5 redenen om gebruik te maken van SharePoint

Werknemers optimaal ondersteunen

Met SharePoint krijgen organisaties één centrale omgeving om alle gegevens in op te slaan. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, kan een SharePoint omgeving eigenlijk niet meer ontbreken. Een SharePoint omgeving helpt om alle gegevens gestructureerd en op een veilige manier op te slaan. Wij benoemen daarom hier 5 redenen waarom jij SharePoint moet gebruiken binnen jouw organisatie.

Inhoudsopgave

SharePoint creëert één centrale opslaglocatie

Een SharePoint omgeving zorgt ervoor dat gegevens op één centrale opslaglocatie worden opgeslagen. Al deze gegevens worden opgeslagen in een cloud omgeving, waardoor werknemers makkelijker toegang hebben tot gegevens. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, is één centrale opslaglocatie voor gegevens essentieel. Werknemers moeten vanaf elke locatie gegevens kunnen opslaan en delen met elkaar, omdat samenwerken anders enorm lastig wordt. De cloud zorgt ervoor dat alle werknemers direct toegang hebben tot de nieuwste gegevens.

Met SharePoint werkt jouw organisatie veiliger

Cybercriminelen zitten niet stil en zijn steeds actiever. Dit vraagt om uitgebreide beveiligingsmaatregelen om gegevens optimaal te beveiligen. SharePoint is onderdeel van Microsoft 365, waarin geavanceerde beveiligingsmaatregelen kunnen worden toegepast. Met een combinatie van verschillende beveiligingsmogelijkheden worden gegevens optimaal beveiligd.

Een SharePoint omgeving maakt het dus mogelijk om veiliger te werken. Sommige organisaties werken nog met fysieke servers, wat het lastig maakt om effectief samen te werken. Deze servers vereisen ook veel onderhoud om veilig en up-to-date te blijven. Dit gebeurt bij een SharePoint omgeving op de achtergrond, waardoor werknemers ongestoord kunnen verder werken met elkaar.

Redenen om SharePoint te gebruiken

SharePoint is vanaf elke locatie toegankelijk

Werknemers worden steeds mobieler en moeten vanaf verschillende locaties toegang hebben tot data. Met SharePoint zijn alle gegevens makkelijk beschikbaar voor werknemers. Via de cloud krijgen alle werknemers toegang tot de meest recente gegevens die zich binnen de organisatie bevinden. Dit gebeurt op een veilige manier, waardoor datalekken worden voorkomen. Met verschillende beleidsinstellingen wordt de toegang tot gegevens geregeld. Veel van deze beleidsinstellingen vinden op de achtergrond plaats, waardoor werknemers geen hinder ondervinden. Zij kunnen ongestoord hun werk verder uitvoeren en toegang behouden tot de benodigde data.

Gegevens worden gestructureerd opgeslagen

Het opslaan van gegevens moet op een gestructureerde manier gebeuren. Organisaties die met een fysieke server werken hebben alle data in verschillende mappen staan. Het kost enorm veel tijd om zo de juiste documenten te vinden. SharePoint maakt gebruik van metadata om gegevens te sorteren.

Deze metadata geeft extra gegevens mee aan een document, waardoor het niet in extra mappen gestopt hoeft te worden. Zo kun je als organisatie makkelijk filteren op de gegevens die je daadwerkelijk nodig hebt. Gegevens worden door de metadata makkelijker gevonden en de geavanceerde zoekfunctie werkt daardoor optimaal. Het toevoegen van metadata in SharePoint is enorm gemakkelijk en helpt gebruikers sneller gegevens te vinden.

SharePoint implementatie

SharePoint is altijd up-to-date

Het installeren van updates is met SharePoint verleden tijd. SharePoint werkt volledig vanuit de cloud, waardoor alle updates automatisch worden toegepast. Eindgebruikers ondervinden hier geen hinder van en kunnen ongestoord verder werken. Het verhoogt de beveiliging binnen de organisatie en verlaagt het onderhoud. In principe is SharePoint “onderhoudsvrij” als het goed is ingericht. Natuurlijk kunnen er op termijn aanpassingen worden doorgevoerd, maar een goede basis zorgt ervoor dat SharePoint altijd goed kan blijven werken. Daarom maken wij ook gebruik van een speciaal implementatietraject voor SharePoint. Daarover kun je hier meer vinden.

Conclusie

Een SharePoint omgeving gebruik je om veiliger & productiever te werken. Het helpt organisaties om beter samen te werken en gegevens makkelijker te delen. Die cloud maakt het mogelijk om makkelijk gegevens te delen tussen collega’s, zonder compromissen te maken op het gebied van beveiliging. Daarom is SharePoint een krachtig platform dat door veel organisaties wordt gebruikt. In ons eBook laten wij jou verder kennis maken met SharePoint. Deze kun je hieronder downloaden:

Maak kennis met SharePoint foto

Meer informatie over Microsoft SharePoint?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

Maak kennis met SharePoint

Maak kennis met SharePoint foto

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!