OfficeGrip_logo

Huawei veelbelovende uitdager op Windows Phone markt

Huawei zal de Nederlandse markt bestormen met Windows Phone 8 telefoons tegen een prijs van 149 euro per apparaat. Dat kondigde Marc van den Helder, Huawei Marketing Manager Devices, vorige week aan tijdens de officiële lancering van het nieuwe Windows Phone 8 Ascend W1 model bij Microsoft. Ondanks dat de prijs anders doet vermoeden, lijkt de Ascend W1 geen Mickey Mouse telefoon te zijn, maar een echte volwaardig Smart Phone. Iets waar de concurrenten Nokia en HTC naar uit moeten kijken als het om de Windows Phone markt gaat.

Met de nieuwe Huawei telefoon toegevoegd aan het assortiment heeft Microsoft nu telefoons van vier verschillende leveranciers. Naast Huawei hebben ook Nokia, HTC en Samsung de nodige modellen. Met dit assortiment heeft Microsoft de ambitie binnen enkele jaren de derde speler in de markt te worden, na Android en iOS telefoons, maar voor de BlackBerry. Inmiddels ligt het marktaandeel van Microsoft tussen de drie en vier procent.

BlackBerry heeft zich op de zakelijke markt de afgelopen jaren sterk gepositioneerd. Research In Motion (RIM), de moeder van BlackBerry, verkeerd echter in zwaar weer. Dit biedt kansen voor Windows Phone 8. Behoudens dat Microsoft met Windows Phone 8 een sterk telefoonplatform heeft neergezet, is het ook nog eens een telefoon die zich op de zakelijke markt goed zal manifesteren. Oplossingen zoals BitLocker, de integratie met de Office 365 diensten van Microsoft en de Company Hub zijn daar onderdeel van.

Huawei, de nieuwe speler op de markt, zal hier naar mijn verwachting tevens aan bijdragen. Met haar telefoons die 149 euro kosten, biedt ze een enorm laag prijspunt voor organisaties die grote hoeveelheden telefoons nodig hebben. Zeker als die organisaties niet voor alle telefoons de hoofdprijs willen betalen. De standaard op de Windows Phone 8 aanwezige middelen om die telefoons op te nemen in en beheren vanuit het bedrijfsnetwerk en de minimale beveiliging standaarden mee te geven biedt daarbij een aanvullende toegevoegde waarde. De enige Windows Phone 8 die in de buurt komt van de Huawei Ascend W1 is de Nokia Lumia 620. Die heeft echter een prijsniveau van ongeveer 100 euro meer.

Voor een Smart Phone van 149 euro voelt de Huawei Ascend W1 opmerkelijk goed. Ook zijn de specificaties van het toestel niet slecht.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!