Aankondiging van Microsoft 365 Copilot en Microsoft 365 Chat

Productiviteit verbeteren en creativiteit stimuleren door AI.

Recentelijk kondigde Microsoft haar visie aan voor Microsoft Copilot – die een gebruikerservaring zal creëren over Bing, Edge, Microsoft 365 en Windows. Als eerste stap naar het realiseren van deze visie onthult Microsoft een nieuwe visuele identiteit: het Copilot-pictogram. Hiermee wordt een consistente gebruikerservaring gecreëerd die sinds 26 september beschikbaar is in alle Copilots. In Windows en vervolgens in Microsoft 365 Copilot is het op 1 november algemeen beschikbaar voor zakelijke klanten.

Om de aankondigingen samen te vatten, is hier het productaanbod voor commerciële klanten:

 • Microsoft Copilot in Windows: beschikbaar sinds 26 september. Het stelt je in staat om taken sneller en gemakkelijker te voltooien en vermindert je cognitieve belasting, waardoor ingewikkelde taken eenvoudiger gemaakt worden. Het is gemakkelijk toegankelijk via de taakbalk of met de sneltoets Win+C en biedt hulp naast al je apps. Copilot in Windows bevat het nieuwe Copilot-pictogram, de nieuwe Copilot-gebruikerservaring, Bing Chat en is gratis beschikbaar voor zakelijke klanten.
 • Bing Chat Enterprise: bouwt voort op Microsoft Copilot en voegt commerciële gegevensbescherming toe, zodat je erop kunt vertrouwen dat je bedrijfsgegevens beschermd zijn en niet buiten de organisatie worden gelekt. Bing Chat Enterprise slaat geen chatgegevens op, Microsoft heeft geen toegang tot de inhoud en je gegevens worden niet gebruikt om de grote taalmodellen te trainen. Het is beschikbaar als een op zichzelf staande dienst en is inbegrepen in Microsoft 365 E3 en Microsoft 365 E5.
 • Microsoft 365 Copilot: je AI-assistent op het werk. Het biedt beveiliging op enterprise-niveau, privacy, naleving en verantwoorde AI om ervoor te zorgen dat alle gegevensverwerking plaatsvindt binnen je Microsoft 365-tenant. Microsoft 365 Chat is de nieuwe belangrijkste ervaring voor Microsoft 365 Copilot en gaat verder dan eenvoudige vragen en antwoorden. Het doorzoekt je hele universum aan gegevens – al je e-mails, vergaderingen, chats, documenten en meer, plus het web – om je meest complexe problemen op het werk op te lossen. Het is geïntegreerd in de Microsoft 365-apps die miljoenen mensen elke dag gebruiken – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. Microsoft 365 Copilot zal vanaf 1 november algemeen beschikbaar zijn voor zakelijke klanten.

Copilot-1

Microsoft 365 Copilot - jouw AI-assistent op het werk

In mei deelden wij een blog waarin wij lieten zien hoe Copilot de productiviteit kan verbeteren en creativiteit kan stimuleren in de veelgebruikte apps: Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Daarnaast is er wederom een nieuwe belangrijke ervaring in Microsoft 365 Copilot onthuld: Microsoft 365 Chat. Het is een krachtige nieuwe functie in Microsoft 365 Copilot die verder gaat dan eenvoudige vragen en antwoorden om de complexiteit te beheersen, de saaiheid te elimineren en tijd terug te winnen op het werk. Als een assistent heeft het een diep begrip van jou, je baan, je prioriteiten en je organisatie. Het kan alles vinden wat je nodig hebt in je bestanden (zelfs de bestanden die je vergeten was), de verbanden leggen tussen al je inhoud en context met de snelheid van het licht, en zelfs integreren met de apps die je gebruikt om je bedrijf te runnen.

Ontgrendel productiviteit en stimuleer creativiteit in de veelgebruikte apps, zowel voor werk als privé. Zakelijke klanten kunnen contact met ons opnemen om Microsoft 365 Copilot vanaf 1 november aan te schaffen.

In de afgelopen jaren is het tempo en de hoeveelheid werk alleen maar toegenomen. Op een gemiddelde werkdag zoeken onze meest intensieve gebruikers 18 keer naar wat ze nodig hebben, ontvangen ze meer dan 250 Outlook-e-mails en sturen of lezen ze bijna 150 Teams-chats. Teams-gebruikers wereldwijd zitten drie keer vaker in vergaderingen per week dan in 2020. En op Windows gebruiken sommige mensen op een enkele dag 11 apps om hun werk gedaan te krijgen. Microsoft 365 Chat zal iedereen helpen de last van het werk te verlichten.

Leer op een geheel nieuwe manier werken met Copilot Lab

Ook is Copilot Lab aangekondigd, om iedereen te helpen werken met AI, en het beste uit Microsoft 365 Copilot te halen. Net zoals klanten zich tot Microsoft wendden bij de overstap naar remote en flexibel werken, vertrouwen ze op Microsoft om mensen te helpen nieuwe werkgewoonten op te bouwen voor een nieuw AI-gestuurd tijdperk van productiviteit. Met Copilot Lab kun je leren hoe je een goede prompt in een geweldige kunt veranderen, je favoriete prompts delen met collega’s en inspiratie opdoen terwijl we allemaal samen leren hoe we op een geheel nieuwe manier kunnen werken. Zodra het algemeen beschikbaar is, wordt Copilot Lab geïntegreerd in Microsoft 365 Copilot en is het toegankelijk via een website voor alle Microsoft 365 Copilot-gebruikers.

Ontgrendel productiviteit en stimuleer creativiteit met Microsoft 365 Copilot.

Microsoft blijft nieuwe Copilot-ervaringen toevoegen in de Microsoft 365-apps. Alle updates zullen in november algemeen beschikbaar zijn voor commerciële klanten, tenzij anders wordt vermeld als “binnenkort beschikbaar”.

Copilot in Outlook: helpt je up-to-date in je inbox te blijven en impactvolle communicatie te creëren in een fractie van tijd. Hierdoor kan je:

 • Copilot vragen om een e-mailthread samen te vatten om de belangrijkste informatie te krijgen die je snel naar de bron van de samengevatte inhoud leiden, en voorgestelde actiepunten, antwoorden en vervolgvergaderingen.

 

 • Kies “Klinken als ik” om je unieke schrijfstijl en stem overeen te laten komen wanneer je Copilot gebruikt om een e-mail op te stellen.

 

 • Een Teams-vergadering volgen die je niet live kon bijwonen, direct vanuit Outlook op je eigen tijd. Wanneer de vergadering begint, meldt Teams deelnemers om deze op te nemen. Wanneer de opname klaar is, meldt Copilot je dit in Outlook.

Copilot in Word: transformeert elk deel van het schrijfproces om je creatiever en efficiënter te maken. Hierdoor kan je:

 • Copilot vragen om een samenvatting van elk document te maken om te delen als samenvatting of snel op de hoogte te raken, en Copilot zal nu een meer gedetailleerde opsomming met alle benodigde informatie leveren.

 

 • Copilot vragen om een alinea “te herschrijven”, daarna door een reeks opties bladeren om te zien wat het beste past. Je kunt dan de herschrijftoon aanpassen om deze neutraler, informeler of professioneler te maken.

 

 • Een prompt verfijnen door Copilot te vragen dingen te doen als “antwoord beknopter maken” of “een kolom toevoegen in de tabel voor de projecteigenaar.”

 

 • Tijd besparen bij het opmaken door Copilot te vragen een tabel te genereren op basis van je tekst.

Copilot in Excel: stelt iedereen in staat om gegevens te analyseren en visualiseren als een data-analist. Hierdoor kan je:

 • Met Copilot in Excel werken om je gegevens te analyseren, opmaken en bewerken voor dieper inzicht en inzichten.

 

 • Snel een formulekolom toevoegen, belangrijke gegevens markeren met een prompt zoals “maak alle cellen rood waar de waarde onder de 1000 is,” je gegevens filteren en sorteren, en vragen stellen om direct belangrijke inzichten te ontdekken.

 

 • Copilot gebruiken voor geavanceerde analyses; krachtige, professionele visualisaties maken, prognoses genereren en tijd besparen bij het sorteren van gegevens met Python in Excel.

Copilot in Loop: ontsluit de kracht van gedeeld denken, waardoor teams gezamenlijk kunnen creëren, up-to-date kunnen blijven en kunnen doorgaan waar anderen zijn gebleven. Hierdoor kan je:

 • Samen met Copilot opereren als een team, prompts samen creëren en eerdere interacties bekijken om samenwerkend te bewerken en te verbeteren.

 

 • Copilot vragen om snel een tabel op de pagina te genereren om teamprojecten te organiseren. Je kunt de tabel eenvoudig omzetten in een Loop-component om te delen met teamleden, waar ze ook werken – in Teams, Outlook, Microsoft Whiteboard en Word op het web.

 

 • Snel inhalen waar je teamgenoten zijn gebleven door Copilot om een samenvatting van een pagina te vragen of open vragen te stellen zoals “Welke belangrijke taken zijn toegewezen sinds ik voor het laatst op deze pagina was?”

 

 • Een samenvatting genereren voor een teamgenoot aan wie je werk overdraagt, zodat ze snel op de hoogte kunnen zijn van updates of wijzigingen.

 

 • Tijd besparen bij het schrijven van code met door Copilot voorgestelde codeblokken die automatisch verschijnen op basis van de context van je werk.

Copilot in OneNote: helpt je georganiseerd, voorbereid en klaar te zijn om actie te ondernemen. Hierdoor kan je:

 • Diepgaande inzichten krijgen over je notities door uitgebreide vragen te stellen zoals: “Wat zijn de voor- en nadelen van dit proces?”

 

 • Snel samenvattingen van je OneNote-inhoud genereren.

 

 • Typ slechts een paar zinnen en krijg een door Copilot gegenereerde alinea, opsommingstekens of een georganiseerde sectie.

 

 • Maak je schrijven duidelijker en effectiever met een snelle bewerking van Copilot.

Copilot in Stream: helpt je de inzichten en informatie te vinden die je nodig hebt uit een video – in de Microsoft Stream-webapp of overal waar Stream-video’s werken in Microsoft 365-apps – in enkele seconden. Hierdoor kan je:

 • Een snelle samenvatting van de video krijgen met een transcript van de relevante plekken die je moet bekijken.

 

 • Copilot open vragen stellen – “Wat was de uitkomst van de discussie?” “Hoe verliep de rondleiding op de site?” – om snel resultaten en kernpunten te begrijpen.

 

 • Copilot vragen te identificeren wanneer mensen, teams of onderwerpen worden besproken, en vervolgens direct naar dat punt in de video springen.

 

 • Copilot vragen om suggesties voor follow-ups of acties uit een video die je hebt gemist.

 

Copilot-in-stream

Copilot in OneDrive: helpt je alle inzichten en informatie te vinden die je nodig hebt – zonder ooit een bestand te openen. Hierdoor kan je:

 • Copilot open vragen stellen met betrekking tot een individueel bestand of een samenvatting van de inhoud krijgen.

Bing Chat Enterprise: gebruik met vertrouwen de generatieve AI op het werk

In juli introduceerden Microsoft Bing Chat Enterprise. Naarmate organisaties AI omarmen, willen ze er zeker van zijn dat hun gegevens beschermd zijn. Bing Chat Enterprise voegt commerciële gegevensbescherming toe, zodat gevoelige bedrijfsgegevens nooit door iemand worden gezien, de zoekopdrachten nooit worden opgeslagen en de gebruikersinvoer nooit wordt gebruikt om de basismodellen te trainen. Microsoft heeft aangekondigd dat Bing Chat Enterprise nu beschikbaar is in de Microsoft Edge mobiele app en dat ze ondersteuning bieden voor multimodale visuele zoekopdrachten en Image Creator in Bing Chat Enterprise. Vergroot je creativiteit op het werk met de mogelijkheid om informatie te vinden met behulp van afbeeldingen en ze te creëren terwijl gevoelige bedrijfsgegevens worden beschermd. Bing Chat Enterprise maakt al deel uit van Microsoft 365 E3 en E5, Business Standard en Business Premium, wat betekent dat meer dan 160 miljoen mensen er al toegang toe hebben.

Bing-chat-enterprice

Copilot in Windows

In april kondigden we aan dat Copilot naar Windows 11 zou komen. Copilot in Windows stelt je in staat om taken sneller te voltooien, gemakkelijker en vermindert je cognitieve belasting, waardoor ingewikkelde taken eenvoudiger worden. Het is naadloos toegankelijk via de taakbalk of met de sneltoets Win+C en biedt hulp naast al je apps, op alle schermformaten op het werk, op school of thuis.

Beheerders hebben controle om te beslissen wanneer ze Copilot in Windows uitrollen naar hun onderneming en wie toegang heeft. Om Copilot naar meer mensen in meer organisaties te brengen, kondigen we aan dat Windows 365 Boot en Windows 365 Switch ook beschikbaar zullen zijn in deze update, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om een volledige, veilige, gepersonaliseerde Windows 365 Cloud PC met Copilot te krijgen – op elk apparaat. Microsoft werd onlangs erkend als leider in Gartner® Magic Quadrant™ voor Desktop as a Service (DaaS).

Copilot-microsoft

Verantwoord bouwen

Terwijl Copilot in werking treedt, worden we geleid door onze AI-principes, Responsible AI Standard en decennia van onderzoek naar AI. De Copilot Copyright Commitment betekent dat klanten de Copilot-services en output die ze genereren kunnen gebruiken zonder zich zorgen te maken over auteursrechten. Houd onze blogpagina in de gaten voor meer informatie en updates over Microsoft Copilot.

 

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!