De vernieuwde versie van Microsoft Teams

De vernieuwde versie van Microsoft Teams

Microsoft heeft geluisterd naar de feedback van haar gebruikers, wat heeft geleid tot het ontwikkelen van een verbeterde versie van Teams. Hiermee willen zij in het gebruik van deze applicatie een snellere, eenvoudigere en flexibelere ervaring bieden. De nieuwe Microsoft Teams is gebouwd op een basis van snelheid, prestaties en flexibiliteit om haar gebruikers tijd te besparen en efficiënter samen te kunnen werken.

Met de nieuwe Teams-app, die tot 2 keer sneller opstart en u in staat stelt om tot 2 keer sneller aan vergaderingen deel te nemen, kunt u zich richten op wat voor u het belangrijkst is. Het is geoptimaliseerd voor een efficiënter gebruik van systemen, waarbij tot 50% minder geheugen wordt gebruikt. Het biedt ondersteuning voor gebruikers die samenwerken tussen organisaties en meerdere werk- of schoolaccounts beheren. U kunt tegelijkertijd aangemeld zijn bij meerdere organisaties en accounts en hiervoor meldingen ontvangen, ongeacht welke op dat moment worden gebruikt. De nieuwe Teams-app zorgt ook voor een vereenvoudigd IT-beheer en verbeterde gegevensbeveiliging.

Sneller en efficiënter

Microsoft heeft aanzienlijk geïnvesteerd om het Teams-platform te herzien zodat de nieuwe versie twee keer zo snel gebruikt kan worden.

Om het navigeren te optimaliseren, heeft Microsoft de prioriteit gegeven aan de gebruikersinteracties die het meest frequent voorkomen. Dit betreft het schakelen tussen verschillende chats, kanalen en activiteiten. Gemiddeld schakelt een gemiddelde Teams-gebruiker tienduizend keer per maand, wat het belang van een snellere en responsievere ervaring benadrukt. Met de nieuwe Teams-app zal het schakelen tussen chats, kanalen en activiteiten zonder enige vertraging verricht worden. Een snelle scrollervaring is essentieel om snel en efficiënt toegang te krijgen tot relevante informatie. De verbeterde Teams-app is geoptimaliseerd om efficiënter gebruik te maken van bronnen, waardoor geheugen en schijfruimte worden vrijgemaakt voor andere toepassingen. Tegelijkertijd wordt de compatibiliteit met een breder scala aan computers vergroot.

Microsoft heeft samengewerkt met een onafhankelijk benchmarkbedrijf, GigaOm, dat de prestaties van de vernieuwde Teams-app heeft getest op drie verschillende laptops (low-end, algemeen gebruik en high-performance). GigaOm voerde tests uit waarbij de vernieuwde app werd vergeleken met de oude variant, op gebieden zoals installatiegedrag, applicatieresponsiviteit en impact op systeembronnen zoals geheugen en schijfruimte.

Hieronder staan enkele snelheids- en prestatieverbeteringen van de nieuwe Teams-app.

  • Tot 3 keer sneller apps installeren;
  • Tot 2 keer sneller apps opstarten;
  • Tot 2 keer sneller aan vergaderingen deelnemen;
  • Tot 1,7 keer sneller schakelen tussen chats/kanalen;
  • Gebruikt tot 50% minder geheugen;
  • Gebruikt tot 70% minder schijfruimte.

Over organisatorische grenzen heen effectiever samenwerken

Het is vaak een hele uitdaging om samen te werken tussen organisaties en meerdere werk- of schoolaccounts te beheren. Eerder konden er geen meldingen ontvangen worden van andere organisaties of accounts tijdens gesprekken of vergaderingen. Wisselen van de ene organisatie naar de andere, of van het ene account naar het andere, onderbreekt de workflow omdat er constant in-en uitgelogd moest worden.

De nieuwe Teams-app stelt haar gebruikers in staat om effectiever samen te werken over organisatorische grenzen heen, door actief aangemeld te zijn bij meerdere accounts en tegelijkertijd meldingen te ontvangen. Hierdoor kan er naadloos gecommuniceerd worden met meerdere accounts en organisaties, zonder uit te vallen tijdens een gesprek of vergadering, zodat de workflow niet wordt verstoord.

Vereenvoudiging van IT-beheer

Microsoft wil met de vernieuwde Teams-app een samenhangende beheerervaring bieden die de distributie van Teams op Windows-apparaten stroomlijnt en de complexiteit bij gebruikersinstallatie wegneemt. Beheerders kunnen nu tools zoals Microsoft Intune gebruiken om app-implementatie en updates te vereenvoudigen. Aangezien Intune het implementeren van MSIX-applicaties naar Windowsapparaten ondersteunt via het clientapp-model, kan het installeren en verwijderen van een MSIX-verpakte app op de achtergrond worden uitgevoerd. Intune en MSIX-verpakking maken het installeren van de nieuwe Teams-app betrouwbaarder en verminderen netwerkgebruik en schijfruimte, wat resulteert in minder gebruik van inactief geheugen.

Beveilig uw bedrijfsgegevens

Om het risico op cyberaanvallen te verminderen, richt Microsoft zich op het ontwikkelen van oplossingen die gebruikers helpen om een aanval te voorkomen, detecteren en erop te reageren. Microsoft heeft geavanceerde beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om de bescherming van het systeem te verbeteren, waaronder de adoptie van Trusted Types en de implementatie van een strengere Content Security Policy. Dit resulteert in een verhoogde bescherming tegen cross-site scripting (XSS)-aanvallen. Bovendien zorgt het MSIX-verpakkingsformaat ervoor dat Teams wordt beschermd door Windows-beveiligingsfuncties en dat gebruikers altijd de nieuwste app-versie met beveiligingsupdates en bugfixes heeft.

Aan de slag met de vernieuwde Teams-app

Gebruikers hebben een directe toegang tot de knop ‘Probeer de nieuwe Teams’. Daarbij kunnen beheerders er ook voor kiezen om zich aan te melden door het Teams-updatebeheerbeleid te gebruiken, om te selecteren welke gebruikers in uw organisatie de knop kunnen zien en toegang krijgen tot de vernieuwde versie.

Hier leest u hoe u vandaag nog de nieuwe Teams-app kunt uitproberen:

  1. Open de Teams-app op uw Windows-apparaat.

 

      2. Zet de knop ‘Probeer de nieuwe Teams’ aan in de linkerbovenhoek van de Teams-app.

     3. Selecteer ‘Nu downloaden’ in het pop-out dialoogvenster. De vernieuwde versie wordt nu geïnstalleerd.

      4. Uw Teams-app wordt opnieuw opgestart om de nieuwe Teams-versie te openen. Alle volgende acties die u onderneemt, zullen standaard plaatsvinden in de vernieuwde versie, zoals het deelnemen aan een Teams-vergadering vanuit Outlook.

 

Hoe u kunt terugschakelen naar de klassieke versie

Het is eenvoudig om heen en weer te schakelen tussen het gebruik van de klassieke en nieuwe versie van Teams. Om terug te schakelen naar de klassieke Teams, schakelt u de knop ‘Nieuwe Teams’ uit bovenaan het venster

Wanneer u schakelt tussen de nieuwe en klassieke Teams, wordt de versie die u op dat moment gebruikt afgesloten en wordt de versie waarnaar u overschakelt automatisch geopend. Dit wordt dan weer uw standaardversie.

 

Beschikbaarheid

De preview van de nieuwe Teams-app is momenteel alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers op Windows. Microsoft werkt aan het uitbreiden van de vernieuwde versie naar een breder scala aan klanten, waaronder onderwijs, overheidsinstanties en platforms zoals Mac, VDI en Web. Bekijk de Microsoft 365-roadmap’ en de pagina ‘Wat is er nieuw in Teams om op de hoogte te blijven van de meest recente productontwikkelingen. De roadmap meldt dat de nieuwe versie vanaf oktober definitief zal uitrollen, echter is dit nog een verwachtte indicatie. Er is geen directe impact op de ervaring van de Teams mobiele app op iOS en Android, aangezien de nieuwe versie grotendeels een update is die zich richt op desktop, web en VDI.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Download formulier

Uw naam(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!