Microsoft Teams voor uw organisatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Teams en hoe het uw organisatie kan helpen? Bekijk dan onze Microsoft Teams pagina of neem contact met ons op.

De Microsoft Teams chat functie

Chatten in Microsoft Teams is een van de belangrijke functies. Door gebruik te maken van de chat functie kunnen er gemakkelijker korte vragen worden gesteld. Dit zorgt ervoor dat er minder mailverkeer plaats vindt en er een beter overzicht is in de mailbox.

Een chat kan privé of een groepsgesprek zijn

Een chatgesprek kan één-op-één of met een groep zijn. Dit maakt het makkelijker om persoonlijke berichten te sturen of juist een grotere groep te bereiken. U kunt een nieuw chatgesprek starten door in Microsoft Teams naar het kopje “chat” te gaan en op het icoontje met het potlood te klikken.
Microsoft Teams chat starten

Een privégesprek maken

Door de naam van een collega in te typen in het zoekveld start u een privé gesprek. Dit gesprek is één-op-één met uw collega.
Microsoft Teams privéchat maken

Een groepsgesprek maken

Een groepsgesprek kan handig zijn als u met een kleine groep personen wat wilt bespreken. Een groepsgesprek aanmaken werkt in de basis hetzelfde als een privégesprek. Het enige verschil is dat u meerdere namen moet invoeren in het zoekveld. Dit zorgt ervoor dat er automatisch een gesprek met deze personen wordt aangemaakt.

Een chatbericht voor het hele team

Binnen een Teams kanaal is het ook mogelijk om berichten te plaatsen. Dit is eigenlijk een groot groepsgesprek voor het team. Iedereen heeft toegang tot deze berichten en kan die vinden bij het team onder “posts”.
Microsoft Teams chat kanalen

Door berichten op deze manier te sturen heeft het hele team een overzicht van alle reacties. Dit maakt het gemakkelijk om berichten snel terug te vinden.

Meer weten over Microsoft Teams

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Kijk dan op onze wat is Microsoft Teams pagina. Hier bespreken wij de mogelijkheden van Microsoft Teams op het gebied van chatten, vergaderen, bellen en samenwerken.