Waarom Microsoft 365 onmisbaar is voor jouw organisatie

Een moderne werkplek

Microsoft 365 is het platform waarmee werknemers makkelijk vanaf elke locatie kunnen werken. De manier waarop wij werken is fundamenteel aan het veranderen. We werken steeds vaker vanaf verschillende locaties en zijn mobieler dan ooit tevoren. Een ICT omgeving moet daar goed op aansluiten, omdat het anders lastig wordt om samen te werken met elkaar. Een Microsoft 365 omgeving maakt dit dus mogelijk door verschillende applicaties toe te passen. Hoe dit precies werkt leggen wij hier uit.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft 365 nu precies?

Microsoft 365 is een platform waarmee organisaties een moderne werkplek creëren. Een moderne werkplek is erop gericht om op een veilige manier toegang te geven tot gegevens. Dit gebeurt vanaf welke locatie werknemers zich ook bevinden. In de basis bestaat Microsoft 365 daarom uit verschillende applicaties. Microsoft 365 is de overkoepelende omgeving waarin deze applicaties zich bevinden. Elke applicatie heeft zo zijn eigen functie en doel, waardoor voor verschillende scenario’s de juiste oplossingen kunnen worden gebruikt. In dit artikel hebben wij uitgebreid uitleg gegeven over Microsoft 365, maar wij gaan er hier nog in een notendop doorheen.

Microsoft 365 creëert één centrale documentenopslag

Een van de applicaties binnen Microsoft 365 is SharePoint. Het wordt met SharePoint mogelijk om alle documenten en gegevens op één centrale plek op te slaan. Dit voorkomt dat gegevens verloren gaan of niet makkelijk toegankelijk zijn. Door de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365 worden alle gegevens veilig opgeslagen.

SharePoint is dus een platform waar werknemers alle bedrijfsgegevens kunnen opslaan. Dit maakt het mogelijk om werknemers op een veilige manier toegang te geven tot gegevens. Voor organisaties die steeds meer hybride gaan werken is dit enorm belangrijk, omdat het werknemers de juiste middelen geeft om gegevens met elkaar te delen.

Waarom Microsoft 365 gebruiken

Microsoft 365 maakt samenwerken makkelijk

Het wordt met Microsoft 365 makkelijker om samen te werken. Alle gegevens worden in de cloud opgeslagen, waardoor werknemers vanaf elke locatie toegang kunnen hebben. Microsoft Teams is een applicatie die hier goed gebruik van maakt. Het Microsoft Teams platform maakt het mogelijk op te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen met elkaar. Deze functionaliteiten kunnen eigenlijk niet ontbreken bij organisaties die hybride zijn gaan werken.

Bij het hybride werken kan het namelijk lastiger zijn om in contact te blijven met collega’s. Collega’s bevinden zich op verschillende locaties en kunnen daardoor lastiger te bereiken zijn. Microsoft Teams lost dit op door een samenwerkingshub te creëren voor jouw organisatie. Elke afdeling binnen de organisatie krijgt een aparte omgeving waarin gegevens kunnen worden gedeeld. Dit creëert een plek waarin werknemers snel en gemakkelijk gegevens kunnen delen. Door de bel en vergader functionaliteiten blijf je makkelijker in contact met collega’s, waar zij zich ook bevinden.

Microsoft 365 maakt het beheren van apparaten makkelijker

Organisaties maken gebruik van veel verschillende apparaten. Het beheren van deze apparaten kan een behoorlijke klus worden. Fysiek elk apparaat langsgaan wordt onmogelijk, omdat werknemers zich op veel verschillende locaties bevinden. Microsoft 365 maakt het mogelijk om een beleid te creëren voor alle zakelijke apparatuur.

Microsoft Endpoint Manager is de centrale omgeving voor het beheren van alle zakelijke apparaten. Het beschermen van bedrijfsgegevens begint bij alle apparaten die toegang hebben (Endpoints). Onveilige apparaten kunnen beveiligingsrisico’s met zich meebrengen, waardoor de veiligheid van de organisatie in gevaar kan komen. Met Microsoft Endpoint Manager kunnen organisaties beleidseisen instellen, voordat er toegang wordt gegevens tot bedrijfsgegevens. Een apparaat dat niet aan de beveiligingseisen voldoet kan niet meer bij de werkgegevens. Zo blijft de organisatie optimaal beschermd tegen kwaadwillende.

Waarom jouw bedrijf Microsoft 365 moet gebruiken

Microsoft 365 is een platform waarmee werknemers op een veilige manier kunnen werken. Het beschermt alle gegevens binnen de organisatie en biedt verschillende samenwerkingsplatformen aan. Werknemers gaan steeds vaker op verschillende locaties werken, waardoor Microsoft 365 onmisbaar is geworden. Voor organisaties wordt het aanbieden van een flexibele werkomgeving een steeds belangrijker onderdeel. Werknemers willen vanaf elke locatie productief kunnen werken, zonder enige beperkingen. Het is aan organisaties de taak om dit op een veilige en productieve manier vorm te geven.

Microsoft 365 gebruiken

Waarom is een moderne werkplek inrichten zo belangrijk

Bij het creëren van een moderne werkplek is de inrichting enorm van belang. Je wilt een veilige en productieve werkomgeving creëren, omdat werknemers steeds vaker hybride gaan werken. Een ICT omgeving moet daarom goed aansluiten bij jouw organisatie. Met de juiste oplossingen maak je het voor werknemers mogelijk om vanaf elke locatie succesvol te werken. Hoe je een hybride werkplek inricht kun je hier verder lezen.

Met een goede inrichting werken mensen op een veilige en productieve manier. Je moet werknemers wel de middelen geven om dit optimaal te kunnen doen. Microsoft 365 creëert zo’n platform, waardoor werknemers optimaal in contact kunnen blijven met elkaar. Het verkleint datalekken en verhoogt de dataveiligheid enorm.

Microsoft 365 verhoogt de productiviteit binnen de organisatie

De complete Microsoft 365 omgeving is ervoor gemaakt om de productiviteit te verhogen. Het delen van gegevens is enorm makkelijk, waardoor werknemers beter samen kunnen werken met elkaar. Korte vragen hoeven niet meer via mail te worden verstuurd, maar kunnen direct vanuit een chatgesprek worden beantwoord. Dit maakt het een stuk efficiënter om samen te werken met elkaar. Op deze manier blijf je optimaal in contact met al jouw collega’s, vanaf welke locatie ze ook werken.

Conclusie

Een Microsoft 365 omgeving verhoogt dus de productiviteit en veiligheid. Voor organisaties die hybride zijn gaan werken, kan een Microsoft 365 omgeving niet meer ontbreken. Het geeft werknemers de mogelijkheid om snel en gemakkelijk gegevens te delen met elkaar. In contact komen met elkaar wordt makkelijker, omdat werknemers met elkaar kunnen chatten en bellen. Werknemers kunnen op deze manier optimaal werken en productief zijn, vanaf waar zij zich ook bevinden.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!