Hoe werkt Copilot voor Microsoft 365

In de kern is Microsoft Copilot voor Microsoft 365 niet zomaar een functie: het is een intelligente partner die u begeleidt tijdens uw dagelijkse Microsoft 365-interacties. Of het nu in Outlook, PowerPoint, Word, Excel, Teams of andere applicaties is, het doel van Copilot is om u tijd te besparen door nieuwe inhoud te genereren, relevante suggesties te bieden en uw processen efficiënter te maken.

Copilot begrijpt de huidige context en doelen van een gebruiker door de documenten, e-mails, vergaderingen en andere inhoud te observeren waarmee een gebruiker communiceert. Het bereikt deze effectiviteit door:

 • Inhoud analyseren. Of het nu gaat om het document dat u aan het opstellen bent, de e-mail die u opstelt of de vergadering waaraan u deelneemt, Copilot analyseert het onderwerp, de toon, de structuur en de semantiek om de betekenis te bepalen. AI-mogelijkheden zoals natuurlijke taalverwerking helpen Copilot bij het analyseren van deze informatie.

Inhoudsopgave

Intelligente suggesties

Met een diep begrip van uw context stopt Copilot niet bij alleen observaties. Er is actie nodig:

 • Zoeken en ophalen: door krachtige zoekmogelijkheden te gebruiken, identificeert Copilot nuttige gegevens- en inhoudsbronnen die u kunnen helpen.
 • Natuurlijke frasering met LLM’s: Copilot maakt gebruik van grote taalmodellen en maakt op natuurlijke wijze geformuleerde aanbevelingen, zodat de inhoud die het genereert of voorstelt aansluit bij uw unieke situatie.
 • Aanbevelingen verfijnen: het gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Copilot evalueert mogelijke suggesties en verfijnt deze om ervoor te zorgen dat wat u krijgt contextueel relevant en specifiek is.

Stap voor stap: de verwerkingsstroom van Copilot

Het volgende diagram biedt een visuele weergave van hoe Copilot voor Microsoft 365 werkt.

microsoft-365-copilot-flow

De volgende stappen vatten samen hoe Copilot voor Microsoft 365 werkt, beginnend met de gebruikersprompt en eindigend met het Copilot-antwoord:

 1. Een gebruiker geeft input of stelt een vraag in een app, zoals Word of PowerPoint.
 2. Copilot bereidt deze invoer voor met behulp van een methode die bekend staat als “aarding”. Dit zorgt ervoor dat de antwoorden niet algemeen zijn, maar specifiek en relevant voor uw taak. Tijdens deze fase raadpleegt Copilot Microsoft Graph om gerelateerde gegevens uit uw organisatie te verzamelen. Belangrijk is dat het alleen toegang heeft tot gegevens die de gebruiker al mag zien op basis van zijn rol en machtigingen in Microsoft 365.
 3. Deze stap van het verzamelen van gegevens wordt “ophaal-vergrote generatie” genoemd. Het is de manier waarop Copilot de gegevens van de gebruiker combineert met andere relevante bronnen, zoals kennisbankartikelen, om de vraag te verfijnen voor een nauwkeuriger antwoord.
 4. Met de verbeterde input raadpleegt Copilot het Large Language Model (LLM) om een eerste antwoord te genereren.
 5. Voordat Copilot dit antwoord terugstuurt, verfijnt het het verder. Dit omvat meer controles aan de hand van Microsoft Graph, evaluaties van verantwoorde AI-praktijken, beveiligingsbeoordelingen, nalevingscontroles en zelfs het omzetten van het antwoord in uitvoerbare opdrachten.
 6. Ten slotte biedt Copilot een goedgevormde, relevante suggestie aan de gebruiker, samen met eventuele uitvoerbare opdrachten. Dit betekent dat de resultaten die u ziet nauw verbonden zijn met de specifieke gegevens van uw organisatie, waardoor relevantie en context worden gegarandeerd.

De kerncomponenten van Copilot voor Microsoft 365

Laten we enkele van de fundamentele elementen onderzoeken die Microsoft Copilot voor Microsoft 365 ondersteunen. Door ons te verdiepen in deze kerncomponenten krijgen we een beter inzicht in de ingewikkelde processen die Copilot in staat stellen om inzichtelijke aanbevelingen en suggesties te doen.

Large Language Models

Large Language Models (LLM’s) vertegenwoordigen een klasse van kunstmatige intelligentiemodellen die gespecialiseerd zijn in het begrijpen en genereren van mensachtige tekst. De “grote” in LLM betekent zowel de omvang van de modellen in termen van het aantal parameters dat ze omvatten, als de enorme hoeveelheid gegevens waarop ze zijn getraind.

LLM’s, inclusief modellen als ChatGPT, zijn een soort generatieve AI. Dit zijn modellen die nieuwe inhoud kunnen creëren op basis van patronen die ze uit hun trainingsgegevens hebben geleerd. In plaats van alleen maar te voorspellen of te classificeren, kan generatieve AI, zoals LLM’s, geheel nieuwe inhoud produceren. Wanneer LLM’s op tekst worden toegepast, kunnen ze contextueel relevante en syntactisch correcte antwoorden genereren op basis van de gegeven aanwijzingen.

In de context van Copilot voor Microsoft 365 zijn LLM’s de motor die de mogelijkheden van Copilot aanstuurt. De Azure OpenAI Service van Microsoft host deze modellen privé, die Copilot gebruikt om gebruikersinvoer te begrijpen en relevante antwoorden te genereren.

Door de zorgvuldige toepassing van deze modellen helpt Copilot u effectiever door uw werk te navigeren, terwijl de privacy en gegevensintegriteit worden gewaarborgd.

Natural Language Processing

Natural Language Processing, of NLP, is een cruciale AI-technologie die machines helpt menselijke taal te begrijpen, interpreteren en erop te reageren op een betekenisvolle manier. In wezen is NLP de technologie achter het vermogen van Copilot om tekst te lezen, te begrijpen en te genereren, vergelijkbaar met hoe mensen dat zouden doen. Enkele van de betrokken componenten zijn:

 • Tokenisatie: Vereenvoudigt complexe alinea’s door tekst op te splitsen in kleinere stukjes, zoals woorden of zinsdelen.
 • Semantische analyse: helpt Copilot de onderliggende betekenis of context te begrijpen.
 • Sentimentanalyse: Beoordeel de stemming of emotie achter een tekst. Copilot kan de bedoelingen van de gebruiker nauwkeuriger begrijpen.
 • Taalvertaling: helpt bij meertalige taken, waardoor Copilot gebruikers in verschillende talen kan helpen.

Voor Copilot is NLP een integraal onderdeel omdat het de kloof overbrugt tussen menselijke taal en machinaal begrip. Het is deze technologie die ervoor zorgt dat wanneer u Copilot iets vraagt, deze het begrijpt en effectief reageert.

Semantische index voor Copilot

De Semantische Index voor Copilot construeert een ingewikkelde kaart van uw persoonlijke en bedrijfsgegevens, waarbij belangrijke verbindingen worden gelegd en significante relaties worden geïdentificeerd, net zoals de innerlijke werking van het menselijk brein. Het gaat verder dan de grenzen van het zoeken op trefwoorden door de conceptuele relaties tussen gegevenselementen te interpreteren en te coderen. Door uw Microsoft Graph-gegevens te analyseren (waaronder e-mails, documenten, agenda’s, chats en meer) en synergetisch samen te werken met LLM’s, levert het gepersonaliseerde, relevante en bruikbare antwoorden. Bekijk de onderstaande video om te begrijpen hoe de Semantische Index Copilot voor Microsoft 365 en uw organisatie voorbereidt om gereed te zijn voor AI.”

Microsoft Graph

microsoft-graph

Microsoft Graph is in wezen het bindweefsel dat al uw Microsoft 365-services en -gegevens samenbindt. Het is een uniform API-eindpunt dat toegang biedt tot gegevens en intelligentie binnen Microsoft 365. Dit omvat gegevens van services zoals Outlook, OneDrive, SharePoint, Teams en meer.

Copilot past Microsoft Graph en de Semantische Index toe om inhoud uit meerdere bronnen binnen uw tenant te synthetiseren en te doorzoeken. Dit betekent dat u niet hoeft weg te navigeren of van app te wisselen; Copilot brengt de relevante informatie naar u toe.

Copilot neemt gebruikersrechten, gegevensbeveiliging en compliance serieus. Het genereert alleen reacties op basis van de informatie waartoe u toegang heeft. Dit wordt bereikt via Microsoft Graph, een robuust raamwerk voor veilige gegevenstoegang. U kunt er dus zeker van zijn dat de krachtige mogelijkheden van Copilot altijd aansluiten bij het beveiligings- en privacybeleid van uw bedrijf.

Microsoft Graph doet meer dan alleen de toegankelijkheid van gegevens vereenvoudigen. Het stelt Copilot in staat om contextueel bewuste en veilige hulp te bieden, rechtstreeks in uw digitale werkruimte. Het draait allemaal om het verbeteren van uw productiviteit en het veilig houden van uw gegevens.

Microsoft 365-apps

Apps als Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en Loop werken met Copilot om gebruikers te ondersteunen in de context van hun werk. Copilot in Word helpt gebruikers bijvoorbeeld specifiek bij het maken, begrijpen en bewerken van documenten. Op vergelijkbare wijze helpt Copilot in de andere apps gebruikers in de context van hun werk binnen die apps.

Microsoft Copilot

Met Microsoft Copilot kunnen gebruikers gebruik maken van cross-app-intelligentie. Dankzij de conversatiechatinterface kan Copilot de bedoelingen van de gebruiker begrijpen en een voortdurende dialoog bieden. Het chatformaat verbetert de context. Deze functie biedt gebruikers een eenvoudigere manier om met meerdere apps te werken. Gebruikers hebben via chat toegang tot informatie over verschillende apps, op dezelfde manier waarop ze zouden communiceren met behulp van open prompts met ChatGPT of Copilot in Bing. Deze prompts hebben niet alleen toegang tot de kerntrainingsgegevens in het Large Language Model (LLM), maar ook tot de zakelijke gegevens en apps van de gebruikers. Door dit te doen brengt Copilot de informatie en inzichten naar boven die gebruikers nodig hebben uit de gegevens van hun organisatie. Prompts werken met Copilot in een reeks ervaringen, waaronder Microsoft Teams, Bing, Microsoft Edge en de Microsoft 365-ervaring.

Microsoft 365 voor admins

Meer informatie over Microsoft 365?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Microsoft 365 voor admins

Microsoft 365 voor admins

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!