De juiste manier om AI te benutten

Gebaseerd op recente ervaringen van eindgebruikers

Als 2023 volledig in het teken stond van de belofte van AI, zal 2024 volledig in het teken staan van het bewijs. Organisaties die generatieve AI hebben omarmd, zien nu al de voordelen. Volgens de nieuwste Work Trend Index zei 70 procent van de gebruikers van Microsoft Copilot dat ze na slechts drie maanden productiever waren, en 68 procent zei dat het de kwaliteit van hun werk verbeterde. En de meest efficiënte Copilot-gebruikers? Zij bespaarden meer dan 10 uur per maand!

Maar deze productiviteitswinsten komen alleen wanneer bedrijven een doelgerichte en programmatische aanpak hanteren voor hun uitrol. “Een AI-gestuurde organisatie wordt je niet met een druk op de knop,” zegt Jared Spataro, Corporate Vice President of Modern Work and Business Applications bij Microsoft. “AI is anders dan alle technologieën die we eerder hebben gezien, wat betekent dat het een unieke strategie vereist voor implementatie en adoptie. Organisaties die een doordachte en weloverwogen aanpak hanteren, zullen de voordelen van AI benutten.”

Hier zijn vijf stappen om uw AI-implementatie te perfectioneren:

Zorg ervoor dat uw gegevens op orde zijn

Voordat u AI implementeert, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw gegevens goed georganiseerd en beheerd worden. Dit omvat het hebben van solide praktijken voor inhoudsbeheer en datamanagement. Dit zal helpen bij het maximaliseren van de effectiviteit van AI-toepassingen zoals Copilot, omdat deze technologieën afhankelijk zijn van nauwkeurige en georganiseerde gegevens om gepersonaliseerde en relevante reacties te leveren.

Een grondige audit van uw gegevens, inclusief labeling van vertrouwelijke bestanden en het waarborgen van de juiste beveiligingsmachtigingen, is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot relevante informatie.

gegevens-in-orde
doelgericht-uitrol

Wees doelgericht in uw uitrol

Bij het uitrollen van AI binnen uw organisatie is het van cruciaal belang om een doelgerichte aanpak te hanteren. Identificeer de teams of afdelingen die het meeste baat zullen hebben bij de implementatie van AI en geef deze prioriteit bij toegang tot de nieuwe technologie.

Door specifieke doelstellingen te definiëren voor elk team of afdeling, zoals het verminderen van ticketvolume voor de klantenservice, kunt u ervoor zorgen dat de implementatie van AI gericht is op het oplossen van concrete zakelijke behoeften.

Identificeer kampioenen om de weg te leiden

Interne AI-voorstanders kunnen een cruciale rol spelen bij het bevorderen van de adoptie van AI binnen uw organisatie. Door managers te vragen krachtige gebruikers uit hun teams te identificeren als vertegenwoordigers, kunt u interne kampioenen aanstellen die hun collega’s kunnen enthousiasmeren en trainen in het gebruik van AI-tools zoals Copilot.

Het organiseren van interne trainingen en het delen van succesverhalen van deze kampioenen kan de acceptatie van AI versnellen en het vertrouwen van medewerkers in de technologie vergroten.

kampioenen-aanwijzen
bijscholing

Prioriteiten stellen voor bijscholing

Continu leren en bijscholing zijn essentieel voor het succesvol implementeren van AI binnen uw organisatie. Het creëren van virtuele ruimtes waar medewerkers tips kunnen delen, vragen kunnen stellen en toegang hebben tot educatieve bronnen, zal bijdragen aan het vergroten van de AI-vaardigheden van uw team.

Het aanmoedigen van medewerkers om hun meest effectieve AI-technieken en -prompt te delen, kan een cultuur van kennisdeling en samenwerking rond AI bevorderen.

Help nieuwe werkgewoonten op te bouwen

Het succesvol integreren van AI in de dagelijkse werkzaamheden vereist een verandering in denkwijze en werkgewoonten. Leidinggevenden moeten medewerkers aanmoedigen om AI te zien als een ondersteunend hulpmiddel dat hen kan helpen bij het efficiënt uitvoeren van taken.

Door medewerkers aan te moedigen om zichzelf af te vragen hoe AI hen kan helpen bij het uitvoeren van specifieke taken en door training te bieden in het effectief samenwerken met AI-tools, kunnen leiders een cultuur van AI-acceptatie en -gebruik bevorderen binnen hun organisatie.

werkgewoonten-opbouwen

Benut de voordelen van deze revolutionaire sprong in de toekomst!

In een tijd waarin AI steeds meer realiteit wordt voor bedrijven wereldwijd, is een doordachte aanpak essentieel voor succes. Door te investeren in gegevensbeheer, doelgerichte uitrol, interne kampioenen, bijscholing en nieuwe werkgewoonten kunnen organisaties de vruchten van AI plukken. Laten we samen streven naar een toekomst waarin deze inspanningen niet alleen leiden tot beloften, maar daadwerkelijk leiden tot meetbare vooruitgang en groei!

Vrijblijvend advies nodig?

Advies nodig voor het gebruik van Copilot? Bij OfficeGrip helpen wij u graag! Neem direct contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contactformulier

Heeft u een directe vraag of wilt u een demo inplannen? Vul dan ons contactformulier in en onze experts zullen contact met u opnemen! 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!