De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Een overzicht van de nieuwste AI-functionaliteiten

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Een van de meest opwindende ontwikkelingen die we hebben gezien, is de integratie van Microsoft Copilot in Microsoft Teams, waardoor de kracht van generatieve AI naar de werkplek wordt gebracht.

Recent onderzoek onder Copilot-klanten heeft aangetoond dat zelfs een bescheiden tijdsbesparing van 11 minuten al voldoende is voor gebruikers om de waarde van AI te erkennen. Na slechts 11 weken – ongeveer één zakelijk kwartaal – melden de meeste gebruikers aanzienlijke verbeteringen in hun werk, met name op het gebied van productiviteit en verminderde behoefte aan vergaderingen.

Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Slimmere samenwerking

Gebaseerd op waardevolle klantfeedback, verbeterd Microsoft de Copilot-ervaring tijdens vergaderingen. Vanaf mei zal Copilot in meetings niet alleen het vergadertranscript bieden, maar ook informatie en inzichten uit de vergaderchat. Hierdoor krijgen gebruikers een meer allesomvattend beeld van wat er tijdens de vergadering is besproken, zowel gesproken als geschreven.

copilot-teams-1

In april wordt Copilot in de Teams-chat opstelbox geïntroduceerd, waardoor gebruikers Copilot kunnen vragen om hun berichten aan te passen en zelfs volledig nieuwe berichten te genereren. Met slechts een paar woorden kunnen gebruikers binnen Teams-chat snel en efficiënt berichten maken, bewerken en aanpassen, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesparingen.

Copilot-teams-2

Intelligente gespreksnabeschouwing brengt een van de beste AI-functies voor vergaderingen naar bellen. Intelligente gespreksnabeschouwing kan AI-gestuurde inzichten en samenvattingen bieden van uw VoIP- en Public Switched Telephone Network-gesprekken in Teams. Deze functie zal vanaf juni 2024 algemeen beschikbaar zijn met Teams Premium en Copilot.

Copilot-Teams-3

Verbeterde hybride vergaderingen

Hybride vergaderingen, waarbij deelnemers zowel op locatie als op afstand aanwezig zijn, kunnen uitdagend zijn. Daarom introduceert Microsoft IntelliFrame, een op cloud-AI gebaseerde oplossing die deelnemers aan hybride vergaderingen helpt om duidelijk te zien wie er in Teams Rooms aanwezig is en wie er spreekt. IntelliFrame maakt gebruik van individuele videofeeds van elke deelnemer om een optimale weergave te bieden, wat zorgt voor een optimale ervaring voor alle deelnemers, waar ze zich ook bevinden.

Verder wordt later dit jaar automatisch camerawisselen voor IntelliFrame geïntroduceerd, waardoor de ervaring voor externe deelnemers nog verder wordt verbeterd. Door AI te gebruiken om de beste weergave van elke persoon te selecteren, kunnen externe deelnemers altijd duidelijk zien wie er in de ruimte aanwezig is, zelfs in een lawaaierige omgeving.

Vereenvoudigd beheer

Om de implementatie van Teams Rooms te versnellen, introduceert Microsoft Windows Autopilot voor Teams Rooms. Deze integratie maakt het voor IT-beheerders mogelijk om Teams Rooms in enkele minuten in plaats van dagen in te zetten. Met Windows Autopilot worden apparaten ingelogd op het juiste account, en wordt automatisch gecontroleerd op en geïnstalleerd met nieuwe applicaties en updates, waardoor ze vanaf dag één beschermd en up-to-date zijn.

Teams-copilot

Ons BYOD (Bring-Your-Own Device) ecosysteem groeit gestaag. De gedeelde weergavemodus is nu algemeen beschikbaar en zorgt ervoor dat u volledige controle heeft over de inhoud die u deelt op een scherm. Ondersteuning voor intelligente speakers in BYOD-ruimtes stelt deelnemers aan persoonlijke vergaderingen in staat om spraak toe te wijzen aan individuele aanwezigen. Deze functie zal later dit jaar in een openbare preview worden gelanceerd.

Daarnaast biedt BYOD IT-management IT-beheerders nu de mogelijkheid om eenvoudig BYOD-randapparatuur te ontdekken, te inventariseren en inzichten te genereren. Dit zal vanaf april 2024 algemeen beschikbaar zijn.

Uitbreiden van Teams Phone

Ook zijn de mogelijkheden van Teams Phone uitgebreid, waardoor u betrouwbaar en eenvoudig verbinding kunt maken, ongeacht waar u zich bevindt. Vanaf 1 april 2024 wordt  naar 99,999% uptime. Bovendien worden de overlevingsmogelijkheden uitgebreid die mogelijk zijn met de Survivable Branch Appliance. Vanaf het volgende kwartaal zal Teams Phone ondersteuning bieden voor gespreksoverdracht, doorschakeling en inkomende gesprekken van wachtrijen of automatische receptionisten in geval van een netwerkstoring.

Om communicatie onderweg te vergemakkelijken, biedt Teams Phone Mobile u een enkel nummer voor zowel Teams als uw mobiele apparaat native kiezer. We zijn verheugd aan te kondigen dat verschillende nieuwe partners, waaronder AT&T, Odido, Virgin Media O2 en Vodafone UK, later dit jaar Teams Phone Mobile zullen gaan aanbieden.

Naarmate meer klanten standaardiseren op Teams Phone, worden extra mogelijkheden toegevoegd voor klantgerichte werkzaamheden. De nieuwe Queues-app creëert een werkruimte voor zowel supervisors als medewerkers die bezig zijn met klantgesprekken. Wanneer een oproep binnenkomt in de wachtrij, worden gebruikers op de hoogte gebracht en toegewezen met de opties om de oproep te accepteren of door te sturen. Supervisors kunnen gebruikers toevoegen aan verschillende wachtrijen, wachtrijen superviseren, werklasten beheren, prestaties monitoren en teamleden trainen om beter met klanten om te gaan. De Queues-app bevindt zich momenteel in privépreview en zal algemeen beschikbaar zijn in juni 2024 met Teams Premium.

Teams-copilot-1

Binnenkort zal een verbetering van Coplilot for Service accountmanagers in staat stellen om tijdens een vergadering te chatten met Copilot en vragen te stellen over cases en contacten, cases samen te vatten, kennis te bespreken en meer. Dit bouwt voort op de huidige mogelijkheid om Copilot in Teams te gebruiken om CRM-records te doorzoeken en bij te werken. Download de Copilot for Service-app voor Teams en Outlook.

Verwachte ontwikkelingen

De visie met Copilot is om de kracht van generatieve AI voor iedereen beschikbaar te maken. Microsoft blijft de Copilot-ervaring in Teams voortdurend verbeteren om iedereen creatiever en productiever te maken.

Naast deze golf van door AI aangedreven innovatie blijft Microsoft bouwen aan een basis voor de toekomst met een sterke focus op de kernfundamenten van Teams. Deze fundamenten bieden de onderliggende ervaring die essentieel is om Teams geweldig te maken voor iedereen – op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak

Bij OfficeGrip staan we klaar om onze klanten te ondersteunen bij het maximaliseren van de waarde van Microsoft Teams, aangedreven door AI. Met deze nieuwe verbeteringen kunnen teams slimmer samenwerken en hybride vergaderingen effectiever maken dan ooit tevoren.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Vrijblijvend advies?

Heeft u assistentie nodig bij het selecteren van een passende workstation die perfect aansluit op uw zakelijke behoeften? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen met een van onze experts!

Contactformulier

Heeft u een directe vraag? Vul dan ons contactformulier in en onze experts zullen contact met u opnemen! 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!