Hoe Microsoft 365 de productiviteit verbetert

Een moderne werkplek

Een Microsoft 365 omgeving maakt het voor werknemers mogelijk om productiever te werken. Dit is mogelijk door de verschillende applicaties waaruit Microsoft 365 bestaat. In de basis wordt met deze applicaties een moderne werkplek gecreëerd. Met zo’n moderne werkplek wordt het mogelijk om veilig vanaf afstand te werken. Gegevens worden veiliger opgeslagen en gedeeld met elkaar. Wij gaan het hier hebben over de productiviteitsverbeteringen die Microsoft 365 doorvoert.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft 365

De Microsoft 365 omgeving maakt het mogelijk om productiever te werken, maar wat is het nu precies? Dat is een lastige vraag om in één keer te beantwoorden, omdat de Microsoft 365 omgeving ontzettend groot is. Zo bestaat Microsoft 365 uit applicaties, beleidsinstellingen en veiligheidsmogelijkheden. Microsoft 365 maakt het daarmee mogelijk om veiliger, productiever en kostenefficiënter te werken. Dit gebeurt volledig vanuit de cloud en gegevens zijn daardoor vanaf verschillende locaties bereikbaar. Voor een uitgebreide uitleg over Microsoft 365 kun je hier kijken.

Hoe Microsoft 365 de productiviteit verbetert met verschillende apps

Microsoft 365 heeft verschillende applicaties die de productiviteit verbeteren binnen de organisatie. 2 van deze belangrijke applicaties zijn SharePoint & Microsoft Teams. Deze applicaties maken het samenwerken enorm makkelijk door gegevens in de cloud te plaatsen. Door de cloud integratie kunnen werknemers vanaf elke locatie toegang krijgen tot deze gegevens.

Dit betekent ook dat werknemers direct toegang hebben tot de nieuwste gegevens. Nu we steeds vaker hybride werken, is dit een essentieel onderdeel om productief te kunnen blijven werken. Deze applicaties geven werknemers op een veilige manier toegang tot alle bedrijfsgegevens.

SharePoint is één centrale omgeving om alle data van een organisatie in op te slaan. Dit maakt het makkelijker om gegevens terug te vinden en vindbaar te maken voor de gehele organisatie. Microsoft Teams is juist weer een samenwerkingsplatform, waarin collega’s snel met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. De Microsoft 365 omgeving verhoogt de productiviteit enorm met deze 2 omgevingen, omdat het essentiële functionaliteiten beschikbaar stelt binnen de organisatie.  

Microsoft 365 productiviteit verbeteren

Waarom Microsoft 365 zorgt voor een hogere productiviteit

Binnen organisaties wordt enorm veel data verwerkt. Deze data werd vroeger op een traditionele fileserver geplaatst in een oneindige mappenstructuur. Hybride werken is met zo’n traditionele fileserver lastig. Organisaties maken gebruik van VPN-verbindingen, remote desktop omgevingen en ga zo maar door. Dit is met Microsoft 365 allemaal overbodig, omdat data op een veilige manier benaderbaar wordt vanuit de cloud.

Buiten het feit dat gegevens makkelijker benaderbaar worden, is het ook mogelijk om gegevens beter op te slaan. Een SharePoint omgeving versimpelt dataopslag binnen een organisatie enorm, omdat gegevens op één centrale plek worden opgeslagen. Dit gebeurt door verschillende handigheidjes toe te passen, waardoor werknemers minder aan het zoeken zijn naar gegevens. Denk dan aan het toevoegen van metadata aan documenten in SharePoint. Deze metadata zorgt ervoor dat gegevens makkelijk gegroepeerd kunnen worden, zonder in mappen geplaatst te hoeven worden.

Microsoft 365 maakt samenwerken makkelijker

Samenwerken binnen een organisatie is enorm belangrijk. Dit moet op een veilige & productieve manier gebeuren, omdat werknemers efficiënt toegang nodig hebben tot gegevens. In Microsoft 365 wordt daarom gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Dit is één centraal platform om in samen te werken met collega’s.

Werknemers zijn vaak heen en weer aan het mailen met gegevens. Dit is met Microsoft Teams verleden tijd, omdat gegevens makkelijker via de chat functie kunnen worden gedeeld. Daardoor voorkom je dat mailboxen overspoelt raken en dat je tegen limieten aanloopt. Gegevens kunnen per afdeling in Microsoft Teams worden opgeslagen, waardoor je als team optimaal kunt samenwerken. Dit verhoogt de productiviteit binnen de organisatie, omdat iedereen direct toegang heeft tot de benodigde data.

Microsoft Teams productiviteit

Microsoft 365 maakt apparaatbeheer efficiënter

In een organisatie zijn verschillende soorten apparaten aanwezig. Het beheren van al deze apparaten kan een behoorlijke klus zijn. Apparaatbeheer kan een efficiënte oplossing zijn voor organisaties waarin veel verschillende apparaten aanwezig zijn. Microsoft 365 maakt dit mogelijk door gebruik te maken van Mobile Device Management. Dit maakt het mogelijk om apparaten vanuit de cloud te beheren en beschermen.

Werknemers werken steeds vaker vanuit verschillende locaties, waardoor apparaatbeheer vanuit de cloud steeds belangrijker wordt. Het geeft werkgevers de mogelijkheid om beleidsinstellingen door de gehele organisatie aan te passen. Dit betekent dat niet elk apparaat fysiek benaderd hoeft te worden. Vanuit één centrale omgeving worden alle instellingen toegepast en gecontroleerd. Meer informatie over Mobile Device Management (MDM) kun je hier vinden.

Microsoft 365 helpt productiever en veiliger te werken

In de basis draait een Microsoft 365 omgeving om het creëren van een productieve en veilige moderne werkplek. Dit wordt voor veel organisaties steeds belangrijker, omdat werknemers vaker vanaf verschillende locaties gaan werken. Daarbij hebben werknemers op een veilige manier toegang nodig tot gegevens. De Microsoft 365 omgeving maakt dit op een productieve manier mogelijk door verschillende applicaties. Je versimpelt de IT-omgeving en maakt het tegelijkertijd mogelijk om productiever en veiliger te werken.

Conclusie

De Microsoft 365 omgeving maakt het mogelijk om op een veiligere en productievere manier samen te werken. Met verschillende applicaties en instellingen wordt het voor werknemers makkelijker om data met elkaar te delen. Daarbij is het wel belangrijk om de juiste instellingen toe te passen. Een moderne werkplek heeft een grote impact op jouw organisatie. Voor meer informatie kun je ons onderstaande eBook downloaden:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!