Microsoft Teams voor het onderwijs

Een platform voor het onderwijs

Microsoft Teams is een ideaal platform voor het onderwijs. Het biedt namelijk verschillende mogelijkheden om optimaal op afstand les te geven. Zo wordt het mogelijk om videovergaderingen met leerlingen in te plannen, waardoor de complete klas toegang heeft tot deze omgeving. Verder heeft Teams voor het onderwijs nog verschillende handige functies om te gebruiken. Wij bespreken hier de mogelijkheid voor Microsoft Teams in het onderwijs.

Microsoft Teams voor het onderwijs verbetert de samenwerking tussen leerlingen

Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om samen te werken in een digitale omgeving. Leerlingen kunnen met elkaar vergaderen en samenwerken in dezelfde documenten. Dit maakt het makkelijker om groepsopdrachten te maken en samen te werken vanaf elke locatie. Leerlingen kunnen berichten naar elkaar sturen en vragen stellen in de Microsoft Teams omgeving. Voor het onderwijs maakt Microsoft Teams het een stuk makkelijker om samen te werken tussen leerlingen.

Docenten kunnen ook gemakkelijk verschillende kanalen inrichten per groep. Op deze manier kunnen docenten leerlingen makkelijk onderverdelen in verschillende groepen. Deze groepen kunnen samenwerken met elkaar aan verschillende opdrachten en projecten. Docenten kunnen ook makkelijker in contact blijven met leerlingen. Microsoft Teams heeft namelijk een ingebouwde chat functie, waardoor docenten direct berichten kunnen ontvangen en versturen. Dit kan compleet naar wens worden ingericht, waardoor docenten kunnen instellen buiten werktijden geen berichten te willen ontvangen.  

Microsoft Teams voor het onderwijs helpt docenten efficiënter samen te werken

Het contact tussen docenten onderling is uiteraard ook erg belangrijk. Microsoft Teams maakt het voor docenten makkelijker om te vergaderen en chatten met elkaar. Op deze manier kunnen docenten makkelijker in contact blijven met elkaar. Moeten er documenten of andere gegevens worden gedeeld, dan kan dat gemakkelijk en op een veilige manier via Microsoft Teams. Dit maakt het makkelijker voor docenten in het onderwijs om samen te werken.

Docenten kunnen ook samen één centraal team maken, waarin verschillende soorten lesstof voor het onderwijs kunnen worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat een team direct alle lesstof met elkaar kan delen. Met Microsoft Teams voor het onderwijs geeft je docenten de mogelijkheid om gegevens op een veilige manier met elkaar te delen en op te slaan.

Microsoft Teams onderwijs

Microsoft Teams heeft speciaal voor het onderwijs extra functionaliteiten

In Microsoft Teams zijn er verschillende mogelijkheden die kunnen helpen bij het lesgeven. Een breakout room is een van deze functionaliteiten die uiterst geschikt is voor het lesgeven. Met een breakout room zorg je er namelijk voor dat leerlingen in een kleinere vergadering terecht komen. Dit maakt het makkelijker om groepen te maken die samen kunnen discussiëren over een opdracht. Zodra de breakout room voorbij is komen leerlingen direct terug in de hoofdvergadering.

Een Microsoft Whiteboard kan handig zijn voor een brainstormsessie met leerlingen. Op een Microsoft Whiteboard kunnen leerlingen ideeën opschrijven op een digitaal whiteboard. Dit maakt het makkelijker om samen goede ideeën te verzinnen die direct voor iedereen inzichtelijk zijn. Een Whiteboard kan tijdens een Microsoft Teams vergadering worden opgeroepen, waardoor iedereen snel en gemakkelijk aan de slag kan.

Microsoft Teams is een veilige oplossing voor het onderwijs

Microsoft Teams is een uiterst veilig platform om te gebruiken binnen het onderwijs. Microsoft maakt het namelijk mogelijk om verschillende beleidsinstellingen toe te passen binnen de Microsoft Teams omgeving. Dit zorgt ervoor dat de omgeving optimaal beveiligd kan worden en gegevens beschermd blijven. Werknemers krijgen op basis van rechten toegang tot de omgeving, waardoor niet alle gegevens direct voor iedereen inzichtelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Teams een veilige en betrouwbare oplossing is voor het onderwijs.

Microsoft heeft voordelige prijzen voor het onderwijs

Microsoft maakt voor het onderwijs gebruik van speciale licenties. Deze licenties zijn goedkoper en bieden uitgebreide functionaliteiten voor het onderwijs. Met deze licenties geef je leerlingen en docenten direct toegang tot alle Microsoft Office apps, Microsoft Teams, OneDrive, SharePoint en nog veel meer. Bekijk alle informatie voor het onderwijs hier. Benieuwd naar alle functionaliteiten van Microsoft Teams? Download dan gratis ons eBook met meer informatie over Microsoft Teams:

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Download formulier

Uw naam(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!