Een SharePoint specialist voor bedrijven

Een SharePoint expert voor jouw organisatie

Het in huis halen van een SharePoint specialist kan jouw organisatie enorm helpen. Een SharePoint omgeving vereist enige expertise om dit succesvol en veilig te kunnen inrichten. Elke organisatie werkt op een andere manier, waardoor de omgeving per organisatie kan verschillen. Met een SharePoint specialist haal je een expert in huis die jouw organisatie kan helpen om een productieve & veilige SharePoint omgeving te creëren. Wij bespreken hier de voordelen van het in huis halen van een SharePoint specialist.

Inhoudsopgave

Waarom is een SharePoint specialist noodzakelijk?

Een SharePoint specialist heeft praktijkervaring met het creëren van een SharePoint omgeving. Dit is voor organisaties essentieel, omdat een SharePoint omgeving enorme impact heeft op jouw organisatie. Je implementeert een SharePoint omgeving namelijk om veiliger & productiever te werken. Een slechte implementatie zorgt ervoor dat werknemers niet het maximale uit deze omgeving halen.

SharePoint is een platform dat organisaties helpt om vanuit de cloud te werken. Dit maakt het mogelijk om succesvol hybride te werken. Een SharePoint specialist kijkt kritisch naar de huidige situatie en richt een SharePoint omgeving op maat in. Op deze manier kunnen werknemers binnen de organisatie op een veilige en productieve manier samenwerken met elkaar.

Hoe een SharePoint specialist de implementatie toepast

Een SharePoint implementatie toepassen vereist de benodigde voorbereidingen. Elke organisatie werkt op een andere manier, waar een SharePoint specialist rekening mee moet houden. Het is belangrijk om de huidige processen in kaart te brengen, zodat deze goed meegenomen worden in de implementatie. Dit is ook het moment om te kijken hoe processen efficiënter ingericht kunnen worden.

Bij het implementeren van een SharePoint omgeving is het essentieel om naar alle processen te kijken. Je kunt door een SharePoint omgeving veel productiever werken, waardoor een aantal oude processen wellicht niet meer nodig zijn. Een SharePoint specialist kijkt naar al deze processen en brengt dan passend advies uit. Organisaties kunnen beslissen of deze adviezen worden overgenomen, maar vaak is dit wel het geval. Een SharePoint implementatie traject is daarom essentieel bij een succesvolle inrichting.

SharePoint specialist voor organisaties

Welke acties moet jij ondernemen met een SharePoint specialist?

Een SharePoint specialist heeft input nodig van jouw organisatie. Het is belangrijk om alle bedrijfsprocessen langs te gaan en dit te optimaliseren. Daarom zal een SharePoint specialist in gesprek gaan met een aantal “key users” binnen de organisatie. Elke afdeling moet goed vertegenwoordigd zijn, omdat dit de acceptatie van de omgeving verhoogd. Werknemers moeten SharePoint gaan gebruiken, waardoor het belangrijk is om deze te betrekken bij de implementatie.

Met deze “key users” wordt elke afdeling goed vertegenwoordigd. Elke afdeling krijg een aparte SharePoint pagina met voor hun de belangrijkste functionaliteiten. Dit biedt structuur aan en maakt het makkelijker om de benodigde gegevens te vinden. Een SharePoint specialist geeft advies over de inrichting en bespreekt de mogelijkheden met de key users.

Organisaties moeten input leveren voor een SharePoint omgeving

Het belangrijkste wat organisaties moeten doen is input leveren bij een SharePoint omgeving. Een SharePoint specialist kijkt naar de structuur binnen de organisatie. Op basis van alle input die jouw organisatie levert wordt een omgeving gecreëerd. Als organisatie is het daarom belangrijk om afspraken na te komen en proactief te zijn binnen dit traject. Dit helpt om een SharePoint omgeving zo succesvol mogelijk in te richten.

Een SharePoint specialist kijkt naar de beveiliging

Bij het inrichten van een SharePoint omgeving is de beveiliging essentieel. Daarom kijkt een SharePoint specialist naar de structuur en de toegangsrechten die gebruikers nodig hebben. Een SharePoint site voor Human Resource (HR) moet niet voor iedereen toegankelijk zijn. Op basis van de rechtenstructuur is het mogelijk om dit goed af te schermen, zodat alleen de juiste personen toegang hebben tot deze gegevens.

Een SharePoint omgeving gebruik je voor het veilig opslaan van gegevens. Het inrichten en de juiste structuur toepassen is dus essentieel voor het succes van deze omgeving. Een verkeerde inrichting verlaagt de beveiliging binnen de organisatie, waardoor gegevens in verkeerde handen kunnen vallen. Wees dus kritisch op de beveiliging van een SharePoint omgeving.

SharePoint specialist beveiliging

Het inrichten van de metadata

Metadata zijn extra gegevens die je toevoegt aan een document. De metadata zijn belangrijk, omdat het de vindbaarheid van documenten verbetert. Een makkelijk voorbeeld is bijvoorbeeld een offerte die is uitgebracht. Door bij de metadata de mogelijkheid om “offerte” te selecteren toe te voegen, worden documenten gestructureerd opgeslagen. Je kunt op deze manier filteren op alle offertes in de organisatie. Het geeft ook de mogelijkheid om sneller en gemakkelijker data te vinden binnen de omgeving. Een SharePoint specialist zal daarom passend advies uitbrengen bij het inrichten van deze metadata.

Conclusie

Een SharePoint specialist kan jouw organisatie helpen door een op maat gemaakte omgeving te creëren. Je hebt iemand nodig die kennis en ervaring heeft van een SharePoint omgeving, omdat de inrichting van deze omgeving belangrijk is voor bijvoorbeeld de beveiliging. Voor een reparatie aan je auto ga je ook niet naar de fietsenmaker. Hoewel deze misschien je probleem kan oplossen, is niet de benodigde expertise aanwezig. Voor meer informatie over SharePoint kun je ons onderstaande eBook downloaden.

Maak kennis met SharePoint foto

Meer informatie over Microsoft SharePoint?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

Maak kennis met SharePoint

Maak kennis met SharePoint foto

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!