Microsoft Viva Topics beschikbaar in Microsoft Teams

Makkelijk informatie vinden

Microsoft Viva Topics maakt het makkelijker om kennis te delen binnen de organisatie. Door kunstmatige intelligentie wordt informatie verzameld over een onderwerp. Deze informatie kan door middel van kaarten worden weergegeven, waardoor werknemers snel en gemakkelijk de juiste informatie vinden. Microsoft Viva Topics geeft alle informatie weer op één centrale plek. Vanaf nu is Viva Topics beschikbaar in Microsoft Teams.

Inhoudsopgave

Hoe werkt Microsoft Viva topics

Microsoft Viva Topics verzamelt door middel van kunstmatige intelligentie gegevens. Deze worden aan elkaar gelinkt, waardoor werknemers snel de juiste informatie kunnen vinden. Binnen organisaties zijn er ook werknemers die onderwerpen kunnen aanmaken en/ of bewerken. Dit geeft alle informatie op één centrale plek weer. In Microsoft Viva Topics wordt zo alle belangrijke informatie weergegeven in één centrale omgeving. Dit is bijvoorbeeld handig voor nieuwe werknemers, omdat alle gegevens direct op één locatie inzichtelijk zijn. Voor meer informatie kun je dit artikel bekijken.  

Microsoft Viva Topics in Microsoft Teams

Vanaf nu is het mogelijk om Microsoft Viva Topics te gebruiken in Microsoft Teams! Door voor een woord een # te plaatsen wordt de Viva Topics kaart toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om te zien wie er aan werkt en waar het precies over gaat. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van hoe dit er precies uit komt te zien:

Microsoft Viva Topics in Microsoft Teams

Waarom Microsoft Viva topics gebruiken

Microsoft Viva topics maakt het voor werknemers mogelijk om direct te zien waar een onderwerp over gaat. De kaarten verzamelen namelijk de gegevens bij het betreffende onderwerp, waardoor een werknemer direct de juiste informatie krijgt. Voor nieuwe werknemers is dit enorm handig. Deze werknemers krijgen direct te zien waar het onderwerp over gaat, wie erover gaat en de benodigde documenten. Op deze manier wordt het veel makkelijker om een snelle start binnen een nieuwe organisatie te maken.

Microsoft Viva Topics vermindert zoeken naar gegevens

In organisaties zijn wij veel aan het zoeken naar verschillende gegevens. Dit kost veel tijd en we zijn vaak door verschillende omgevingen aan het zoeken. Met Microsoft Viva Topics in Microsoft Teams wordt het makkelijker om snel de juiste gegevens te vinden. Dit bespaart tijd en de frustratie van het zoeken naar een document. De kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat automatisch de juiste gegevens worden gelinkt. Microsoft 365 houdt uiteraard rekening met de beveiligingsinstellingen van de organisatie, waardoor vertrouwelijke gegevens worden afgeschermd.

Viva Topics in Microsoft Teams

Hoe wordt Microsoft Viva Topics gebruikt in teams

Het toevoegen van een Viva Topics kaart is vrij gemakkelijk in Microsoft Teams. Op het moment dat je een # voor het woord zet, wordt de Viva Topics kaart gekoppeld. Dit maakt het voor werknemers mogelijk om erop te klikken, waarna ze alle belangrijke informatie krijgen te zien. Zo wordt het enorm makkelijk om snel de juiste informatie te vinden. Voor een aantal gebruikers wordt het mogelijk om extra gegevens toe te voegen, waardoor jouw organisatie gebruik maakt van de meest up-to-date gegevens.

Conclusie

Microsoft Viva Topics is vanaf nu dus beschikbaar in Microsoft Teams! Dit maakt het voor werknemers mogelijk om snel de juiste gegevens te vinden over een onderwerp. Voor nieuwe werknemers is dit enorm handig, omdat het helpt snel op weg te komen in de organisatie. Door een # voor een woord te zetten kun je direct een Viva Topics kaart toevoegen.

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

Meer informatie over Microsoft Viva?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Microsoft Viva eBook

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!