Windows 10: planning voor einde van ondersteuning

Garandeer een soepele overgang naar Windows 11

Windows 10 bereikt het einde van de ondersteuning (EOS) op 14 oktober 2025. Hoewel twee jaar misschien als een lange periode lijkt, is het tijdig zorgen voor een gemoderniseerde infrastructuur essentieel om de productiviteit van uw organisatie te handhaven en de veiligheid van gegevens te waarborgen. 

Bij OfficeGrip zien we dat klanten die al zijn overgestapt naar Windows 11 profiteren van de voordelen om zo veilig en productief mogelijk te kunnen werken. In dit artikel informeren wij u over de verschillende opties die u heeft om soepel over te stappen naar Windows 11. 

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor Windows 10?

Wanneer Windows 10 het einde van de ondersteuning bereikt, zal Microsoft geen bugfixes meer verstrekken voor problemen, beveiligingsoplossingen voor kwetsbaarheden, tijdzone-updates of technische ondersteuning voor mogelijke problemen. 

Zoals vermeld op de informatiepagina over de release van Windows 10, is versie 22H2 de laatste versie van Windows 10. Alle edities van Windows 10, versie 22H2, blijven ondersteund met maandelijkse beveiligingsupdates tot 14 oktober 2025.  

Binnen minder dan twee jaar vindt het einde van de ondersteuning (EOS) voor Windows 10 plaats. Wij willen u nu alvast informeren over de overstap naar een modern systeem. Het brengt namelijk grote risico’s als uw organisatie gebruikmaakt van software die niet meer wordt ondersteund en daardoor geen beveiligingsupdates meer ontvangt. Organisaties die verouderde software blijven gebruiken, lopen het risico op aanzienlijke beveiligingsproblemen en mogelijke schendingen van regelgevingen

Uw opties om over te stappen van Windows 10 naar Windows 11

Windows 11 is het meest veilige Windows ooit. Haar uitgebreide mogelijkheden, waaronder Copilot in Windows, zijn ontworpen om organisaties beschermd en productief te houden. Deze maatregelen omvatten ingebouwde geavanceerde versleuteling, gegevens- en referentiebeveiliging, robuuste systeembeveiliging en netwerkveiligheid, en intelligente bescherming tegen zich ontwikkelende bedreigingen. 

Naast het upgraden van nieuwe Windows 11-geschikte apparaten, behoren de volgende opties tot uw mogelijkheden voor een optimale adoptie van Windows 11: 

 • Verschaf nieuwe Windows 11 Pro-pc’s waarbij alle geweldige beveiligingsfuncties standaard zijn ingeschakeld. Bovendien kunnen wij uw nieuwe pc’s rechtstreeks aanleveren met Windows Autopilot, waardoor u tijd bespaart bij het inrichten ervan. 

 

 • Migreer naar de Cloud en abonneer u op Windows 365 om Windows 11 beschikbaar te maken voor gebruikers op elk apparaat met een Cloud-pc.  

Vernieuw uw verouderde pc's naar nieuwe Windows 11-geschikte apparaten

Laat uw medewerkers werken in het meest veilige Windows-systeem met Windows 11.  

Stap 1: Om te beginnen, is het belangrijk om te begrijpen welke apparaten in uw installatiebasis niet in aanmerking komen via Intune

Stap 2: Voor apparaten die niet in aanmerking komen voor Windows 11, of oudere apparaten die aan vernieuwing toe zijn, is het nu tijd om over te stappen naar nieuwe pc’s met Windows 11. Nieuwe moderne apparaten van onze partners zoals HP, Dell, Lenovo en meer van het Windows-ecosysteem bieden een breed scala aan opties om te voldoen aan verschillende behoeften van werknemers. Bekijk de nieuwe Windows 11 Pro-pc’s op onze hardware-webshop, en neem contact op met één van onze experts voor persoonlijk advies.  

Migreer naar Windows 11 in de Cloud met Windows 365

Terwijl u werkt aan het moderniseren van uw IT-infrastructuur, kunt u werknemers met Windows 10-pc’s overzetten naar Windows 11 in de Cloud met Windows 365. Op die manier zijn uw werknemers altijd up-to-date met de nieuwste Windows 11-versie en de meest recente beveiligingsbescherming. 

Windows 365-abonnementen zullen Extended Security Updates (ESU’s) bevatten zonder extra kosten voor Windows 10-apparaten die toegang hebben tot Windows 365. 

Er kunnen scenario’s binnen uw organisatie optreden waarin u op zoek bent naar opties en flexibiliteit om oudere Windows 10-pc’s langer te blijven gebruiken. Het verlengen van de levensduur van Windows 10-pc’s met Extended Security Updates en Windows 365 wordt een reële mogelijkheid om bepaalde personeelsgroepen te ondersteunen en toch over te stappen naar Windows 11. U kunt de levensduur van deze apparaten met nog eens 3 jaar verlengen. 

Windows 365 heeft onlangs een nieuwe serviceoptie algemeen beschikbaar gesteld voor frontlinie- en ploegwerkers. Als werknemers geen toegewijde persoonlijke computer gebruiken, maar eerder een gedeeld apparaat of een ouder apparaat, kunnen ze Windows 11 gebruiken via Windows 365. In deze scenario’s kunt u het gebruik van oudere Windows 10-pc’s verlengen. 

Bekijk hoe Microsoft Windows uitbreid naar de cloud met Windows 365. De Windows 365-blogberichten bieden diepgaande informatie over de nieuwste functies, implementatiebegeleiding en best practices.  

Extended Security Update-programma voor Windows 10

Hoewel we ten zeerste aanraden over te stappen naar Windows 11, begrijpen we dat er omstandigheden kunnen zijn die u ervan weerhouden Windows 10-apparaten te vervangen vóór de EOS-datum. Daarom zal Microsoft Extended Security Updates aanbieden. 

Net als het Windows 7 ESU-programma kan uw organisatie een jaarabonnement op beveiligingsupdates aanschaffen. Het jaarlijkse engagement is vernieuwbaar voor drie jaar. Apparaten die zijn ingeschreven voor ESU’s zullen maandelijkse beveiligingsupdates ontvangen om deze Windows 10-pc’s veilig te houden. 

Het ESU-programma voor Windows 10 zal kritieke en/of belangrijke beveiligingsupdates bevatten. ESU’s omvatten geen nieuwe functies, updates die op verzoeken van klanten zijn of verzoeken tot ontwerpwijzigingen. Technische ondersteuning buiten de ESU zelf is ook niet beschikbaar. 

 • Voor Windows 365-klanten worden ESU’s verstrekt voor de Windows 10-apparaten die verbinding maken met een Cloud-pc met Windows 11, zonder extra kosten. 

 

 • Als u een Windows 10-installatie uitvoert in Azure Virtual Desktop, zijn ESU’s ook beschikbaar zonder extra kosten op die virtuele machines (verbruik niet inbegrepen).  

 

Houd onze nieuwspagina in de gaten om op de hoogte te blijven van meer updates over het ESU-programma naarmate de beschikbaarheid nadert. 

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!