Een Microsoft 365 migratie vindt plaats wanneer jouw organisatie de overstap maakt naar de moderne werkplek en de complete Microsoft 365 suite aanschaft. Dit type migratie bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een Exchange mailmigratie, het overplaatsen van uw gegevens naar OneDrive en SharePoint, een op maat ingerichte SharePoint en Microsoft Teams omgeving en de implementatie van een security baseline.

OfficeGrip biedt de mogelijkheid om de overstap naar de moderne werkplek uit te breiden met trainingen, nieuwe hardware en gebruik van onze supportdesk.

De overstap naar Microsoft 365 is waar OfficeGrip zich in specialiseert en waar we dan ook ruimschoots ervaring mee hebben. Binnen een gestandardiseerde aanpak kunnen we uw nieuwe IT-omgeving naar uw eigen wens inrichten en zo een op maat gemaakt moderne werkplek aanbieden, waarmee u klaar bent voor de toekomst.

Transformeer de manier waarop je werkt

Waarom overstappen naar de moderne werkplek?

Outlook en exchange

E-mail en agenda

Onderhoud contacten met klanten en collega’s via Outlook en Exchange. Host e-mail met een postvak van 50 GB.

Gebruik je eigen aangepaste domeinnaam, bekijk je business-class e-mail op telefoons, tablets, desktops en via internet.

Beheer je agenda, deel beschikbare vergadertijden, plan vergaderingen, krijg notificaties en maak gebruik van gedeelde agenda’s.

Word, Excel, powerpoint en meer

Eersteklas Office apps

Ontvang de wereldwijde standaard voor desktop-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en meer.

Maak, bekijk en bewerk bestanden in realtime op al je apparaten met desktop-apps en mobiele apps voor Windows-pc’s, iOS, Android en Mac.

OneDrive en SharePoint

Bestandopslag en delen

Bewaar en deel bestanden met 1 TB aan cloudopslag in OneDrive.

Werk aan een bestand en sla het direct op in OneDrive of SharePoint; je wijzigingen worden bijgewerkt op je gesynchroniseerde apparaten.

Bestanden delen met externe contactpersonen door toegangs- of gastkoppelingen te bieden.

Veilig documenten delen en e-mails verzenden, zodat alleen degenen met de juiste rechten toegang hebben tot de informatie.

cloud-migratie-3

Microsoft Teams en telefonie

Samenwerken en communicatie

Breng alle chats, vergaderingen, bestanden en apps van je team samen, zodat je gemakkelijk vanuit één locatie contact kunt maken en kunt samenwerken met Microsoft Teams.

Maak teamsites om informatie, inhoud en bestanden op je intranet te delen met SharePoint.

Houd online vergaderingen en videogesprekken voor maximaal 300 gebruikers met Microsoft Teams

Met de Microsoft Teams telefonie oplossing zorg je ervoor dat je telefoniecentrale compleet in de cloud staat.

Veilig en efficient werken

Beveiliging en naleving

Bescherm je e-mail tegen spam, malware, en bekende bedreigingen met Exchange Online Protection.

Verbeter je beveiliging en productiviteit met één holistische identiteitsoplossing die je flexibiliteit en controle geeft.

Bescherm je gevoelige gegevens overal, zelfs wanneer ze worden overgebracht en gedeeld.

Veilig documenten delen en e-mails verzenden, zodat alleen degenen met de juiste rechten toegang hebben tot de informatie.

Extra diensten ter ondersteuning

Wat OfficeGrip u nog meer kan bieden

OfficeGrip snapt heel goed dat de migratie naar Microsoft 365 niet het eindpunt is, maar juist het begin van uw reis naar de moderne werkplek. Wij bieden dan ook een aantal ondersteunende diensten om u te helpen efficiënter te werken.

GECERTIFICEERDE MICROSOFT TECHNICI

De OfficeGrip Supportdesk

Bij onze supportdesk werken ervaren, door Microsoft gecertificeerde technici, die in staat zijn de meest urgente service requests en incidenten direct op te lossen.

Wij leveren ondersteuning aan kleine (nationale) en grote (nationale en internationale) organisaties. Ieder van hen kan rekenen op onze hoge kwaliteit van dienstverlening.

Door onze ondersteuning, kennis, vaardigheden en ervaring, zijn enkele duizenden gebruikers in staat hun dagelijks werk op een professionele en effectieve manier uit te voeren.

support-desk-1
HP EliteBook 850 G8 Zijkant open

Persoonlijk advies

Zakelijke hardware

Bij OfficeGrip kunt u terecht voor al uw zakelijke producten.

Wij helpen zakelijke klanten graag met het vervangen, innoveren en uitbreiden van onder andere computers, notebooks, smartphones, printers, actieve netwerkapparatuur en meer.

Indien tijdens de overstap naar Microsoft 365 blijkt dat uw hardware aan vervanging toe is, kijkt één van onze consultants met u mee om de juiste apparatuur uit te kiezen.

Op MAAT GEMAAKT

Training & begeleiding

Bij onze supportdesk werken ervaren, door Microsoft gecertificeerde technici, die in staat zijn de meest urgente service requests en incidenten direct op te lossen.

Wij leveren ondersteuning aan kleine (nationale) en grote (nationale en internationale) organisaties. Ieder van hen kan rekenen op onze hoge kwaliteit van dienstverlening.

Door onze ondersteuning, kennis, vaardigheden en ervaring, zijn enkele duizenden gebruikers in staat hun dagelijks werk op een professionele en effectieve manier uit te voeren.

IT migratie training

Transformeer de manier waarop je werkt

Hoe ziet een Microsoft 365 migratie er uit?

Bij het inrichten van een Microsoft 365-omgeving komt veel kijken. Er is veel waar u rekening mee moet houden. Per organisatie, afdeling, regio en vestiging verschilt vaak de manier waarop je de nieuwe werkplek inricht en hoe je er gebruik van maakt. Welke werknemers krijgen toegang tot welke kanalen, bestanden en teams? Welke bestanden sla je waar op? Hoe zorg je dat alle medewerkers de juiste tools gebruiken op het juiste moment? En hoe breng je dit allemaal over aan uw medewerkers?

OfficeGrip kan u hierbij ondersteunen. Wij maken gebruik van een gestandardiseerde implementatie waarin we u stap-voor-stap meenemen door de verschillende fases van de inrichting en uw medewerkers continue op de hoogte blijven houden van de planning en de te nemen stappen.

samen doelen stellen

Inventarisatie fase

inventarisatie document

Hoe ziet uw organisatie eruit

Voordat we een nieuwe IT-omgeving kunnen inrichten is het belangrijk om te weten hoe uw organisatie er nu uitziet. Uit welke afdelingen bestaat uw organisatie bijvoorbeeld. En wat voor informatie wordt er gedeeld onderling. Daarom stellen we samen aan het begin van het traject een inventarisatie document op. De resultaten van het inventarisatie document vormen de basis van het Solution Design en de daaropvolgende implementatie.

microsoft-365-migratie-2
adoptie-digital-readiness-assessment-2

digital readiness assesment

Wat heeft uw organisatie nodig

We willen niet alleen weten hoe uw organisatie er nu uit ziet. Aan de hand van een digitale enquête, een zogenaamde Digital Readiness Assessment, wordt er vastgesteld wat de wensen en behoeften zijn van uw medewerkers. Hierdoor leren we uw organisatie en haar medewerkers goed kennen.

Online Scenariogesprekken

Uw nieuwe omgeving = uw smaak en stijl

Het Sdoel van de online scenario gesprekken is om de wensen en behoeftes die zijn vastgesteld tijdens de Digital Readiness Assessment om te zetten naar.

digital-readiness-assessment-2a

Solution design

Al uw wensen in één ontwerp

Op basis van de input uit het inventarisatie formulier, het Digital Readiness Assessment en de scenario’s stellen onze engineers een Solution Design op. Het Solution Design wordt ‘op papier’ uitgewerkt op functioneel en technisch niveau. Op deze manier hoeft de externe projectgroep niet vanaf nul te bedenken hoe hun moderne werkplek er uit komt te zien.

samen afspraken maken

Continue communiceren

Een SharePoint traject bestaat bij OfficeGrip uit meer dan alleen een intranet omgeving inrichten.Het is niet alleen belangrijk om dingen volgens afspraak uit te voeren, maar ook om uit te leggen wat we doen, wanneer we het doen en waarom. Gedurende het hele traject staan we in nauw contact met de klant en maken we samen afspraken, geven updates over de genomen stappen en evalueren de resultaten na elke fase. Hierdoor komen we samen tot het gewenste resultaat; een op maat gemaakte SharePoint omgeving die voldoet aan de wensen en behoeften van de klant.

Pre-kickoff
Samenstellen projectgroep

Samen met onze productivity engineer stelt u een projectgroep samen welke bestaat uit een select aantal medewerkers afkomstig vanuit elke afdeling. Deze projectleden worden interne ambassadeurs van het eindproduct en zullen gedurende het gehele traject in contact staan met onze consultants.

Pre-kickoff
Na inventarisatie
Value discovery sessie

Deze sessie start met een kennismakingsronde tussen het projectteam en de productivity engineer. De afspraken die gemaakt zijn tijdens de pre-kickoff meeting worden besproken samen met de belangrijkste bevindingen en aandachtspunten van de inventarisatie fase,

Na inventarisatie
Tijdens implementatie
ONLINE Workshop

Tijdens een online workshop via Microsoft Teams wordt er met de projectgroep gekeken naar de Microsoft Teams en SharePoint omgeving. Verschillende afdelingen hebben verschillende rechten. Zo zal de afdeling administratie toegang hebben tot bepaalde bestanden die afgeschermd zijn voor andere afdelingen.

Tijdens implementatie
Bij livegang
Ready to start training

De 'Ready to start training' wordt gegeven na oplevering van de nieuwe werkomgeving. Dit moment is het startschot voor het werken in het nieuwe systeem. Deze training is voor de meeste gebruikers een eerste kennismaking met Microsoft Teams, OneDrive etc. en soms zelfs met Microsoft 365 in het algemeen. Het doel van de training is om gebruikers wegwijs de maken in het nieuwe systeem en om de basisprincipes van het werken in de cloud bij te brengen.

Bij livegang

van ontwerp naar omgeving

Implementatie fase

Aan de hand het Solution Design wordt de Microsoft 365-omgeving gebouwd. Tijdens de implementatie vindt er ook een inspiratiesessie plaats waarde projectleden voor het eerst kennis met Office 365 kunnen maken en de mogelijkheden binnen de nieuwe werkomgeving.

microsoft-365-migratie-1

Outlook

Office Apps

Microsoft Teams

SharePoint

microsoft-365-migratie-1

Beveiliging

Compliance

Hardware

Support

Livegang nieuwe omgeving

Opleverings fase

Na de implementatiefase is het dan zover. Uw nieuwe Microsoft 365 omgeving is klaar voor gebruik. De oplevering gebeurt in 2 fases; allereerst zal de projectgroep de omgeving begeleid testen, voordat alle medewerkers binnen uw organisatie gebruik gaan maken van de nieuwe omgeving. Deze livegang gaat gepaard met een verplichte ready to start training. Deze training is het startschot van het werken in de nieuwe omgeving.

Digitale transformatie start hier

Adoptie fase

Nu de migratie voorbij is, is het tijd om uw medewerkers efficiënt te laten werken met de nieuwe apps en diensten. OfficeGrip biedt verschillende soorten trainingen om de gebruikers te ondersteunen bij het gebruik van Microsoft 365. Succesvolle adoptie zorgt ervoor dat al uw medewerkers de digitale werkomgeving omarmen en er effectief en efficiënt gebruik van maken, zodat u het maximale rendement uit uw investering haalt!

adoptie-persona-scenarios-6

De juiste begeleiding

Training en Floorwalken

Om maximaal leerrendement te behalen zorgen we ervoor dat de trainingen en trainingsmethoden zo goed mogelijk aansluiten op de individuele leerbehoeften van uw medewerkers. Als toevoeging hierop passen we het Floorwalk-principe toe om medewerkers rechtstreeks op de werkvloer te ondersteunen en issues te signaleren wanneer zij daadwerkelijk gaan werken binnen de nieuwe omgeving en de tools binnen Office365.

Blijven ontwikkelen

De Office 365 Academy en het Usage Dashboard

Om blijvende ontwikkeling van uw medewerkers te stimuleren, zetten we onder andere een Office365 Academy op binnen uw digitale werkomgeving. Hier vinden uw medewerkers allerlei E-learnings over alle werkwijzen en tools binnen Office365, welke zij als naslagwerk op de gegeven trainingen kunnen gebruiken.

Het Usage Dashboard wordt ingezet om te meten in hoeverre de applicaties binnen Office365 daadwerkelijk worden gebruikt door uw medewerkers en wordt gebruikt als evaluatie op het initiële adoptietraject om vervolgstappen te bepalen.

adoptie-microsoft-academy-1

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een cloud migratie voor uw organisatie?

Neem vandaag nog contact op met één van onze consultants en stap over op de moderne werkplek.
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

    Op zoek naar een ander type migratie?