Microsoft Bookings maakt nu meerdaagse boekingen en aanpasbare tijdsintervallen mogelijk

Deze week heeft Microsoft twee zeer gevraagde functies geïntroduceerd voor Microsoft Bookings met het oog op flexibiliteit en maatwerk. 

Ondersteuning voor de hele dag en meerdaags durende diensten

Er zijn veel bedrijven die de hele dag en zelfs meerdaagse services bieden, zoals complexe projecten, accommodatie, rondleidingen en uitgebreide excursies. Met deze nieuwe functie kunt u nu Bookings gebruiken om uw klanten te laten reserveren voor dit soort evenementen.

Als u hele dag- en meerdaagse services wilt instellen, klikt u op de link ‘Services’ aan de linkerkant van de webpagina Boekingen. Maak of bewerk een service en zoek het label ‘Standaardduur’ op de relevante Servicedetails-pagina. U ziet een “Dagen” -optie – selecteer gewoon het aantal dagen dat uw service nodig heeft en klik op Opslaan.

De hele dag afbeelding 1.1.PNG

 

Standaardduur op het tabblad Services

Aanpasbare tijdsintervallen

Elk bedrijf is uniek. Daarom biedt Bookings aanpasbare opties voor uw boekingspagina om ervoor te zorgen dat het boekingsproces voldoet aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Microsoft heeft onlangs meer gedetailleerde en aanpasbare stappen voor de boekingstijd toegevoegd. Dit geeft u volledige controle over wanneer uw afspraken beschikbaar zijn voor situaties waarin de standaardset opties voor boekingstijdsverhoging die eerder werden aangeboden niet aan uw behoeften voldoet.

Om boekbare tijdsintervallen aan te passen, klikt u eerst op de link “Boekingspagina” in de linker navigatiebalk van de Bookings Web-app. Klik vervolgens op de vervolgkeuzepijl naast ‘Tijsintervallen’ in het gedeelte Planningsbeleid van de pagina. Je zult zien dat we verschillende nieuwe keuzes aan onze lijst hebben toegevoegd. Scroll helemaal naar beneden om de optie “Aangepast (in minuten)” te zien en klik erop. U krijgt een extra tekstvak te zien waarin u het aantal minuten kunt invoeren dat u wilt dat de tijd van uw afspraken wordt verhoogd.

De hele dag afbeelding 1.2.PNG

Pas de tijdsintervallen aan voor uw services

Met behulp van deze nieuwe functies kan uw boekingspagina er ongeveer zo uitzien als hieronder. Merk op dat er één service is (Kitchen basics) die 2 dagen duurt, maar voor reguliere 1-uursservices zijn de tijdsvakken in stappen van 10 minuten.

De hele dag afbeelding 1.4.PNG Boekingspagina met nieuwe functies

 

Houd er rekening mee dat wanneer u de functie voor de hele dag en meerdere dagen gebruikt, de beschikbaarheid van de Office 365-agenda voor uw personeelsleden niet werkt zoals bij kortere services. Microsoft gaat ervan uit dat u wilt dat uw klanten u kunnen boeken voor waardevolle, langetermijndiensten, zelfs als belangrijke medewerkers korte, persoonlijke conflicten hebben op een dag dat een klant u nodig heeft. Dit betekent dat medewerkers voor die dienst kunnen worden geboekt, zelfs als ze bezig zijn met korte, persoonlijke afspraken.

Volgende week zullen deze nieuwe functies geïntroduceerd worden waardoor u uw online boekervaringen voor uw klanten worden verbeterd. Hiermee wordt Bookings een nog krachtigere planningsoplossing voor uw bedrijf.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!