Nieuwe werknemers

Direct toegang tot de benodigde resources

Nieuwe werknemers kunnen door Windows Autopilot toegang krijgen tot de benodigde bedrijfsgegevens. Het is mogelijk om een apparaat direct vanuit de fabrikant te versturen naar een thuisadres van een werknemer. Dit maakt het voor bedrijven die veel vanuit huis werken makkelijker om apparatuur op te sturen naar nieuwe werknemers. Gebruikers kunnen direct toegang krijgen tot de Microsoft 365 omgeving met de juiste toegangsrechten.

Eindgebruikers Autopilot

Persoonlijk advies nodig?

Benieuwd of Windows Autopilot geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met een van onze experts op en dan bekijken we samen de huidige IT-omgeving
  Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

  Veelgestelde vragen

  Windows Autopilot maakt het makkelijker om apparaten te installeren binnen de organisatie. IT-beheerders worden ontzorgd en eindgebruikers kunnen direct aan de slag. Wij beantwoorden hier veelgestelde vragen over Windows Autopilot.

  Wat is Windows Autopilot

  Windows Autopilot maakt het mogelijk om apparaten te installeren vanuit de cloud. Dit gebeurt vanuit een profiel dat is aangemaakt door een IT-beheerder. Met dit profiel wordt automatisch de nieuwste software geïnstalleerd. Het zorgt er ook voor dat apparaten direct in Azure Active Directory worden toegevoegd, waardoor het juiste bedrijfsbeleid wordt toegepast voor de eindgebruiker.

  Waarom kiezen voor Windows Autopilot

  Met Windows Autopilot worden IT-beheerders ontzorgd bij het installeren van een apparaat. Eindgebruikers kunnen zelf hun apparaat installeren zonder technische kennis te hebben. Beheerders kunnen vanuit Microsoft Intune direct zien welke apparaten er toegevoegd zijn binnen de organisatie.

  Hoe werkt Windows Autopilot?

  Bij Windows Autopilot kunnen er verschillende profielen worden gecreëerd. Dit maakt het mogelijk om per afdeling een apart profiel te gebruiken, waardoor elke afdeling beschikt over de juiste applicaties. IT-beheerders hebben ook de mogelijkheid om een apart profiel te creëren per persoon. Dit kan vanaf afstand worden ingesteld, waardoor de IT-beheerder de laptop niet fysiek hoeft te zien.

  Hoe wordt Windows Autopilot ingesteld?

  Bij Windows Autopilot wordt er gebruik gemaakt van de Mobile Device Management mogelijkheden in Microsoft Intune. Het complete bedrijfsbeleid wordt op deze manier toegepast op de mobiele apparaten. Vanuit dit portaal is het voor de IT-beheerder mogelijk om alle apparaten te beheren. Dit gebeurt vanuit de cloud, waardoor het optimaal geschikt is voor een hybride werkplek. Het is daardoor ook mogelijk om meerdere apparaten tegelijk te voorzien van een nieuw bedrijfsbeleid.

  Download het gratis eBook:

  Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

   Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.