Documenten samenstellen en samenvatten met Copilot in Word

In Word transformeert Microsoft Copilot voor Microsoft 365 het proces van het maken en verfijnen van documenten, waardoor u met gemak boeiende inhoud kunt produceren. Copilot helpt bij het geheel opnieuw opstellen, het verbeteren van bestaande tekst en het vastleggen van de essentie van lange artikelen. Met Copilot kun je een document starten met behulp van korte aanwijzingen, bronnen uit heel Microsoft 365 naadloos integreren en zowel de toon als de beknoptheid van je schrijven gemakkelijk aanpassen.

Inhoudsopgave

Stel uw document op

Met Copilot in Word is het maken van een nieuw document of het toevoegen aan een bestaand document nog nooit zo eenvoudig geweest. Wanneer u een nieuw document opent of een nieuwe regel toevoegt, verschijnt de melding “Concept met Copilot” ervaring verschijnt.

Je kunt Copilot om iets eenvoudigs vragen, zoals ‘schrijf een essay over honkbal’, of gedetailleerde instructies geven, inclusief overzichten, aantekeningen of bestandsreferenties. Het venster ‘Verwijs naar uw inhoud’ Met de knop kunt u maximaal drie bestaande bestanden toevoegen, zodat Copilot relevante informatie gebruikt. Deze functie verwijst alleen naar de bestanden die u selecteert, niet naar andere organisatiegegevens

Na het invoeren van uw prompt zal Copilot de gegenereerde inhoud tonen. U kunt er dan voor kiezen om het te bewaren, het weg te gooien of te vragen om opnieuw te genereren om een ​​andere versie te zien. U kunt indien nodig ook uw startprompt wijzigen. Selecteer < en > om door de suggesties van Copilot te navigeren.

In het Copilot-opstelvak kunt u specifieke feedback geven over hoe u wilt dat het antwoord wordt aangepast. Als u bijvoorbeeld ‘Maak dit beknopter’ vraagt ​​Copilot om zijn reactie af te stemmen op uw instructies, waardoor u een ervaring op maat wordt geboden.

microsoft-365-copilot-word-keep-discard-1

Als u ideeën nodig heeft voor een bestaand document, selecteert u de optie “Inspire Me” knop. Copilot genereert inhoud op basis van wat er al in het document staat.

microsoft-365-copilot-word-inspire

Bekijk een korte video om te zien hoe het opstellen van een document met Copilot in Word werkt.

Transformeer uw inhoud

Herschrijven en redigeren kan tijdrovend zijn. Met Copilot transformeert u uw bestaande tekst eenvoudig in gepolijste inhoud.

Markeer de tekst die u wilt wijzigen en selecteer vervolgens het Copilot-pictogram in de linkermarge. Kies “Herschrijven” voor alternatieve bewoordingen, of “Visualiseer als een tabel” om tekst in tabelformaat om te zetten. Gebruik “Toon aanpassen” en “Regenereren” voor verdere aanpassing, waarbij u de uitvoer naar wens kunt aanpassen.

Voor zowel “Herschrijven” en “Visualiseren als tabel”, selecteer < en > om door de suggesties van Copilot te navigeren.

microsoft-365-copilot-word-table-1

Chat met Copiloot in Word

Communiceer rechtstreeks met Copilot vanuit Word met behulp van het Copilot-chatvenster. Deze functie biedt een conversatie-interface waarmee u verschillende taken kunt uitvoeren, waardoor het maken en bewerken van documenten nog intuïtiever wordt. Enkele beschikbare acties zijn:
 • Genereer een samenvatting van uw huidige document.
 • Pas de opmaak en taal binnen uw document aan.
 • Stel vragen over de inhoud van uw document.
Om toegang te krijgen tot Copilot Chat, selecteert u het Copilot-pictogram op het tabblad Ribbon Home. Deze functie is ontworpen om zowel algemene als specifieke vragen met betrekking tot uw document te beantwoorden. Het ondersteunt een interactieve chat, waardoor u details kunt bespreken, herhalen en verfijnen. Of u nu een uitgebreide samenvatting, specifieke inhoudsinformatie of frisse ideeën zoals tabellen of lijsten nodig heeft, Copilot staat klaar om u te helpen.

Chatopdrachten om te verkennen

Concept met copiloot: Gebruik de Copilot-prompt in het canvas om inhoud voor een van deze aan te vragen:
 • “Maak een businessplan voor een nieuwe mobiele huisdiertrimservice”
 • “Schrijf een marketingplan voor een schildersbedrijf”
 • “Maak een sollicitatiebrief voor de rol van Finance Officer”
Vraag Copilot naar het document: Open Copilot Chat in een document met bestaande inhoud en probeer een van deze:
 • “Wat zijn de belangrijkste punten in dit document?”
 • “Vat dit document samen.”
 • “Is er een oproep tot actie?”
Vraag Copilot om informatie die niet in het document staat: Probeer een van de volgende dingen in het Copilot Chat-venster:
 • “Ik heb een recept voor chocoladekoekjes nodig.”
 • “Laat me de ingrediënten van het recept voor chocoladekoekjes in een tabel zien.”
 • “Geef me een voorbeeldhaiku over Contoso-koffie.”
Microsoft 365 voor admins

Meer informatie over Microsoft 365?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Microsoft 365 voor admins

Microsoft 365 voor admins

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!