Microsoft streeft naar verplichte Multi-Factor Authenticatie voor beheerdersportalen

Microsoft heeft plannen om multi-factor authenticatie (MFA) binnenkort verplicht te stellen voor beheerders die toegang willen tot portalen zoals Microsoft Entra, Microsoft 365, Exchange en Azure. De implementatie van deze nieuwe regels zal in eerste instantie plaatsvinden bij Entra, en officiële communicatie hierover zal spoedig volgen.

De nieuwe vereisten stellen dat gebruikers met een beheerdersaccount eerst MFA moeten doorlopen voordat ze kunnen inloggen op portalen zoals Azure. Beheerders van Entra krijgen na de verspreiding van het beleid een periode van negentig dagen om deze regel uit te schakelen. Indien zij dit nalaten wordt dit automatisch aanvaard.

De achterliggende gedachte van deze beleidsmaatregel is dat een beheerdersaccount op portalen zoals Entra of Azure aanzienlijke rechten heeft, en zo’n account aanzienlijke schade kan veroorzaken als het in de verkeerde handen valt. Bedrijven met een solide beveiligingsstrategie zouden idealiter al MFA moeten hebben geïmplementeerd voor dergelijke gevallen.

Volgens Microsoft maakt op dit moment slechts 37% van de klanten gebruik van MFA om in te loggen op hun portalen. Het bedrijf streeft ernaar dit percentage te verhogen naar 100%. Nieuwere klanten worden actief aangemoedigd om deze beveiligingsinstelling te gebruiken, mede doordat Microsoft sinds 2019 standaard MFA-policy instelt voor nieuwe klanten, waarvan 80% deze instelling behoudt.

Microsoft geeft aan dat in de toekomst steeds meer interacties op hun platforms achter een MFA-beveiligingslaag zullen worden geplaatst. Deze stap wordt gezien als een positieve ontwikkeling om de veiligheid van gebruikers nog beter te waarborgen.

 

Meer informatie over het Zero Trust model?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!