Zero Trust

4 manieren om uw hybride werkplek beter te beveiligen

Zero Trust naar uw digitale omgeving brengen

Of uw organisatie nu volledig op kantoor, op afstand of ergens daartussenin werkt, het creëren van een veilige digitale omgeving is cruciaal. Voor flexibele, wendbare werkplekken moet de oplossing beveiligd zijn vanaf elk toegangspunt, inclusief zowel op kantoor als op afstand. Om deze inspanning te vereenvoudigen, zouden organisaties een alomvattende oplossing moeten overwegen die een veilige en collaboratieve ervaring biedt voor werknemers, ongeacht hoe en waar ze ervoor kiezen om te werken.

De beveiligings- en productiviteitsuitdagingen die gepaard gaan met de flexibele werkplek kunnen worden overwonnen door het aannemen van een endpoint-oplossing en beheerstrategie die voldoet aan een Zero Trust-beveiligingshouding. De technologie van Microsoft is verankerd in Zero Trust, waardoor het krachtig en flexibel genoeg is om uw IT-infrastructuur te beveiligen, ongeacht de omgeving.

Wat is Zero Trust?²

Een proactief beveiligingsmodel

Zero Trust behandelt elke poging tot toegang, ongeacht de identiteit of het eindpunt, alsof deze afkomstig is van een open netwerk. Dat betekent dat elke toegangsverzoek moet worden geverifieerd voordat het kan worden goedgekeurd.

Zoals de naam al suggereert, leert Zero Trust ons om “nooit te vertrouwen, altijd te verifiëren”.

Het resultaat is een veilig kader dat beschermt tegen en voorkomt dat kwaadwillende actoren misbruik maken van beveiligingskwetsbaarheden die kunnen voortvloeien uit identiteiten en eindpunten die zich buiten een traditionele werkomgeving bevinden.

Hoe technologie met de wereld interacteert verandert continu.

Veel organisaties zijn nog steeds op weg naar Zero Trust om ervoor te zorgen dat ze een proactief beveiligingsmodel hebben dat de unieke risico’s aanpakt die voortvloeien uit hybride werk. Vaak werd een bedreiging eerst gedetecteerd en nam IT stappen om het risico te beperken en te elimineren voordat de verdediging van het systeem werd versterkt tegen toekomstige bedreigingen.

Nu verandert er veel over hoe technologie met de wereld interageert: hoe en waar werknemers hun werk doen, hoe gegevens worden gedeeld en opgeslagen, hoe regelgeving en compliance-wetten worden gedefinieerd, en de voortdurende verfijning van privacywetten. Reactieve beveiligingstechnieken zijn simpelweg niet langer snel genoeg of voldoende voor een werkomgeving die een breed scala aan diverse eindpunten omvat.

Ontworpen om ons meest veilige besturingssysteem tot nu toe te zijn en verankerd in Zero Trust, integreert Windows 11 rechtstreeks met uw bestaande Microsoft-infrastructuur om een productieve Windows-ervaring te bieden—met bescherming die zich uitstrekt van de cloud helemaal tot aan het fysieke apparaat waarop het is geïnstalleerd.

Toegankelijk vanaf elk apparaat, overal, streamt Windows 365 de Windows-ervaring naar Windows 365 Cloud PC’s. Als een Software as a Service (SaaS) oplossing geworteld in Zero Trust, maakt Windows 365 het makkelijker dan ooit om ervoor te zorgen dat al uw werknemers veilige, betrouwbare toegang hebben tot de tools en gegevens waarmee ze elke dag werken.

Door endpoints van allerlei soorten te implementeren en te beheren met Microsoft Intune en Microsoft Intune Suite, kunnen organisaties effectief hun gegevens beveiligen ongeacht de locatie of het type apparaat. De combinatie van deze Microsoft-producten stelt organisaties in staat om snel computerresources te schalen om te voldoen aan de veranderende behoeften van hun werknemers.

1. Risico's van eindpuntbeveiliging verminderen

Een groter gebruik van persoonlijke apparaten verhoogt de beveiligingsrisico's.

Flexibel werk blijft de diversiteit van door ondernemingen eigendoms en persoonlijke apparaten die worden gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsbronnen te vergroten. Met de opkomst van Bring Your Own PC (BYOPC) -beleid is het niet ongebruikelijk om een hoger aantal zowel door het bedrijf als persoonlijke eindpunten toegang te hebben tot de gegevens en het netwerk van uw bedrijf. Bovendien zijn persoonlijke pc’s moeilijker te beveiligen dan bedrijfseigen hardware.

Zelfs als uw werknemers bedrijfsapparaten gebruiken, zijn hun thuisnetwerken meestal minder veilig en betrouwbaar dan wat u op kantoor kunt bieden. Deze proliferatie van eindpunten stelt organisaties bloot aan extra beveiligingsrisico’s die kunnen worden verminderd door het aannemen van een Zero Trust-beveiligingshouding.

Eindpunten kunnen een verdere risicofactor worden in scenario’s met een hoog verloop of een plotselinge toestroom van werknemers, zoals bij tijdelijke en contractmedewerkers of via fusies en overnames. Werknemers in beide situaties moeten zo snel mogelijk kunnen worden ingeschakeld zonder de beveiliging van de gegevens die ze moeten openen in gevaar te brengen.

Cloud-pc’s zijn een oplossing voor het risico dat wordt veroorzaakt door de veelheid aan eindpunten die zijn verbonden met hybride werk. Cloud-pc’s verlenen gebruikers toegang tot het netwerk van uw organisatie vanaf elk apparaat dat ze gebruiken, zonder dat extra beveiliging op dat apparaat nodig is. Met andere woorden, werknemers slaan hun apps en gegevens op in de Microsoft Cloud, waardoor het risico op gegevensverlies en de dreiging van een ransomware-aanval wordt verminderd.

Wat is BYOPC?

Bring Your Own PC, of BYOPC, is een implementatiestrategie die werknemers de flexibiliteit biedt om bedrijfsapplicaties, -services en -gegevens te openen vanaf het apparaat van hun keuze.

Zakelijke leiders noemden thuisinternetbeveiliging en het lekken van gevoelige bedrijfsgegevens als een van hun belangrijkste beveiligingsuitdagingen.³

Cloud-pc's bieden veilige toegang tot bedrijfsmiddelen

Windows 365 levert een Windows-ervaring vanuit de Microsoft Cloud naar een Cloud-pc, en omdat het is gebouwd als een SaaS-oplossing, omvat het beveiligings- en beheerfuncties die zijn ontworpen voor endpoint-beheerders. In tegenstelling tot virtuele desktopinfrastructuur (VDI) of desktop als een service (DaaS), vereist Windows 365 geen gespecialiseerde vaardigheden om het snel aan de slag te krijgen voor uw werknemers.

Windows 365 maakt het voor uw organisatie mogelijk om toegang te krijgen tot Windows 11 Enterprise—het meest geavanceerde en beveiligde besturingssysteem van Microsoft tot nu toe—ongeacht welke apparaten uw werknemers gebruiken.

Dit komt doordat endpointbeheer voor Windows 365 Enterprise naadloos wordt uitgevoerd via Microsoft Intune, een eenvoudige, allesomvattende beheeroplossing waarmee uw IT-beheerders zowel fysieke als Cloud-pc’s zij aan zij kunnen beheren zonder dat er extra expertise nodig is om deze te implementeren.

Microsoft Cloud-endpointoplossingen

Welke oplossing is geschikt voor u?

Windows 365 en Azure Virtual Desktop zijn gebouwd op Azure en kunnen een veilige Windows-ervaring bieden vanaf elke locatie. Implementeer ze naast elkaar of afzonderlijk, afhankelijk van de behoeften van uw organisatie.

Windows 365

Een SaaS-oplossing die bekend staat om de eenvoudige bediening en snelle implementatie die de Windows-ervaring op een Cloud-pc levert die naar elk apparaat wordt gestreamd. Schaal indien nodig om te voldoen aan de eisen van uw evoluerende personeelsbestand.

windows-365

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop is een cloud-VDI-platform waarmee gebruikers hun desktop en applicaties bijna overal vandaan kunnen openen. Goed voor organisaties met IT-middelen die zijn uitgerust om de oplossing te configureren, implementeren en beheren. 

Verbeter de zichtbaarheid binnen uw organisatie en bereik een geünificeerd endpointbeheer.

Microsoft Intune en Microsoft Intune Suite vereenvoudigen endpointbeheer en helpen Windows 365 en Windows 11 productieve, veilige oplossingen te zijn voor zowel gebruikers als IT-teams.

Microsoft Intune

Intune is een op de cloud gebaseerde endpoint-beheeroplossing. Het beheert gebruikerstoegang en vereenvoudigt app- en apparaatbeheer, geworteld in het Zero Trust-beveiligingsmodel met ingebouwde apparaatcompatibiliteit en rapportagefuncties.

Cross-platform

Beheer on-premises, cloud, mobiele, desktop- en virtuele eindpunten op alle platforms en besturingssystemen.

Ingebouwde beveiliging

Detecteer en verhelp bedreigingen automatisch.

Mobile Application Management (MAM)

Bied werknemers een flexibele, niet-intrusieve ervaring die gegevens beschermt zonder dat daarbij mobiele apparaatregistratie nodig is.

Specialty Shared Devices

Ondersteun de diverse behoeften van frontline-medewerkers met gedeelde apparaatmodus, onderhoudsvensters en gespecialiseerd apparaatbeheer.

Microsoft Intune Suite

Intune Suite voegt geavanceerde mogelijkheden toe aan het kernaanbod van Intune:

Remote Help

Maak veilige, cloudgebaseerde verbindingen mogelijk tussen helpdesk en gebruikers.

Endpoint Privilege Management

Sta standaardgebruikers toe om taken uit te voeren die normaal gesproken een beheerder vereisen, zoals het opnieuw instellen van wachtwoorden.

Geavanceerde endpointanalyse

Help IT-beheerders end-to-end gebruikerservaringen te begrijpen, te anticiperen en te verbeteren.

Enterprise Application Management

Implementeer, configureer, update en beheer applicaties op alle beheerde eindpunten binnen uw organisatie.

Managed Public Key Infrastructure (PKI)

Stel een beheerde infrastructuur voor digitale certificaten binnen uw organisatie in en beheer deze.

Tunnel for Mobile Application Management (MAM)

Verwijder de noodzaak voor apparaatregistratie via een lichtgewicht VPN-oplossing voor iOS en Android.

2. Sluit beveiligingslekken om de naleving van regelgeving en IP-bescherming te verbeteren

Houd u aan beleidsregels en voorschriften.

Elke branche heeft specifieke vereisten waaraan moet worden voldaan om gegevens en privacy te beschermen. Op dezelfde manier moet elk bedrijf ervoor zorgen dat zijn intellectuele eigendom wordt beschermd. Wetgeving inzake gegevensbescherming en privacywetten kan snel veranderen, en IT-teams moeten klaar staan om zich aan te passen zodra nieuwe beleidsregels van kracht worden.

Naleving kan ook leiden tot innovatie. Wanneer beleidsregels een verandering dicteren in de manier waarop gegevens worden beschermd, gedeeld en opgeslagen, stimuleert dit bedrijven om nieuwe manieren te bedenken om hun klanten van dienst te zijn terwijl ze zich aan die regels houden.

Zelfs met nieuwe regelgeving vormen datalekken een groeiend risico—ze komen tot wel 68 procent vaker voor dan het jaar ervoor. ⁵ Organisaties hebben oplossingen nodig die de kwetsbaarheden minimaliseren die leiden tot inbreuken zonder de productiviteit of kosten negatief te beïnvloeden.

Windows 365 wordt regelmatig bijgewerkt om actueel te blijven met wetten inzake gegevensbescherming en kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke voorschriften van uw branche. Met gecentraliseerd, op de cloud gebaseerd endpoint-beheer met behulp van Microsoft Intune en Intune Suite kunnen deze updates worden geautomatiseerd—wat betekent dat potentiële bedreigingen en beveiligingslekken voortdurend worden geïdentificeerd, geëvalueerd en beperkt.

3. Verminder wachtwoordrisico's met multifactorauthenticatie

Wachtwoordaanvallen nemen toe.

Wachtwoorden kunnen een van de gemakkelijkste manieren zijn voor kwaadwillende actoren om kwetsbaarheden te vinden in een anderszins veilig systeem. Uit een onderzoek van Microsoft bleek dat wachtwoordaanvallen in slechts één jaar tijd met 74 procent waren gestegen.⁶ Er bestaan verschillende richtlijnen om dat risico te verkleinen, variërend van suggesties voor wachtwoordlengte en variatie tot de mogelijkheid om wachtwoorden als toegangspoort volledig te verwijderen.

Wachtwoorden kunnen een onvermijdelijk zwak punt zijn in het beveiligingsframework van een systeem. Een wachtwoord alleen voldoet niet aan een Zero Trust-beleid omdat wachtwoorden vatbaar kunnen zijn voor hacking. Dit geldt vooral voor veel mensen die hetzelfde of vergelijkbare wachtwoord voor meerdere accounts gebruiken.

Hoe wachtwoordrisico's te verminderen.

Een van de eenvoudigste, meest effectieve manieren om het risico van wachtwoordhacks te verminderen, is multifactorauthenticatie (MFA). Met multifactorauthenticatie moeten gebruikers die proberen in te loggen op een apparaat hun identiteit bevestigen op een ander bekend apparaat of toepassing. MFA-beleid is geworteld in Zero Trust omdat ze van gebruikers vereisen dat ze hun identiteit verifiëren voordat ze toegang krijgen tot gevoelige gegevens.

Omdat Windows 365 een Windows-ervaring levert op een Cloud-pc, kunnen inloggegevens onmiddellijk beschikbaar worden gesteld aan nieuwe, tijdelijke of externe werknemers. Dit zorgt voor een veilige oplossing die ook handig en bevorderlijk is voor de productiviteit, vooral met de MFA-vereisten van Microsoft. MFA kan ook worden gebruikt zonder een wachtwoord, waardoor het beveiligingsgat wordt geëlimineerd dat wordt gecreëerd door slecht geïmplementeerde wachtwoordprotocollen.

4. Zorg voor bedrijfscontinuïteit met effectief rampenherstel

Lever ononderbroken productiviteit.

Ononderbroken productiviteit kan de sleutel zijn tot het vermogen van een bedrijf om te slagen, maar zelfs de meest goed voorbereide organisaties kunnen gevoelig zijn voor rampscenario’s. Het meest voorkomende zijn beveiligingsspecifieke aanvallen, zoals ransomware, die bedrijven van elke omvang kunnen verwoesten. Voor hybride en externe omgevingen kan een andere grote onderbreking van de bedrijfscontinuïteit verloren, beschadigde of gestolen apparatuur zijn. Natuurrampen kunnen ook tijds- en kostendisrupties veroorzaken, vooral voor kleinere of middelgrote bedrijven, waarbij tot wel 40 procent nooit meer opengaat. ⁹

Weerbaarheid en bedrijfscontinuïteit kunnen het verschil betekenen voor het uiteindelijke succes van een organisatie. Cloud-pc’s zijn een betrouwbare oplossing omdat gebruikersgegevens en gebruikerscontext draagbaar zijn. Zelfs in het geval van een machine-specifiek falen, kunnen Cloud-pc’s gemakkelijker worden hersteld of opnieuw worden toegewezen, en kan de gebruiker bijna geen onderbreking ervaren.

Windows 365 levert Microsoft-oplossingen, -functies en -tools, zoals OneDrive en Windows Sync Your Settings, in de cloud om draagbaarheid en weerbaarheid te garanderen. Ondersteund door Azure kan een Windows 365 Cloud-pc storingen in het systeem identificeren en het werk van een gebruiker naar een ander middel verplaatsen. Zelfs als een niet-Azure-fout optreedt—zoals een probleem met een fysieke machine—zorgt Windows 365 voor beperkte onderbreking omdat de Cloud-pc gemakkelijk toegankelijk is vanaf een ander apparaat.

Waarom kiezen voor Windows 365?

BYOPC

De behoefte

Een veilige, veerkrachtige manier om apps, instellingen en inhoud te openen vanaf een persoonlijk apparaat.

Hoe Windows 365 helpt

Windows 365 stelt gebruikers in staat om hun werk te doen vanaf hun voorkeursapparaat, ongeacht waar ze zijn, met uitgebreide gegevensbescherming tijdens verzending en in rust.

Tijdelijk personeel

tijdelijk-personeel

De behoefte

Onmiddellijke toegang tot een Windows-omgeving vanaf elke locatie voor aannemers, stagiairs en gebruikers van derden.

Hoe Windows 365 helpt

Als een SaaS-oplossing maakt Windows 365 het eenvoudig voor beheerders om onmiddellijke gebruikerstoegang te bieden overal ter wereld, met de aangewezen controles en beperkingen die geschikt zijn voor de behoeften van die gebruiker.

Fusies en overnames

fusies-overnames

De behoefte

Een vereenvoudigde, veilige beheersoplossing voor meerdere eindpunten en gegevens die samenkomen in een nieuwe omgeving.

Hoe Windows 365 helpt

Windows 365 Enterprise maakt gebruik van Intune om naadloos zoveel eindpunten en gebruikers te voorzien als een bedrijf nodig heeft in één actie vanuit gecentraliseerde cloud-operaties.

Windows 365 is geworteld in Zero Trust

beveiligd-ontwerp
Combineer de kracht en beveiliging van Windows met de schaalbaarheid van de cloud voor betere bescherming tegen beveiligingsrisico’s.


productief-apparaat

Breng medewerkers snel aan boord met toegang tot Windows 365 vanaf elk apparaat. Medewerkers genieten van dezelfde gebruikerservaring en instellingen.

Meer-beheren

Beheer en configureer zoveel eindpunten als nodig vanuit één console zonder extra IT-resources of gespecialiseerde vaardigheden, wat de algehele productiviteit van uw IT-team optimaliseert.

Hoe Windows 365 Zero Trust ondersteunt voor een veiligere hybride werkomgeving

Windows 365 is een snel schaalbare en aanpasbare SaaS-oplossing die de Windows-ervaring levert in een Cloud PC-omgeving, waardoor flexibiliteit mogelijk is voor al uw medewerkers, of ze nu permanent zijn, aannemers zijn of nieuw zijn aan boord gekomen via fusies of overnames.

Omdat Windows 365 Enterprise samenwerkt met Intune en andere beveiligingsfuncties en -bedieningselementen van Microsoft, is uw gegevens beschermd, ongeacht waar u er toegang toe heeft.

Gecentraliseerd in de cloud maakt Windows 365 een vereenvoudigde beheerervaring mogelijk voor IT, zonder speciale expertise.

Als een SaaS-oplossing is Windows 365 eenvoudig in te stellen, met voorspelbare prijzen per gebruiker per maand. Windows 365 levert besparingen op in kosten, productiviteit en tijd voor het personeelsbestand van uw organisatie, ongeacht hoe en waar uw team werkt.

Bronnen:

1 Knuth, G., & Gruber, D. (2023, February). “Managing the Endpoint Vulnerability Gap. Enterprise Strategy Group” by Tech Target. https://query.prod.cms.rt.microsoft.com/cms/api/am/binary/RWXwKT

 2 “Embrace proactive security with Zero Trust.” Zero Trust Model – Modern Security Architecture | Microsoft Security. Accessed April 20, 2023. https://www.microsoft.com/en-us/security/business/zero-trust

3 “Hybrid Work Is Here to Stay, but Security Concerns Are High.” Help Net Security, September 1, 2021. https://www.helpnetsecurity.com/2021/09/01/hybrid-work-security-concerns/.

4 Ponemon Institute LLC. (2020). The Third Annual Study on the State of Endpoint Security Risk. https://www.morphisec.com/hubfs/2020%20State%20of%20Endpoint%20Security%20Final.pdf

5 Armstrong, Brian. “Discover 5 Lessons Microsoft Has Learned about Compliance Management.” Microsoft Security Blog. Microsoft, July 25, 2022. https://www.microsoft.com/en-us/security/blog/2022/07/25/discover-5-lessons-microsoft-has-learned-about-compliance-management/.

6 Microsoft Digital Defense Report 2022. Microsoft, 2022. https://query.prod.cms.rt.microsoft.com/cms/api/am/binary/RE5bUvv?culture=en-us&country=us.

7 Skelton, Sebastian Klovig. “Ransomware Attacks Increase Dramatically during 2021: Computer Weekly.” ComputerWeekly.com. ComputerWeekly.com, August 3, 2021. https://www.computerweekly.com/news/252504676/Ransomware-attacks-increase-dramatically-during-2021.

8 “Business Continuity and Disaster Recovery.” Business continuity and disaster recovery with Windows 365 | Microsoft Learn. Microsoft, February 24, 2023. https://learn.microsoft.com/en-us/windows-365/enterprise/business-continuity-disaster-recovery.

9 Finlinson, Joe. “Council Post: Why Disaster Recovery Is No Longer Optional for Today’s Businesses.” Forbes. Forbes Magazine, October 12, 2021. https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2021/10/12/why-disaster-recovery-is-no-longer-optional-for-todays-businesses/?sh=5fb19ef56fd1

Meer informatie over het Zero Trust model?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!