De nieuwe OneDrive make-over: snel, georganiseerd en gepersonaliseerd

Microsoft OneDrive geeft je de vrijheid om overal toegang te krijgen tot je bestanden en samen te werken, terwijl je tegelijkertijd gebruik maakt van de hoogwaardige beveiliging van wereldklasse van Microsoft.

In de huidige snelle werkomgeving, waarin taken voortdurend veranderen, hebben we echter vaak behoefte aan iets meer. We hebben een snellere en eenvoudigere manier nodig om toegang te krijgen tot onze bestanden en deze te delen. Met die gedachte is Microsoft aan de slag gegaan en heeft flink wat veranderingen doorgevoerd binnen de OneDrive app.

Microsoft heeft vorige maand de nieuwe OneDrive-ervaring voor werk en school aangekondigd, die begint met de verbeterde OneDrive-startpagina en bestandservaringen in Microsoft 365. Deze upgrade biedt zowel visuele als functionele verbeteringen, speciaal ontworpen om u te helpen snel toegang te krijgen tot uw bestanden en uw inhoud goed georganiseerd te houden op verschillende manieren, zonder dat u iets hoeft te organiseren. 

Met de nieuwe functies en het geüpgradede ontwerp krijgt u sneller toegang tot al uw persoonlijke, gedeelde en teambestanden in OneDrive, zodat u productiever kunt zijn. In dit artikel bekijken we wat er precies veranderd is.

Inhoudsopgave

Maak kennis met het nieuwe OneDrive Home

Tijdens uw werkzaamheden moet u mogelijk een willekeurig aantal Office-documenten, pdf’s, lijsten, opnames van vergaderingen, video’s en andere bestanden vinden en ermee werken. De nieuwe OneDrive Home-ervaring verkort de tijd die u nodig heeft om uw bestanden te vinden, zodat u er meer tijd aan kunt besteden. Het nieuwe gedeelte ‘Voor jou’ maakt gebruik van door (jawel) AI-aangestuurde bestandsaanbevelingen om bestanden naar boven te halen die voor jou zijn gepersonaliseerd. Hierdoor komt de meest relevante, tijdgevoelige inhoud bovenaan je OneDrive te staan. De engineers van Microsoft hebben ook uitgebreide, op context gebaseerde organisatie-mogelijkheden toegevoegd, zoals weergaven die u recente, gedeelde en favoriete bestanden laten zien. Deze weergaven helpen u snel terug te keren naar de inhoud waar u mee bezig was. En tot slot kunt u met inline activiteitsupdates in één oogopslag zien welke bestanden u wilt bekijken of direct naar opmerkingen in bestanden springen die u wilt behandelen.

En wat helemaal fijn is… deze nieuwe thuiservaring is nu beschikbaar in OneDrive voor werk en school, met AI-bestandsaanbevelingen binnenkort!

Alle gedeelde bestanden in één weergave

OneDrive helpt u en uw collega’s efficiënt en effectief samen te werken aan bestanden, maar soms kan het vinden van gedeelde bestanden een uitdaging zijn. Terwijl het vinden van de bestanden waaraan u moet werken, juist niet stressvol zou moeten zijn. Microsoft lost deze uitdaging op met het nieuwe Gedeeld, waar u alle bestanden die met u zijn gedeeld op één plek kunt zien. U ziet ze allemaal in deze eenvoudige weergave, ongeacht waar een bestand is gedeeld, wie het heeft gedeeld en of het intern of extern is gedeeld. De nieuwe Gedeeld-ervaring wordt dit kwartaal nog uitgerold.

Personen bekijken

Velen van ons herinneren zich de mensen met wie we samenwerken meer dan de naam van het bestand waaraan we werken. In de nieuwe weergave Personen worden uw bestanden geordend op basis van de personen met wie u werkt. De techneuten van Microsoft hebben deze contextbewuste, aanpasbare ervaring gecreëerd om u te helpen snel bestanden te vinden waaraan u samen werkt. U kunt mensen bovenaan de weergave vastzetten voor snelle toegang en activiteitsvoorbeelden helpen u op de hoogte te blijven van samenwerking zonder dat u het bestand hoeft te openen. Later dit jaar wordt deze feature verwacht.

Bestanden van al uw vergaderingen in één weergave

We weten dat het doorzoeken van uitnodigingen voor vergaderingen, opnames en chats geen ideale manier is om bestanden te vinden. Om deze bestanden naar u toe te brengen, hebben we een weergave Vergaderingen gemaakt waarin alle bestanden worden weergegeven die tijdens uw vergaderingen en uw vergaderingschats, notities en Loops worden gedeeld. U kunt zelfs bestanden zien die in aankomende vergaderingen zullen worden gebruikt. Deze weergave is geordend op aanstaande vergaderingen, gevolgd op recente vergaderingen en toont u alle bestanden die in uw vergadering zijn gedeeld, zelfs degene die u niet kon bijwonen. We verwachten de vergaderervaring later dit jaar uit te rollen.

Filteren op bestandstype

Als u liever naar bestanden zoekt op bestandstype, hebben wij u gedekt. We voegen filters toe waarmee u kunt inzoomen op al uw Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-bestanden. En zodra u uw weergave hebt gefilterd naar een bepaald bestandstype, kunt u binnen die weergave zoeken.

Gekleurde folders

Een vaak gevraagde feature om uw OneDrive te personaliseren en aan te passen is de mogelijkheid om de kleur van een map te wijzigen. Gekleurde mappen, die later dit jaar verschijnen, geven u in één oogopslag signalen om uw inhoud te vinden en voegen tegelijkertijd een vleugje persoonlijkheid toe aan uw OneDrive.

Favorieten en bestandssnelkoppelingen

Microsoft voegt twee nieuwe manieren toe om belangrijke bestanden te beheren en te vinden. U kunt nu eenvoudig bestanden favoriet maken in OneDrive met behulp van de bekende ‘star-tap’-ervaring die u aantreft in Microsoft 365-apps. Al je favorieten verschijnen in één georganiseerde weergave, ongeacht welke app je hebt gebruikt. En om gemakkelijk terug te gaan naar gedeelde inhoud, kunt u snelkoppelingen naar bestanden toevoegen binnen uw bestaande OneDrive-mappen. Favorieten zijn deze maand voor iedereen beschikbaar en Bestandssnelkoppelingen komen later dit jaar.

Eenvoudiger delen

Microsoft verbetert de uniforme ervaring voor het delen van bestanden die OneDrive biedt in Microsoft 365. Het dialoogvenster voor delen is opnieuw opgebouwd, zodat het overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is. We hebben ook de “kopieer link”-ervaring verbeterd, zodat u een duidelijke bevestiging op het scherm krijgt dat de link is gekopieerd, en de bevestiging sluit zichzelf af, waardoor u een klik bespaart. Later dit jaar zie je het nieuwe dialoogvenster voor delen.

OneDrive in Microsoft Teams

onedrive-teams-1

Alle bovengenoemde innovaties zullen ook beschikbaar zijn in de Bestanden-app in Teams. Hierdoor krijgt u een consistente en vertrouwde OneDrive-ervaring, of u nu OneDrive in uw browser gebruikt of vanuit Microsoft Teams werkt. Met de app Bestanden in Teams kunt u eenvoudig uw recente en gedeelde bestanden ontdekken, of ze nu afkomstig zijn uit uw chats, kanalen of vergaderingen. Deze update zal rond het einde van het jaar naar Teams komen.

Werk offline aan bestanden in uw browser

Als u op dit moment offline bent en aan een gesynchroniseerd OneDrive-bestand wilt werken, moet u het bestand openen in de desktopclient , uw bewerkingen uitvoeren en het opslaan. Uw wijzigingen worden vervolgens gesynchroniseerd met OneDrive wanneer u weer online bent. Binnenkort heb je een andere, nieuwe optie om offline te werken. “Available when offline”, stelt u in staat om offline te gaan en verder te werken aan bestanden in uw browser, waarbij wijzigingen automatisch worden gesynchroniseerd met OneDrive zodra u weer online bent.

App openen

U heeft al lang de mogelijkheid om Office-bestanden te openen in de desktop-app of in uw browser. Met de nieuwe functie Openen in app kunt u niet-Office-bestanden, zoals .PDF’s, .JPEG’s en MP4’s, openen in desktop-apps om die bestanden te bekijken en er wijzigingen in aan te brengen. Als u klaar bent, tikt u gewoon op “Opslaan” en uw wijzigingen worden gesynchroniseerd met OneDrive. Dat is handig. Open in App komt later dit jaar beschikbaar in OneDrive & SharePoint web en Microsoft Teams.

Conclusie

Al deze functies samen zorgen ervoor dat u minder tijd nodig hebt om naar een bestand te gaan, de stress van het zoeken naar bestanden vermindert en u tijd bespaart doordat u in één oogopslag de recente bestandsactiviteit kunt zien. De updates komen in de loop van dit jaar beschikbaar voor iedereen binnen Microsoft 365.

Maak kennis met Microsoft OneDrive

Meer informatie over Microsoft OneDrive?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Een introductie van Microsoft OneDrive

Maak kennis met Microsoft OneDrive

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!