Microsoft Teams nu beschikbaar voor iedereen

Vanwege het COVID-19 virus zijn veel medewerkers over de hele wereld genoodzaakt thuis te werken. Microsoft moedigt hun eigen teams en ook hun klanten aan om zoveel mogelijk thuis te werken in deze onzekere tijden. Deze thuiswerk-trend zal zich over de hele wereld voortzetten. Bij Microsoft is de topprioriteit de gezondheid en veiligheid van werknemers, klanten, partners en gemeenschappen. Door Microsoft Teams voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te stellen, probeert Microsoft zsijn steentje bij te dragen aan de volksgezondheid en veiligheid door teams en organisaties verbonden te houden terwijl ze apart werken.

Teams beschikbaar voor iedereen

Teams is een onderdeel van Office 365. Als uw organisatie een licentie heeft voor Office 365, heeft u Microsoft Teams al. Maar Microsoft wilt ervoor zorgen dat iedereen er gedurende deze tijd toegang toe heeft. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om Teams meteen te krijgen.

Individuen

Als je aan de slag wilt met Teams, kunnen we je meteen aan de slag helpen.
  • Als je een e-mailadres hebt via je werk of school, log dan in  via deze link.
  • Als je een e-mailadres zoals Gmail of Outlook gebruikt, kun je je aanmelden voor de freemium-versie van Teams door deze link te volgen.

IT-professionals

De bovenstaande selfservice-links werken prima voor individuen, maar als je een IT-professional bent die Teams centraal wilt uitrollen, dan is dit wat je moet doen.
  • Als je voor een bedrijf werkt waarvoor momenteel geen licentie voor Teams is, biedt Microsoft je zes maanden lang een gratis Office 365 E1-aanbieding aan. Neem vandaag nog contact op met uw Microsoft-partner. Heeft u deze nog niet, neem dan snel contact op met OfficeGrip. Wij helpen u graag verder waar mogelijk.
  • Als je in het onderwijs werkt en docenten, studenten en beheerders in Teams wilt instellen, gebruik dan Office 365 A1. Deze gratis versie van Office 365 is beschikbaar voor alle onderwijsinstellingen. Meld u aan via deze link.

Teams draaiende houden

Jij en je team zijn afhankelijk van de tools van Microsoft om verbonden te blijven en werk gedaan te krijgen. Microsoft neemt die verantwoordelijkheid serieus en ze hebben een plan om ervoor te zorgen dat services blijven draaien tijdens impactvolle momenten als deze. Hun bedrijfscontinuïteitsplan anticipeert op drie soorten effecten op de kernaspecten van de service:
  • Systemen: bij een plotselinge toename van het gebruik, zoals de stijging die we onlangs in China hebben gezien.
  • Locatie: wanneer er een onverwachte gebeurtenis is die locatiespecifiek is, zoals een aardbeving of een krachtige storm.
  • Mensen: als er een gebeurtenis is die van invloed kan zijn op het team dat het systeem onderhoudt, zoals de COVID-19-uitbraak in het Puget Sound-gebied.
Microsoft heeft onlangs de continuïteit van de service getest tijdens een gebruikspiek in China. Sinds 31 januari zien ze een toename van 500 procent in Teams-vergaderingen, telefoongesprekken en conferenties daar, en een toename van 200 procent in Teams-gebruik op mobiele apparaten. Ondanks deze toename van het gebruik, was de service daar tijdens de uitbraak vloeiend. De aanpak voor het leveren van een zeer beschikbare en veerkrachtige servicecentrum op de volgende punten. Actief/actief ontwerp: Binnen Microsoft 365 streven ze ernaar om alle services te ontwerpen en te laten werken in een actief / actief ontwerp dat de veerkracht vergroot. Dit betekent dat er altijd meerdere instanties van een service actief zijn die kunnen reageren op verzoeken van gebruikers en dat ze worden gehost in geografisch verspreide datacenters. Al het gebruikersverkeer komt binnen via de Microsoft Front Door-service en wordt automatisch doorgestuurd naar de optimaal gelokaliseerde instantie van de service en rond eventuele servicefouten om de impact op onze klanten te voorkomen of te verminderen. Verminder de reikwijdte van incidenten: Microsoft probeert incidenten in de eerste plaats te vermijden, maar wanneer ze zich voordoen, streven ze ernaar de reikwijdte van alle incidenten te beperken door meerdere instanties van elke service van elkaar te scheiden. Daarnaast zijn ze continu bezig met verbeteringen in monitoring door middel van automatisering, waardoor snellere detectie en respons op incidenten mogelijk is. Foutisolatie: Net zoals de services actief / actief zijn ontworpen en worden beheerd en van elkaar zijn gescheiden om te voorkomen dat een storing een andere beïnvloedt, wordt de codebasis van de service ontwikkeld met behulp van vergelijkbare partitioneringsprincipes, foutisolatie genoemd. Maatregelen voor foutisolatie zijn incrementele beveiligingen binnen de codebasis zelf. Deze maatregelen helpen voorkomen dat een probleem in een bepaald gebied overgaat in een ander werkgebied. U kunt meer informatie over hoe Microsoft dit doet, samen met alle details van onze service continuïteitsplan, lezen in dit document. Wennen aan werken op afstand kan een uitdaging zijn. Microsoft snapt dat en ze zijn hier om u de tools, tips en informatie te geven die u nodig heeft om u en uw team te helpen die uitdaging aan te gaan. Microsoft is geïnspireerd door de behendigheid en vindingrijkheid die scholen, ziekenhuizen en bedrijven hebben aangetroffen in COVID-19 en ze zijn toegewijd om organisaties te helpen overal in deze moeilijke tijd verbonden en productief te blijven.

FAQs

V. Wat gebeurt er als iemand zich aanmeldt met werk- of schoolreferenties ? A. Als de persoon een licentie heeft voor Teams, wordt hij / zij ingelogd op het product. Als de persoon geen licentie heeft voor Teams, worden ze ingelogd op het product en ontvangen ze automatisch een gratis licentie van Teams die geldig is tot en met januari 2021. Dit omvat videovergaderingen voor maximaal 250 deelnemers en live-evenementen voor maximaal 10.000, opname en scherm delen, samen met chat en samenwerking. Details voor IT.

V. Wat houdt de freemium-versie van Teams in? A. Deze versie biedt u onbeperkte chat, ingebouwde groeps- en één-op-één audio- of videogesprekken, 10 GB opslag van teambestanden en 2 GB persoonlijke bestandsopslag per gebruiker. Je krijgt ook realtime samenwerking met de Office-apps voor het web, waaronder Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Er is geen einddatum. Details hier .

V. Is er een gebruikerslimiet in de freemium-versie? A. Vanaf 10 maart introduceren we updates voor de gratis versie van Teams die de beperkingen voor gebruikerslimieten opheft. V. Kan ik vergaderingen plannen in de freemium-versie? A. In de toekomst zullen we het voor gebruikers mogelijk maken om vergaderingen te plannen. Ondertussen kunt u geïmproviseerde videovergaderingen en gesprekken voeren. V. Hoe hebben IT-beheerders toegang tot Teams for Education? A. Teams zijn altijd gratis geweest voor studenten en onderwijsprofessionals als onderdeel van het Office 365 A1-aanbod. Open het hier.

Wilt u meer informatie over de do’s and don’ts van Microsoft Teams? Download dan onderstaand eBook.

Deel dit artikel

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Download formulier

Uw naam(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!