Hoe werkt CaseWare on Intune

Samenwerken met collega's

Hoe werkt CaseWare on Intune

We zien dat steeds meer organisaties vanuit de cloud gaan werken. Het is veiliger, efficiënter en gemakkelijker voor werknemers. Dit betekent dat het beheren van eigen servers steeds minder noodzakelijk gaat worden. Met CaseWare on Intune wordt de complete CaseWare omgeving vanuit de cloud benaderbaar op een lokaal apparaat. Op deze manier worden gegevens op een veilige manier beschikbaar gesteld vanaf elke locatie. Wij gaan het hier hebben over hoe de CaseWare on Intune oplossing precies werkt.

Beginnen bij Microsoft Intune

Het is belangrijk om eerst te begrijpen wat Microsoft Intune nu precies is. Microsoft Intune maakt het mogelijk om alle apparaten in een organisatie te beheren. Dit gebeurt vanuit een cloud omgeving, waardoor direct de gezondheid en veiligheid van een apparaat inzichtelijk zijn. Voor organisaties kunnen verschillende beleidsinstellingen worden toegepast, voordat een apparaat toegang krijgt tot bedrijfsgegevens. Microsoft Intune kan bijvoorbeeld de volgende beleidsinstellingen toepassen:

  • Een verplicht updatebeleid om op de nieuwste beveiligingsupdates te moeten zitten
  • Verplichte virusscans om een bepaalde periode
  • Applicaties vanuit de cloud installeren op apparaten
  • Apparaten vergrendelen en wissen vanaf afstand

Microsoft Intune is nog vaak de naam die door organisaties wordt gebruikt, maar tegenwoordig heet de omgeving Microsoft Endpoint Manager. De functionaliteiten van Microsoft Intune zijn ondergebracht in Microsoft Endpoint Manager. Voor het gemak gebruiken wij hier nog Microsoft Intune, omdat dit bekender is voor de meeste organisaties.

CaseWare on Intune lokaal

CaseWare on Intune

Microsoft Intune maakt het dus mogelijk om applicaties zoals CaseWare vanaf afstand te installeren op apparaten. Dit betekent dat het updaten van de applicaties gemakkelijk vanaf afstand kan plaatsvinden, waardoor werknemers direct verder kunnen gaan met hun werkzaamheden. Het voordeel is dat je als organisatie ook terug kan gaan naar een oudere versie. Blijken er toch nog fouten in de nieuwe omgeving te zitten, dan kan je terugvallen op een oudere versie. Dit helpt uw organisatie om toch productief te kunnen blijven en verder te werken.

Het verschil tussen CaseWare on Intune en CaseWare on Azure

In de basis is het mogelijk om CaseWare via 2 oplossingen in de cloud te krijgen. Dit zijn Microsoft Intune en Microsoft Azure. Beide oplossingen realiseren in de basis hetzelfde, namelijk CaseWare vanuit de cloud benaderbaar maken. De manier waarop dit wordt gedaan verschilt wel fundamenteel met elkaar.

CaseWare on Azure werkt via een virtuele desktop omgeving

Bij CaseWare on Azure wordt er gebruik gemaakt van een virtual desktop omgeving. Dit betekent concreet dat werknemers inloggen in een aparte omgeving om bij de CaseWare applicatie te kunnen komen. Voor kleinere accountantskantoren wordt dit regelmatig gebruikt, omdat dit een laagdrempeligere oplossing is. De updates worden automatisch geregeld en het systeem wordt onderhouden. Als organisatie bent u dus compleet ontzorgd, maar dat heeft wel een aantal nadelen.

Het probleem is dat CaseWare on Azure ervoor zorgt dat de applicatie in een aparte omgeving draait (een virtuele machine). U werkt letterlijk vanaf een andere computer met CaseWare on Azure. Dit betekent dat de prestaties minder zijn, u minder controle heeft over het updatebeleid en de inrichtingsmogelijkheden beperkt zijn. CaseWare on Intune wordt daarom vaker gebruikt door accountantskantoren als cloudoplossing.   

CaseWare accountancy Cloud

CaseWare on Intune werkt lokaal op een computer

Accountantskantoren vanaf 15 medewerkers kiezen vaker voor een CaseWare on Intune oplossing. Bij CaseWare on Intune heeft een organisatie meer inrichtingsvrijheden net zoals bij de serveroplossing. Het voordeel is dat CaseWare on Intune ervoor zorgt dat de applicatie lokaal op een apparaat draait. Dit betekent dat CaseWare sneller is, u meer controle heeft en makkelijker gegevens kunt raadplegen. Bij CaseWare on Azure moet u regelmatig wisselen tussen de virtuele machine en uw eigen apparaat. Dat is met Microsoft Intune verleden tijd, omdat de applicatie direct vanaf uw bureaublad beschikbaar is.

Waarom kiezen voor CaseWare on Intune

CaseWare on Intune maakt het mogelijk om op een veilige manier vanuit de cloud te werken. We zien dat organisaties steeds mobieler worden en vanaf verschillende locaties werken. Dit moet op een veilige manier gebeuren met de juiste instellingsmogelijkheden. CaseWare on Intune geeft werknemers de flexibiliteit die zij nodig hebben, zonder compromissen te maken op de prestaties en het gebruiksgemak.

Werken vanuit de cloud is veiliger en makkelijker dan de traditionele manier. Het is de moderne manier van werken, omdat het werknemers in staat stelt vanaf elke locatie veilig te werken. De beveiligingstechnieken zijn vele malen beter dan werken met traditionele servers. De cloud geeft namelijk beter inzicht in de gezondheid van de complete ICT-omgeving, waardoor organisaties actie kunnen ondernemen. CaseWare on Intune helpt dus om steeds meer naar een cloud omgeving te migreren.

CaseWare on Intune is onderdeel van de moderne werkplek

In de basis wordt Microsoft Intune gebruikt voor het creëren van een moderne werkplek. Een moderne werkplek focust zich specifiek op de onderstaande onderwerpen:

  • Het beveiligen van apparaten en de gegevens daarop
  • Gegevens op een veilige manier beschikbaar maken
  • Het delen van gegevens met collega’s makkelijker maken
  • Werken met externe leveranciers en klanten op een veilige manier inrichten


Een moderne werkplek werkt vanuit de cloud, omdat dit het beheren van een omgeving makkelijker maakt. Vanuit de cloud worden apparaten gemonitord, waardoor beveiligingsrisico’s sneller kunnen worden aangepakt. Voor de accountancy is het enorm belangrijk om veilig met gegevens om te gaan. Een moderne werkplek beperkt beveiligingsrisico’s en monitort de omgeving proactief.

Conclusie

CaseWare on Intune maakt het mogelijk om vanuit de cloud te werken met CaseWare. Dit verhoogt de beschikbaarheid, helpt veiliger te werken en maakt werken vanaf elke locatie mogelijk. Voor de accountancy is het belangrijk om gegevens op een veilige en efficiënte manier op te slaan, omdat het veelal gaat over privacygevoelige gegevens gaat. Een moderne werkplek helpt de accountancy om veiliger & productiever te werken vanuit de cloud.

Moderne werkplek accountancy eBook

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Moderne werkplek voor de accountancy

Moderne werkplek accountancy eBook

Meer lezen

cloud-migratie
Accountancy

Een succesvolle migratie naar de cloud voor accountancy

Wij realiseren ons dat accountantskantoren een cruciale rol spelen in het waarborgen van financiële integriteit en naleving van regelgeving. Daarom delen wij graag onze expertise over een succesvolle migratie naar de Microsoft Cloud. Door Cloud Accounting worden aanzienlijk de productiviteit en efficiëntie van accountantskantoren verbeterd. Daarnaast draagt dit uiteindelijk bij aan kostenbesparing, het vergroten van de schaalbaarheid en het verbeteren van de algehele digitale beveiliging. 

Lees meer...
ICT-uitdagingen-oplossingen-accountancy
Beveiliging

ICT-uitdagingen en innovatieve oplossingen voor accountancy

Door de snel evoluerende digitale wereld staat de accountancysector voor tal van ICT-uitdagingen. Het is een sector die sterk afhankelijk is van nauwkeurigheid en gegevensbeheer, en daarom moeten accountants voortdurend innoveren om relevant te blijven. Gelukkig gaan deze uitdagingen hand in hand met de innovatieve oplossingen van OfficeGrip, die onze partners uit deze branche helpen hun concurrentie voor te blijven in de digitale revolutie van vandaag.

Lees meer...
Moderne werkplek voor de accountancy
Accountancy

Een moderne werkplek voor accountancy

Met een moderne werkplek wordt het mogelijk om veiliger & productiever te werken. Binnen organisaties worden veel gegevens gedeeld en verwerkt. Dit moet op een veilige manier gebeuren, zonder compromissen te maken op de productiviteit. Klanten worden namelijk steeds kritischer en vragen meer van uw organisatie. We zien dat de accountancy met enorm gevoelige data werkt, waardoor het van belang is om hier goed en veilig mee om te gaan. Een moderne werkplek voor de accountancy helpt om veiliger & productiever te werken.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!