HET

Floorwalking

CONCEPT

De overstap naar Office365 omvat meer dan alleen een nieuw systeem. Het vereist namelijk een heuse verandering van de werkwijze van uw medewerkers, en dat begrijpen we bij OfficeGrip maar al te goed. Het is daarom noodzakelijk dat zij Office365 individueel omarmen en eigen maken, ofwel adopteren.

Om Office365 succesvol te adopteren binnen uw bedrijf, zorgen wij ervoor dat de wensen en behoeften van al uw medewerkers vertaald worden naar een effectieve en efficiënte werkwijze binnen de nieuwe omgeving.

Iedere medewerker werkt op een andere manier en heeft dus ook andere wensen en behoeften. Daarom bieden we bij OfficeGrip verschillende vormen van training, zodat de omgeving binnen Office365 aan al deze wensen en behoeften voldoet.

Een slimme en duurzame transitie naar de nieuwe IT-omgeving

Dankzij Floorwalking gaat het nieuwe IT-systeem leven onder eindgebruikers en stijgt de betrokkenheid. Floorwalkers zijn de voelsprieten van de adoptiestrategie doordat zij actief rondlopen op de werkvloer en direct vragen en problemen van eindgebruikers kunnen signaleren en oplossen.

Dit bespaart niet alleen kostbare werktijd van uw medewerkers, maar ook van de IT-afdeling; zij hoeven zich namelijk niet bezig te houden met gebruikersvragen!

digital-readiness-assessment-3

Laagdrempelig trainen met de eindgebruiker als middelpunt

Bij OfficeGrip snappen we dat een training of cursus vaak onpersoonlijk is. Tijdens trainingen is er vaak geen tijd om vragen te beantwoorden of daadwerkelijk de nieuwe werkwijze uit te proberen. De vragen en problemen ontstaan dan ook pas wanneer medewerkers zelf gaan werken binnen de nieuwe omgeving.

Daarom begeeft de Floorwalker zich tussen de eindgebruikers en ondersteunt deze direct ter plekke. Op deze manier is de verstoring van werktijd minimaal en wordt de effectiviteit niet aangetast.

Problemen aanpakken en trainen voor zij die het nodig hebben

Iedereen heeft eigen wensen en behoeftes, en daarmee ook zijn eigen vragen. In plaats van zelf te zoeken naar antwoorden of zogeheten “shadow IT”-oplossingen, zorgt de Floorwalker ervoor dat mensen zich gehoord voelen, direct het goede antwoord hebben en de juiste manier van werken adopteren.

Zo optimaliseren we processen die bijdragen aan het werksucces en de veiligheid van uw bedrijf.

sharepoint-lijsten-flows-power-automate-1

Een nieuwe werkWijze

Kennis ≠ kunde

Kennis betekent nog geen kunde, dat begrijpen we maar al te goed bij OfficeGrip.

Een nieuwe werkwijze dient niet alleen goed aangeleerd, maar ook goed uitgevoerd te worden.

Daarom assisteren onze Floorwalkers uw medewerkers niet alleen bij het leren werken met de verschillende applicaties binnen Office 365, maar ook bij het aanleren van de nieuwe werkwijze binnen de digitale werkomgeving.

Wilt je meer weten over het inzetten van floorwalking voor jouw organisatie?

Neem vandaag nog contact op met één van onze consultants en zet de eerste stap richting succesvolle adoptie van je Microsoft 365 werkplek.

Laat een bericht achter
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

    Bel ons: 0884747444

    Email ons: info@officegrip.nl