Microsoft introduceert Windows 11

Een nieuw besturingssysteem

Microsoft heeft de nieuwste versie van het Windows besturingssysteem aangekondigd, namelijk Windows 11. Het nieuwe besturingssysteem zet de gebruiker centraal en voegt vele extra opties toe. De gebruikersinterface van Windows 11 is compleet vernieuwd, waardoor het voor gebruikers makkelijker wordt om rond te navigeren. Windows 11 brengt dus een aantal grote veranderingen met zich mee die wij hier bespreken.

Windows 11 introduceert een nieuwe gebruikersinterface

Microsoft heeft het ontwerp en de gebruikerservaring binnen Windows 11 aangepast. Met deze aanpassingen wordt het mogelijk om productief en creatief aan de slag te gaan. Het is een moderne, frisse en prachtige omgeving om in te werken. Het startmenu en de taakbalk zijn aangepast om jou als gebruiker centraal te zetten. De taakbalk is gecentreerd, waardoor het makkelijker wordt om te vinden wat je nodig hebt. Windows 11 heeft een diepgaande integratie met Microsoft 365, wat ervoor zorgt dat de startknop altijd toegang geeft tot de meest recente bestanden door de kracht van de cloud.   

Windows 11 nieuw startmenu

Windows 11 Snap Layouts, SnapGroups en Desktops

In Windows is het mogelijk om tabbladen snel en gemakkelijk naast elkaar te zetten. Windows 11 gaat nog een stap verder met de introductie van Snap Layouts, SnapGroups en Desktops. Deze functies maken het nog makkelijker om te multitasken en schermen in te delen zoals jij dat wilt. Op deze manier wordt het voor jou makkelijker om Windows 11 te organiseren, zodat je alleen ziet wat jij nodig hebt. Met Desktops wordt het zelfs mogelijk om een aparte werk, game of schoolomgeving te creëren, waardoor je een aangepaste weergave hebt per gebruikersscenario.

Windows 11 Snap Layouts

Microsoft Teams chats in de Windows 11 taakbalk

Windows 11 werkt optimaal samen met de Microsoft 365 omgeving. Nu we steeds meer vanaf verschillende plekken zijn gaan werken, kan Microsoft Teams eigenlijk niet meer ontbreken. In Windows 11 wordt daarom Microsoft Teams gedeeltelijk geïntegreerd in de taakbalk. Met deze nieuwe functie wordt het nog makkelijker verbonden te blijven met vrienden. Het is nu mogelijk om met Microsoft Teams te chatten, bellen en vergaderen vanuit de taakbalk in Windows 11. De verwachting is dat op termijn de zakelijke Microsoft Teams omgeving ook in Windows 11 wordt geïntegreerd. 

Microsoft Teams werkt op elk platform of apparaat, zoals Windows, Android en iOS. Windows 11 maakt het makkelijker om met vrienden en familie in contact te blijven. Dit gebeurt dus allemaal centraal vanuit de taakbalk in het nieuwe besturingssysteem.

Nieuwe widgets in Windows 11

In Windows 11 is er een compleet nieuwe widget omgeving gecreëerd. Met deze widget omgeving wordt het nog makkelijker om het laatste nieuws in de gaten te houden. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat deze feed optimaal wordt gepersonaliseerd. Elke gebruiker krijgt hierdoor een ander feed te zien, waardoor deze optimaal aansluit op de gebruiker.

We pakken regelmatig onze telefoon om het nieuws en weer te bekijken. Nu kun je een vergelijkbare feed krijgen op een Windows 11 apparaat. Vanuit één centrale omgeving heb je toegang tot alle informatie die jij nodig hebt. Het is mogelijk om zelf een aantal widgets te kiezen die in dit scherm naar voren komen. Op deze manier kun jij zelf aanpassingen maken aan alle informatie die zichtbaar is in het widget centrum.

Widgets in Windows 11

Een nieuwe Microsoft Store voor al jouw favoriete apps

De Microsoft Store is een centrale plek om al jouw apps te vinden. Het uiterlijk van de Microsoft Store omgeving is compleet vernieuwd, waardoor het makkelijker in gebruik is en er mooier uitziet. In de Microsoft Store worden mogelijk om apps, games, series en films te zoeken. Je krijgt als gebruiker dus direct een overzicht met alle beschikbare content. Zo hoef je minder rond te zoeken en heb je sneller iets gevonden.

In de komende periode worden er steeds meer apps toegevoegd aan de Microsoft Store. Dit kunnen ook apps van externe leveranciers zijn. Apps zoals Disney+, Visual Studio, Adobe Creative Cloud, Zoom en nog veel meer worden toegevoegd aan de Microsoft Store. Wanneer je een app uit de Microsoft Store download, dan weet je zeker dat deze app veilig en getest is voor gebruik.

Android apps worden toegankelijk vanuit Windows 11

In Windows 11 wordt het mogelijk om Android apps te gebruiken op een desktop of laptop. Dit betekent dat apps die toegankelijk zijn vanaf een smartphone ook op een Windows apparaat kunnen worden gebruikt. Microsoft werkt namelijk samen met de Amazon Appstore, waardoor direct verschillende Android apps te downloaden zijn. Deze mogelijkheid wordt later dit jaar toegankelijk, waarna het mogelijk wordt om deze apps te vinden via de Microsoft Store en te downloaden via de Amazon Appstore.

Android apps op Windows

Microsoft creëert een meer open ecosysteem in de Microsoft Store

Microsoft geeft ontwikkelaars meer keuze om hun app in de Microsoft Store te krijgen. Het maakt niet meer uit met welk framewerk de apps is ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars allerlei verschillende soorten apps kunnen toevoegen aan de Microsoft Store. Dit is voor gebruikers handig, omdat ze op deze manier één centrale plek hebben om al hun software te downloaden.

Ontwikkelaars kunnen nu ook 100% van de opbrengsten houden. Elke ontwikkelaar krijgt de mogelijkheid om zelf een betalingssysteem te implementeren binnen de Microsoft Store. Dit zorgt ervoor dat de complete opbrengsten naar de ontwikkelaar gaan. App ontwikkelaars die geen eigen betalingssysteem willen ontwikkelen kunnen gebruik maken van betalingsomgeving van Microsoft.

Tot slot

Met Windows 11 maakt Microsoft flinke stappen om het besturingssysteem op te frissen. Er zijn verschillende functionaliteiten toegevoegd en de gebruikersomgeving is visueel aangepakt. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft wordt aan het einde van dit jaar verwacht. Voor meer informatie over Windows 11 kun je kijken op de Microsoft pagina.

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!