Waarom Microsoft Teams onmisbaar is voor organisaties

Samenwerken met collega's

Een platform om samen te werken met collega’s vanaf elke locatie, dat is wat Microsoft Teams precies is. Met Microsoft Teams krijgt jouw organisatie verschillende functionaliteiten gericht op het communiceren en delen van gegevens met elkaar. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken is dit een essentieel onderdeel van organisaties geworden. Wij kijken daarom hier waarom Microsoft Teams tegenwoordig zo onmisbaar is voor organisaties.

Inhoudsopgave

Waarom Microsoft Teams gebruiken

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform voor organisaties. Het stelt werknemers in staat om snel en gemakkelijk met elkaar in contact te komen. Dit is mogelijk door de 4 hoofdfunctionaliteiten waaruit Microsoft Teams bestaat, namelijk bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Deze functionaliteiten creëren de basis voor het snel en makkelijk communiceren met elkaar.

Een van de voordelen van Microsoft Teams is dat er minder heen en weer wordt gemaild. Het is met Microsoft Teams makkelijker om korte berichten naar elkaar te sturen, waardoor de mailbox beschikbaar kan blijven voor externe personen. Dit zorgt ervoor dat collega’s sneller antwoord krijgen en makkelijker gegevens kunnen terugvinden. Je gebruikt het Microsoft Teams platform eigenlijk als je als organisatie veiliger en productiever wilt werken. Het platform is namelijk onderdeel van Microsoft 365, waarin meerdere productiviteitsapplicaties zitten. Maak je als organisatie al gebruik van SharePoint, dan is het verstandig om ook Microsoft Teams goed te gebruiken.

Microsoft Teams is onmisbaar voor het hybride werken

Steeds meer organisaties maken het mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis te werken, ook wel bekend als hybride werken. Het nadeel van hybride werken is dat collega’s moeilijker met elkaar kunnen communiceren. Waar je vroeger makkelijk langs een bureau kon lopen, werken collega’s nu regelmatig vanuit huis. In zulke situaties is Microsoft Teams onmisbaar voor organisaties.

Microsoft Teams geeft collega’s de mogelijkheid om snel met elkaar in contact te komen. Een werknemer kan bijvoorbeeld bellen of chatten naar een andere collega. Gegevens kunnen worden gedeeld via de chat of in één centraal team worden opgeslagen. Dit voorkomt vervelende limieten die een e-mail applicatie regelmatig heeft. Microsoft Teams is dus echt onmisbaar voor organisaties die gedeeltelijk vanuit huis werken.

Microsoft Teams onmisbaar hybride werken

Hoe werkt het Microsoft Teams platform precies

Het Microsoft Teams platform is eigenlijk onderdeel van de Microsoft 365 omgeving. In Microsoft 365 zitten verschillende applicaties en beveiligingsmogelijkheden. Bij de applicaties kan je denken aan SharePoint, Microsoft Teams, de Office applicaties en nog veel meer. De beveiligingsmogelijkheden gaan van het beheren van apparaten tot geavanceerde virusbeveiliging. Over het algemeen gebruik je Microsoft Teams niet alleenstaand, omdat het onderdeel is van een groter pakket.

Het Microsoft Teams platform is een van de onderdelen die worden gebruikt bij het inrichten van een moderne werkplek. Een moderne werkplek richt zich op het beveiligen van gegevens en productiever werken binnen de organisatie. Het is een kostenefficiënte oplossing, omdat de productiviteit enorm wordt verbeterd. Daarnaast worden gegevens beter beveiligd tegen cybercriminaliteit. Microsoft Teams is binnen dit pakket de applicatie om succesvol met elkaar samen te werken.

Met Microsoft Teams bellen naar collega's

De Microsoft Teams omgeving maakt het mogelijk om te bellen naar collega’s. Deze functionaliteit is handig als je direct een collega moet raadplegen. Het enigste wat je nodig hebt is een headset of een mobiele telefoon met de Microsoft Teams app. Werkt een collega vanuit huis, dan kun je deze door de belfunctionaliteiten toch bereiken. Het delen van jouw scherm is geen probleem voor Microsoft Teams, waardoor een collega direct mee kan kijken en jou verder kan helpen.

Met een Microsoft Teams telefonie integratie wordt het zelfs mogelijk om extern te bellen met Microsoft Teams. Dit gebeurt door een moderne VoIP-omgeving te koppelen aan de huidige Microsoft Teams omgeving. In de basis wordt het met Microsoft Teams telefonie mogelijk om een moderne telefonieomgeving te koppelen, waardoor werknemers externe personen kunnen bellen of gebeld kunnen worden. Meer informatie over Microsoft Teams telefonie kun je hier vinden.

Microsoft 365 Teams

Korte berichten sturen naar collega's

Het sturen van korte berichten gaat snel en gemakkelijk met Microsoft Teams. Waar we vroeger heen en weer moesten mailen, is het nu mogelijk om in Microsoft Teams korte berichten te sturen. Dit werkt vergelijkbaar als WhatsApp op een mobiele telefoon, maar is dan voornamelijk zakelijk georiënteerd. Zo is het mogelijk om op een veilige manier gegevens met elkaar te delen en snel contact te hebben met de juiste collega.

Microsoft Teams is onmisbaar voor de samenwerking

Het Microsoft Teams platform draait voornamelijk om het samenwerken met elkaar. Dit wordt gedaan door verschillende teams te creëren binnen de omgeving. In de basis krijgt elke afdeling een eigen Microsoft Teams kanaal. In dit kanaal kunnen de gegevens worden gedeeld waar een heel team wat aan heeft. Werknemers kunnen worden toegevoegd aan extra kanalen en kunnen zo op een veilige manier gegevens delen.

Deze gegevens worden allemaal op een veilige manier opgeslagen in de cloud. Dit betekent dat werknemers op een gemakkelijke manier toegang kunnen hebben tot alle gegevens. Nu werknemers steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, is Microsoft Teams onmisbaar geworden om succesvol samen te werken.

Vergader vanaf elke locatie met elkaar

Voor organisaties is het belangrijk om effectief met elkaar te kunnen vergaderen. Een vergadering kan ervoor zorgen dat iedereen op één lijn zit en de visie van de organisatie duidelijk is. Voor vergaderingen is Microsoft Teams onmisbaar in een hybride werkomgeving. Het geeft werknemers de mogelijkheid om met elkaar te vergaderen of een presentatie te geven. Vanaf elke locatie kunnen werknemers met elkaar in contact komen. Dit betekent dat niet iedereen op één fysieke locatie hoeft te zijn, maar ook vanuit huis een vergadering kan worden bijgewoond.

Microsoft Teams onmisbaar dataveiligheid

Wat maakt Microsoft Teams zo onmisbaar

Het Microsoft Teams platform creëert één centrale plek waarin alle gegevens komen te staan. Dit maakt het voor werknemers makkelijker om data op een makkelijke manier te vinden. Het Microsoft Teams platform is onmisbaar vanwege de samenwerkingsfunctionaliteiten die het bezit. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, zijn deze samenwerkingsfunctionaliteiten onmisbaar geworden. Werknemers kunnen door middel van Microsoft Teams makkelijker in contact blijven met hun collega’s.

Met Microsoft Teams werk je als organisatie ook een stuk veiliger, omdat data beter wordt beschermd. Door verschillende beleidsinstellingen toe te passen worden gegevens op een veiligere manier opgeslagen binnen de organisatie. Het gebruiken van Microsoft Teams verhoogt dus niet alleen de productiviteit, maar ook de dataveiligheid.  

Waarom Microsoft Teams de dataveiligheid verhoogd

In organisaties zijn verschillende soorten data aanwezig. De hoeveelheid data die de afgelopen jaren wordt verwerkt is enorm toegenomen. Al deze data moet op een veilige manier toegankelijk zijn voor werknemers binnen de organisatie. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om op een veilige manier gegevens te delen met elkaar.

Dit komt omdat Microsoft Teams onderdeel uitmaakt van Microsoft 365. In Microsoft 365 zitten geavanceerde beveiligingsmogelijkheden voor bedrijven die kunnen worden toegepast. Dit kan variëren van compleet apparaatbeheer tot aan het beschermen van individuele documenten. Met de juiste beveiligingsmaatregelen werkt jouw organisatie op de meest veilige manier. Meer informatie over de Microsoft 365 beveiliging kun je hier terugvinden.

Conclusie

Voor organisaties is Microsoft Teams tegenwoordig onmisbaar. Het is een applicatie waarin verschillende functionaliteiten met elkaar worden gecombineerd om optimaal samen te werken. Nu werknemers steeds mobieler worden zijn applicaties zoals Microsoft Teams noodzakelijk om succesvol samen te werken. Dit gebeurt allemaal op een veilige manier door de kracht van Microsoft 365. Voor meer informatie over Microsoft Teams kun je ons eBook gratis hieronder downloaden:

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Download formulier

Uw naam(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!