De nieuwe functionaliteiten van Microsoft Planner

Een ervaring die to-do's, taken, plannen en projecten samenbrengt

We bevinden ons in een nieuw tijdperk waarin AI een integraal onderdeel van de werkdag is geworden. Tools die gebruikt worden voor werkbeheer moeten intelligent zijn en helpen gefocust en productief te blijven. Zelfs de meest innovatieve oplossingen om werk gedaan te krijgen, kunnen echter vertragen als ze niet goed samenwerken.

In feite besteedt de gemiddelde werknemer het grootste deel van zijn tijd – meer dan 57% aan communicatie, terwijl hij zich op resultaten zou kunnen concentreren. En 59% van de werknemers zegt dat hun samenwerkingstools niet zijn afgestemd op hoe hun teams het liefst werken. Werknemers staan ook te popelen om AI in te schakelen om de last van alledaagse taken te verlichten, waarbij 70% zegt dat ze zoveel mogelijk werk aan AI zouden delegeren.

Microsoft-gebruikers vroegen om meer momentum en efficiëntie in hun dagelijkse werk. Ze willen een enkele, intelligente app om al hun werk en projecten bij te houden. Daarom benut Microsoft deze ervaring in samenwerkend werkbeheer (CWM), ondernemingswerkbeheer (EWM) en taakbeheer aan de frontlinie om een nieuwe moderne werkbeheeroplossing te leveren, ondersteund door AI van de volgende generatie.

Beheer al uw taken en plannen in één eenvoudige, vertrouwde ervaring

De eenvoud van Microsoft To Do, de samenwerking van Microsoft Planner, de kracht van Microsoft Project voor het web en de intelligentie van Microsoft Copilot worden samengebracht in een eenvoudige, vertrouwde ervaring. Ontdek een nieuwe manier om taken voor individuele plannen en teaminitiatieven te beheren, evenals grootschalig projectbeheer, afgestemd op doelen en belangrijke strategische doelstellingen.

De nieuwe Planner schaalt moeiteloos van eenvoudig taakbeheer naar ondernemingsprojectbeheer, waardoor iedereen zijn werk op één plek kan beheren en zakelijke resultaten kan versnellen. Vanaf het voorjaar van 2024 is de nieuwe Planner-app beschikbaar in Microsoft Teams, gevolgd door een webervaring later in 2024. Meld u aan om als eerste op de hoogte te zijn wanneer de nieuwe Planner beschikbaar is als preview en algemeen beschikbaar.

Bekijk wat u kunt doen met de nieuwe Planner

De nieuwe Planner is eenvoudig

Vind de taken die u nodig heeft, precies wanneer u ze nodig hebt. Beheer al uw taken, to-do-lijsten, plannen en projecten over Microsoft 365-toepassingen in één eenvoudige, vertrouwde ervaring.

Microsoft-Planner-1

De nieuwe Planner is flexibel

Werk op de manier waarop u en uw teams dat willen, van individueel taakbeheer tot grote teaminitiatieven. Kies uit een reeks sjablonen, weergaven en benaderingen, waaronder lijsten, borden, tijdlijnen en sprints om uw plan te personaliseren. Functies zoals agile sprintplanning, teamwerklast, doelenafstemming, aangepaste velden en taakgeschiedenis die u vandaag gebruikt en waarvan u houdt in Project voor het web, zijn beschikbaar in de nieuwe Planner-ervaring.

Microsoft-Planner-2

De nieuwe Planner is schaalbaar

Krijg een overzicht van initiatieven. U kunt de nieuwe Planner configureren, uitbreiden en automatiseren (met of zonder code) om aan de veranderende behoeften van uw organisatie te voldoen. Gebouwd op het Microsoft Power Platform, maakt de nieuwe Planner aangepaste rapportage mogelijk via Microsoft Power BI en configureerbare workflows via Microsoft Power Automate. Het integreert ook met Microsoft Viva Goals, waardoor verbinding wordt gemaakt met uw doelstellingen en belangrijke resultaten (OKR) om plannen te informeren en een hoog niveau van zichtbaarheid te bieden.

Microsoft-Planner-3

De nieuwe Planner is intelligent

Versnel resultaten met AI. Via eenvoudige, natuurlijke taalopdrachten zal Copilot in Planner (vanaf het voorjaar van 2024) u helpen bij het genereren van nieuwe plannen, het stellen van doelen, het bijhouden van status en het reageren op veranderingen naarmate projecten evolueren. Copilot biedt ondersteuning voor u en uw team, waardoor werk- en projectbeheer sneller en gemakkelijker worden dan ooit.

Integraties met Microsoft 365-ervaringen

De nieuwe Planner stelt u in staat om in de workflow te blijven met integraties in andere Microsoft 365-ervaringen zoals Microsoft Loop, Microsoft Outlook, Viva Goals en Teams. U kunt bestaande Planner-plannen naar een Loop-werkruimte brengen en uw teamplan naast andere projectinhoud op één plek volgen. E-mails die u markeert in Outlook of actiepunten die aan u zijn toegewezen van Teams-vergaderingen zijn ook zichtbaar in Planner.

Microsoft-Planner-4

Taakbeheer in Planner voor eerste-lijnmedewerkers

De nieuwe Planner blijft taakbeheerfuncties bevatten voor eerste-lijnmedewerkers. Met functies zoals taakpublicatie kunnen leiders het werk definiëren dat moet worden gedaan op hun frontlinielocaties en de voltooiing monitoren. Deze functies maakten voorheen deel uit van wat eerder de Taken-app in Teams was, en we brengen ze over naar de nieuwe Planner. Ontdek meer over innovaties voor eerste-lijnmedewerkers.

Tijdlijn

 • Voorjaar 2024: De nieuwe Planner-app in Teams is algemeen beschikbaar (de huidige Taken door Planner en To Do-app in Teams krijgen de naam Planner). Microsoft Project voor het web krijgt de naam Planner.

 

 • Later in 2024: De webervaring van de nieuwe Planner is algemeen beschikbaar. De functies die u kent in Microsoft Project voor het web zijn beschikbaar in de nieuwe Planner-app in Teams en de Planner-webapp.

Verbeterde EWM-mogelijkheden komen naar de nieuwe Planner

Bestaande mogelijkheden in project voor het web, zoals sprints, people view, doelen en geavanceerde planning met afhankelijkheden, zullen beschikbaar zijn in de nieuwe Planner. Extra nieuwe EWM-mogelijkheden die naar de nieuwe Planner komen, zijn baselines, portfolio’s en lead-lag-mogelijkheid.

Voortdurende ondersteuning voor gebruikers

Project desktop, Project Online en Project Server blijven beschikbaar en worden ondersteund voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers. Er is momenteel geen einddatum voor de service voor Project Online.

Huidige gebruikers van Microsoft Project voor het web, wees gerust, de mogelijkheden die u vandaag gebruikt blijven beschikbaar onder de nieuwe naam, Planner. De Planner Power App zal ook blijven zorgen voor aangepaste rapportage via Power BI en configureerbare workflows via Power Automate.

Blijf op de hoogte

Om als eerste op de hoogte te zijn wanneer de nieuwe Planner beschikbaar is als preview en algemeen beschikbaar, is het verstandig om onze nieuwspagina in de gaten te houden en u in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en aankondigingen.

Onze experts staan bovendien altijd voor u klaar. Heeft u vragen of wilt u advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u graag verder!

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!