Van Cloud Engineer naar Teamlead Deployment

de reis van Axel bij OfficeGrip

Binnen OfficeGrip heeft onze collega Axel Timmermans zich in de afgelopen jaren weten te onderscheiden als een waardevol teamlid met uitstekende leiderschapskwaliteiten. Zijn avontuur bij OfficeGrip begon in januari 2019, toen hij als Cloud Engineer binnenstapte. Vandaag de dag staat hij aan het roer als Teamlead van ons Deployment-team! 

Een toevallige ontmoeting

De keuze voor OfficeGrip was geen vooropgezet plan. Uitgenodigd door een oud-klasgenoot voor de befaamde vrijdagmiddagborrel, ontdekte Axel een informele sfeer waarin gesprekken met collega’s hem inspireerden: “Er werd veel interesse getoond en ik heb interessante gesprekken gehad, waarna een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek volgde. Alle opvolgende afspraken waren erg interessant. Er werden direct mogelijkheden en voorbeelden besproken welke goed bij mij zouden assen. Hierdoor heb ik uiteindelijk de keuze voor OfficeGrip gemaakt.” 

De kenmerkende sfeer

Omtrent de sfeer binnen OfficeGrip, benadrukt Axel de informele cultuur: “De sfeer is één van de meeste karakteristieke eigenschappen van OfficeGrip. Het is informeel, er is een personeelsvereniging met erg leuke evenementen en elke week een gezellige vrijdagmiddagborrel. Daarnaast zijn alle collega’s (ook de grote baas) vrijwel altijd benaderbaar voor een praatje.” 

Bijdrage aan het succes van OfficeGrip

Axel heeft een sterke bijdrage geleverd aan de technologische vooruitgang binnen OfficeGrip. Zijn technische expertise heeft ons geholpen om innoverende ideeën te kunnen implementeren. Toch blijft Axel nederig omtrent zijn aantoonbare bijdrage: “We werken voornamelijk als dienstverlener, en er is niet één specifiek project dat ik beschouw als mijn belangrijkste bijdrage. Dat gezegd hebbende denk ik wel dat mijn technische expertise, voornamelijk op het gebied van de moderne werkplek, een bijdrage heeft geleverd aan onze groei’’. 

Uitdagende brug tussen oud en nieuw

Zijn grootste uitdaging lag in het verenigen van legacy-applicaties met de moderne werkplek in de cloud. In een omgeving die draait om innovatie, stuitte Axel soms op interessante uitdagingen bij het integreren van oude en nieuwe technologieën: “De grootste (maar ook leukste) uitdaging ligt vaak in het combineren van legacy (oude) applicaties met de moderne werkplek. We zijn vaak innovatief en vooruitstrevend, waar het applicatielandschap soms nog bestaat uit dinosaurussen. Dit brengt soms dan ook interessante uitdagingen met zich mee.” 

Ambities en groei

Met een blik op de toekomst ziet Axel zijn rol als Teamlead als de perfecte mogelijkheid om zijn vaardigheden te kunnen perfectioneren: “Mijn kwaliteiten en bijdrage als Teamlead zou ik graag verder ontwikkelen. Ik heb altijd gezegd dat ik wel ‘in touch’ wil blijven met de techniek, dus in de toekomst zie ik mijzelf binnen OfficeGrip groeien naar een positie waarbij ik mijn interesses voor zowel techniek als het leidinggeven aan een team kan combineren.” 

Waarom OfficeGrip?

Maar waarom zouden mensen voor OfficeGrip kiezen? Axel gelooft dat met toewijding en inzet hier alles mogelijk is: ‘’OfficeGrip is een organisatie die vernieuwend is en waar, in ruil voor een gezonde dosis inzet, onwijs veel mogelijkheden voor het grijpen liggen. OfficeGrip is niet alleen een werkplek, maar ook een organisatie waar ambitie en individuele inzet wordt beloond met een diverse kansen en mogelijkheden voor groei!’’

Een inspirerende reis

Axel’s reis binnen OfficeGrip weerspiegelt niet alleen zijn persoonlijke groei, maar ook de cultuur van innovatie en kansen die het kloppende hart vormen van OfficeGrip. Zijn verhaal is een inspiratie voor iedereen die streeft naar professionele ontwikkeling in de voortdurend evoluerende wereld van IT! 

Homepagina-sollicatie

Neem contact met ons op

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Voor sollicitaties zijn wij het makkelijkste te bereiken via de onderstaande contactgegevens:

—————–

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!