Verbeter de betrokkenheid en prestaties van medewerkers met Copilot in Microsoft Viva

Als bedrijf wil je graag dat je medewerkers betrokken en gemotiveerd zijn. Het is immers bewezen dat betrokken medewerkers productiever zijn en langer bij je organisatie blijven werken. Om dit te realiseren heeft Microsoft Viva twee modules ontwikkeld: Copilot in Microsoft Viva en Microsoft Viva Glint. 

In dit artikel leggen we uit wat deze modules inhouden en hoe ze bijdragen aan een succesvolle organisatie.

Inhoudsopgave

Zorg voor duidelijkheid en afstemming binnen uw personeelsbestand met Copilot in Viva

In de snelle zakenwereld van vandaag wordt de productiviteit van werknemers gezien als de sleutel tot het stimuleren van prestaties. Maar het is belangrijk om te onthouden dat productiviteit alleen niet kan leiden tot duurzaam succes. Alleen vertrouwen op productiviteit verstikt de creativiteit, beperkt teamwerk en vergroot de kans op burn-outs van werknemers. Uit recente onderzoek van Microsoft blijkt dat de meest succesvolle organisaties de organisaties zijn die prioriteit geven aan zowel productiviteit als werknemersbetrokkenheid. Bedrijven met een betrokken personeelsbestand presteerden financieel twee keer zo goed als bedrijven met een niet-betrokken personeelsbestand.

Met Copilot profiteert Microsoft Viva van de volgende generatie AI om deze nieuwe prestatievergelijking te versnellen, waarbij betrokkenheid en productiviteit leiden tot betere bedrijfsresultaten en succes. Copilot in Viva is gebouwd op het Microsoft 365 Copilot-systeem , dat de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) combineert met uw gegevens in Microsoft Graph en de Viva-apps om leidinggevenden een geheel nieuwe manier te bieden om hun personeel te begrijpen en te betrekken.

Copilot in Microsoft Viva Goals

Copilot-in-Viva-Goals-1

Copilot in Microsoft Viva Goals is een nieuwe functie die het mogelijk maakt voor managers en teamleiders om effectiever en efficiënter doelen te stellen en te behalen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Copilot is ontworpen om teams te ondersteunen bij het stellen van doelen, het meten van de voortgang en het bijsturen waar nodig.

Met Copilot kunnen managers en teamleiders samenwerken met de AI om het beste pad voor het bereiken van doelen te vinden en te plannen. De AI kan aanbevelingen doen over de beste stappen om te nemen en het team helpen bij het opstellen van een realistisch tijdschema. Het kan ook suggesties doen over welke medewerkers het beste passen bij bepaalde taken op basis van hun vaardigheden en eerdere prestaties.

Copilot gebruikt machine learning om te leren van eerdere doelen die zijn gesteld en behaald binnen de organisatie, en kan op basis daarvan slimme aanbevelingen doen voor nieuwe doelen en acties. Dit kan leiden tot meer effectieve doelen en betere prestaties van het team als geheel.

Met Copilot kunnen managers en teamleiders ook de voortgang van doelen in realtime bijhouden en waar nodig aanpassingen maken. Dit kan leiden tot een meer agile en responsieve aanpak van doelen, waardoor teams beter kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

Copilot in Microsoft Viva Engage

Copilot in Microsoft Viva Engage helpt leidinggevenden boeiende en inspirerende berichten te maken op basis van eenvoudige prompts of populaire onderwerpen binnen community’s op de werkplek. Copilot biedt suggesties om berichten te personaliseren met opties om toon en lengte aan te passen en relevante afbeeldingen voor te stellen, allemaal om authenticiteit en betrokkenheid te stimuleren. Verder kunnen leidinggevenden Copilot gebruiken om betrokkenheidsstatistieken te analyseren, het sentiment te beoordelen en reacties aan te bevelen.

Copilot in Microsoft Viva Learning

Naast goede communicatie is het van cruciaal belang dat het personeel over de vaardigheden en kennis beschikt die nodig zijn om betrokken en productief te blijven. Copilot in Microsoft Viva Learning suggereert samengestelde leercollecties en beknopte kennissamenvattingen die zijn afgestemd op specifieke rollen of ontwikkelingsbehoeften, waardoor het voor leiders gemakkelijker en gemakkelijker wordt om vaardigheden te helpen en het personeel te trainen.

Copilot in Microsoft Viva Topics

Met Copilot in Microsoft Viva Topics kunnen werknemers een conversatie-interface gebruiken om meer te leren over belangrijke onderwerpen en gerelateerde onderwerpen en projecten te bekijken. Copilot in Answers helpt gebruikers vragen op te stellen met de juiste specificiteit en volledigheid, en haalt de relevante onderwerpen eruit om de vraag te helpen categoriseren. Copilot in Answers helpt experts ook bij het samenstellen van volledige antwoorden door de juiste referenties, bronnen en experts te citeren en op te nemen.

Gebruik gegevens om uw bedrijf te meten en continu te verbeteren met Viva Glint

Onderzoek van Microsoft suggereert ook dat de meest succesvolle organisaties die organisaties zijn die een model van continue gegevensgestuurde analyses en inzichten omarmen om verbeteringen in de productiviteit van de organisatie en de betrokkenheid van het personeel te stimuleren. In het onderzoek gaf 75 procent van de werknemers (en 80 procent van de managers) aan dat zij vinden dat hun bedrijf niet vaak genoeg om feedback vraagt.

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat Glint zich bij de Viva-familie zou voegen. Glint helpt toonaangevende organisaties de betrokkenheid van medewerkers te meten en te verbeteren om bedrijfsresultaten te stimuleren. Vandaag kondigen we aan dat Viva Glint formeel deel zal uitmaken van de Viva Suite in juli 2023. Daarnaast zijn we verheugd te kunnen meedelen dat Copilot naar Viva Glint zal komen, om te helpen bij het samenvatten en analyseren van duizenden opmerkingen van werknemers en om leiders een nieuwe manier te bieden om feedback te verkennen door vragen te stellen in natuurlijke taal. Verder zal Viva Glint leiders helpen het inzicht in de organisatie te versnellen en te verdiepen door geaggregeerde gegevens over werknemersbetrokkenheid samen te brengen in combinatie met gedrags- en samenwerkingsgegevens van Viva Insights en de Microsoft Graph.

Responsible AI

Net als Microsoft 365 Copilot is Copilot in Viva gebouwd op de alomvattende aanpak van Microsoft voor Responsible AI. Copilot neemt automatisch het beveiligings-, nalevings- en privacybeleid van uw organisatie over voor Microsoft 365, zodat u weet dat het bedrijfsklaar is. Ons werk wordt geleid door tientallen jaren onderzoek naar AI, aarding en privacybehoud van machinaal leren, evenals onze Responsible AI-standaard en een kernset van AI-principes: eerlijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid, privacy en beveiliging, inclusiviteit, transparantie en verantwoordingsplicht.

Conclusie

Copilot in Microsoft Viva en Viva Glint bieden een krachtige combinatie van AI-technologie en menselijke expertise om teams te helpen hun doelen te bereiken en hun prestaties te verbeteren. Door gebruik te maken van machine learning om te leren van eerdere doelen en prestaties, kan Copilot slimme aanbevelingen doen en teams helpen om realistische doelen te stellen en deze op een effectieve manier te behalen.

Bovendien kunnen managers en leiders, door het combineren van Copilot met Viva Glint, feedback krijgen van medewerkers en deze feedback gebruiken om hun doelen en prestaties te verbeteren. Door medewerkers te betrekken bij het proces van doelstelling en prestatiebeheer, kunnen organisaties een meer inclusieve en betrokken werkomgeving creëren, die leidt tot betere prestaties en een hogere tevredenheid van medewerkers.

Als onderdeel van het Microsoft Viva-ecosysteem bieden Copilot en Viva Glint organisaties een volledig geïntegreerde oplossing voor het verbeteren van doelstelling, prestatiebeheer en betrokkenheid van medewerkers. Het is duidelijk dat de toekomst van werk wordt gevormd door een combinatie van menselijke expertise en AI-technologieën, en deze nieuwe tools zijn de nieuwste stap in die richting.

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

Meer informatie over Microsoft Viva?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Microsoft Viva eBook

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!