Een moderne werkplek met Microsoft 365

Vanaf overal toegang tot de werkomgeving

Het creëren van een moderne werkplek met Microsoft 365 helpt binnen een organisatie om efficiënter te werken. Nu we steeds meer vanuit huis zijn gaan werken kan een moderne werkplek met Microsoft 365 eigenlijk niet meer ontbreken. Deze werkplek zorgt er namelijk voor dat het complete bedrijf vanaf elke locatie kan werken. Een moderne werkplek heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van werken. Wij leggen hier uit wat jij allemaal moet weten over de Microsoft 365 oplossing voor de moderne werkplek.

Wat is een moderne werkplek met Microsoft 365

Een moderne werkplek met Microsoft 365 zorgt ervoor dat er vanaf elke locatie op een veilige manier toegang is tot de werkomgeving. Deze omgeving staat volledig in de cloud, waardoor het mogelijk wordt om met elkaar samen te werken. Microsoft heeft met het Microsoft 365 platform de basis voor een moderne werkplek gelegd. Het Microsoft 365 platform geeft gebruikers verschillende tools om deze werkplek succesvol in te richten.

Een moderne werkplek in Microsoft 365 moet optimaal aansluiten bij de organisatie. Deze werkplek wordt daarom altijd op maat gemaakt voor een organisatie. Dit is in principe noodzakelijk, omdat elke organisatie op een andere manier werkt. Er is dus geen standaard implementatie voor een moderne werkplek. Een succesvolle implementatie van Microsoft 365 is dus erg belangrijk voor het gebruik ervan.

Werk optimaal samen met een moderne werkplek van Microsoft

Microsoft heeft veel tijd gestopt om alle apps binnen de moderne werkplek optimaal samen te laten werken. Dit zorgt ervoor dat gegevens gemakkelijk via andere applicaties kunnen worden geraadpleegd. Op deze manier ben je als eindgebruiker veel minder tijd kwijt aan het zoeken van documenten en gegevens.  

Deze integratie tussen verschillende apps zorgt ervoor dat er optimaal samengewerkt kan worden. Het Microsoft Teams platform is hier een goed voorbeeld van. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om binnen de moderne werkplek samen te werken met collega’s. Denk dan aan het delen van gegevens en het in contact blijven met collega’s. De moderne werkplek maakt het mogelijk om dit op een efficiënte manier in te richten.  

Hoe veilig is werken vanuit een moderne werkplek

Het werken vanuit een moderne werkplek is veiliger dan de traditionele werkplek. Dit komt omdat er binnen Microsoft 365 veel verschillende beveiligingsmogelijkheden zijn. Je kunt de toegang tot de werkomgeving op deze manier optimaal beheren en beschermen. Denk dan ook aan het beheren en beveiligen van apparaten binnen de organisatie. De moderne werkplek in Microsoft 365 maakt gebruik van identiteits- en toegangsbeheer, zodat elke werknemer op een veilige manier toegang krijgt tot zijn werkomgeving.

Bij traditionele werkplekken wordt er vaak gebruik gemaakt van een interne server. Dit brengt hogere onderhoudskosten en beveiligingsrisico’s met zich mee. Op een interne server hebben namelijk meerdere personen direct toegang tot verschillende documenten. Het is lastiger om binnen deze omgeving bij te houden waar beveiligingsrisico’s vandaan komen. Binnen de Microsoft 365 omgeving wordt het mogelijk om documenten op basis van gebruikersrechten af te schermen. Op deze manier krijgt niet de gehele organisatie direct toegang tot alle gegevens. Je kunt dus gevoelige documenten voor een gedeelte van de organisatie afschermen, zodat alleen de mensen die echt toegang nodig hebben deze documenten kunnen raadplegen.

De moderne werkplek van Microsoft is door de veiligheid en flexibiliteit geschikt voor allerlei type organisaties. Een aantal grote ondernemingen maken gebruik van de Microsoft 365 omgeving, omdat deze omgeving werknemers in staat stelt vanaf elke locatie werkzaamheden uit te voeren. Een aantal van deze organisaties staan hieronder vermeld.

Moderne werkplek Microsoft klanten

Waarop moet je letten bij een moderne werkplek in Microsoft 365

Bij een moderne werkplek in Microsoft 365 zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Het is belangrijk om goed over deze omgeving na te denken, omdat deze verandering een grote impact kan hebben op de organisatie. Bij een Microsoft 365 omgeving is het belangrijk om op de volgende onderdelen te letten.

1. Betrek werknemers bij het traject

Het is belangrijk om alle belanghebbende goed te betrekken bij het implementeren van een Microsoft 365 omgeving. Binnen een organisatie zijn er verschillende wensen en behoeftes bij werknemers waarop de nieuwe werkomgeving moet aansluiten. Het betrekken van een aantal werknemers zorgt ervoor dat de nieuwe omgeving beter aansluit bij de organisatie. Dit maakt het ook makkelijker voor een adoptietraject binnen een organisatie.

2. Train en begeleid werknemers in de nieuwe omgeving

Het gaat niet alleen om een systeemverandering, maar ook om een gedragsverandering. Een moderne werkplek werkt nu eenmaal anders dan dat mensen gewend zijn. Daarom is het belangrijk om werknemers goed te trainen en begeleiden in de nieuwe omgeving. Deze trainingen moeten aansluiten op de behoeftes en werkzaamheden die werknemers hebben.

3. Kies de juiste partner om dit traject te doorlopen

Bij het implementeren van een moderne werkplek in Microsoft 365 zijn er veel mogelijkheden. Niet elke organisatie kan zomaar succesvol een moderne werkplek inrichten. Bij de inrichting komt namelijk veel kijken en er zijn veel mogelijkheden binnen de Microsoft 365 omgeving. Kies daarom voor een Microsoft Gold partner. Een Microsoft Gold partner heeft de benodigde kennis en certificeringen om deze omgeving succesvol te implementeren. Microsoft omschrijft de benodigdheden voor een Microsoft Gold partner hier.

4. Zorg voor een moderne werkplek op maat voor de organisatie

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een moderne werkplek moet op maat worden gemaakt. Een Microsoft 365 omgeving is alleen succesvol als het optimaal bij de organisatie aansluit. Als je de moderne werkplek in Microsoft 365 niet goed implementeert, dan heb je de mogelijkheid dat het niet optimaal binnen de organisatie wordt gebruikt. Dit is zonde van de investering die je als organisatie maakt. Voor advies kun je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs, die je graag de voordelen van een moderne werkplek uitleggen.

Waaruit bestaat de moderne werkomgeving in Microsoft 365

Voor eindgebruikers bestaat de moderne werkomgeving in Microsoft 365 uit een aantal apps. Denk dan aan de bekende Office apps, Microsoft Teams, SharePoint, Outlook en nog veel meer. Deze applicaties zorgen ervoor dat er optimaal samengewerkt kan worden. Het grote voordeel van de nieuwe werkomgeving is dat alles vanuit de cloud werkt. Dit zorgt ervoor dat werknemers vanaf elke locatie makkelijker toegang kunnen hebben tot hun werkgegevens.

We zijn namelijk steeds meer vanuit verschillende locaties gaan werken. Met een moderne werkplek in Microsoft 365 creëer je een veilige omgeving, waarin werknemers met elkaar kunnen samenwerken. Het werken vanuit huis heeft ervoor gezorgd dat het lastiger is om met collega’s in contact te blijven. Dit probleem wordt met Microsoft 365 verholpen, omdat je verschillende tools en middelen krijgt om de samenwerking optimaal in te richten. In realtime documenten bewerken, snel en gemakkelijk documenten delen, één centrale opslagplek, vergadermogelijkheden en nog veel meer is er mogelijk in de moderne werkplek van Microsoft 365.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Meer weten over de moderne werkplek?

Bij OfficeGrip specialiseren wij ons in het creëren van een moderne werkplek binnen de Microsoft 365 omgeving. Wij helpen bedrijven te groeien door ondersteuning te bieden op het gebied van software en hardware implementaties. Neem contact op met onze adviseurs voor alle mogelijkheden.

De moderne werkplek werkt ook zonder internetverbinding

Microsoft 365 profiteert enorm veel van een internetverbinding, maar dat betekent niet dat het verplicht is om een internetverbinding te hebben. Het is met de moderne werkplek mogelijk om offline aan documenten verder te werken. Waar je alleen niet van profiteert zijn alle functionaliteiten die door de cloud worden toegevoegd. Zodra de internetverbinding wordt hersteld gaan alle documenten direct richting de cloud. Op deze manier heb je vanaf elk apparaat toegang tot de gegevens.

Automatische back-ups van alle werkgegevens

De moderne werkplek in Microsoft 365 heeft als voordeel dat er automatisch back-ups worden gemaakt. Alle documenten staan namelijk in de online omgeving, waardoor gegevensverlies verleden tijd is. Documenten die per ongelijk zijn verwijderd of beschadigd kunnen binnen een bepaalde termijn worden teruggehaald, waardoor je nooit belangrijke werkdocumenten verliest. Verder kan je bij een defecte laptop op een ander apparaat verder werken met de meest recente documenten.

De moderne werkplek van Microsoft beschermt de organisatie

Dreigingen van buitenaf kunnen een invloed hebben op de organisatie. Cybercriminelen zitten niet stil en maken steeds vaker gebruik van geavanceerde methodes. De organisatie beschermen tegen phishing, malware, ransomware en andere virussen is daarom cruciaal geworden. Deze aanvallen kunnen de organisatie namelijk erg hard treffen.

Microsoft 365 monitort de moderne werkplek binnen de gehele organisatie. Met geavanceerde beveiligingsmogelijkheden wordt de complete werkomgeving in de gaten gehouden. Deze geavanceerde beveiliging maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, waardoor dreigingen vroegtijdig worden herkend. Microsoft Defender, Microsoft Azure en verschillende andere beveiligingsmogelijkheden verlagen het risico drastisch om getroffen te worden door cybercriminelen.

Mocht het voorkomen dat de organisatie toch getroffen wordt door een aanval, dan kunnen gegevens makkelijk worden teruggezet. Microsoft 365 maakt back-ups van de moderne werkplek, waardoor een document naar de vorige versie kan worden hersteld. Op deze manier wordt het mogelijk om altijd beschermd te zijn tegen verschillende vormen virussen. Bij de moderne werkplek heeft een organisatie optimale bescherming tegen dreigingen van buitenaf.

Een moderne werkplek voor jouw organisatie

Een moderne werkplek kun je met Microsoft 365 compleet naar wens inrichten. Dit maakt het mogelijk om vanaf elke locatie toegang te hebben tot de werkplek. Dit gebeurt met verschillende applicaties, waarvan er een aantal al bekend zijn voor de eindgebruiker. Ben je nu benieuwd wat de moderne werkplek voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op of download gratis ons eBook met meer informatie over de moderne werkplek.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!