Waaruit bestaat Microsoft 365 business standard

De Microsoft 365 licenties

De Microsoft 365 Business Standard licentie is een veelgebruikte licentie om toegang te krijgen tot de Microsoft 365 omgeving. Deze Microsoft 365 Business Standard licentie wordt gebruikt voor organisaties tot 300 werknemers. Met deze licentie krijgen werknemers toegang tot de Microsoft Office apps, SharePoint, Microsoft Teams en Exchange. Wij gaan hier kijken naar de Microsoft 365 Business Standard licentie en waaruit deze allemaal bestaat.

Inhoudsopgave

Welke Microsoft 365 licenties zijn er beschikbaar

De “Microsoft 365 Business” serie licentie wordt grofweg onderverdeeld in 3 licentietypes. Deze licentietypes zijn:

 • Microsoft 365 Business Basic
 • Microsoft 365 Business Standard
 • Microsoft 365 Business Premium

Voor de Microsoft 365 omgeving zijn verschillende licenties beschikbaar, afhankelijk van branche, bedrijfsgrootte en gewenste functionaliteiten. Wij hebben ervoor gekozen om deze 3 licenties specifiek uit te lichten, omdat ze in hetzelfde “segment” zitten. Hierdoor zijn deze type licenties makkelijk vergelijkbaar met elkaar.

Licentie
Applicaties
Prijzen
Microsoft 365 Business Basic
Exchange, OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams
€5,10 gebruiker/maand
Microsoft 365 Business Standard
Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, Microsoft Teams en Exchange.
€10,50 gebruiker/maand
Microsoft 365 Business Premium
Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, Microsoft Teams, Exchange, Microsoft Defender, Azure Information Protection, Azure AD Premium P1 en Azure Virtual Desktop.
€18,60 gebruiker/maand

* Prijzen en functionaliteiten kunnen veranderen na verloop van tijd. Voor de meest actuele informatie kun je het beste contact opnemen.

Waarom kiezen voor Microsoft 365 Business Standard

In de basis raden wij een Microsoft 365 Business Basic licentie af. Dit komt omdat de applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint alleen in de webbrowser bruikbaar zijn. Wij merken vanuit onze organisatie dat werknemers vaak behoefte hebben aan de installeerbare Office applicaties. Dit verhoogt ook de productiviteit, omdat veel werknemers deze apps prettiger in gebruik vinden.

Een Microsoft 365 Business Standard is een goede basis voor een organisatie. Deze licentie geeft toegang tot een centrale dataopslag, een samenwerkingsplatform en de verschillende Office applicaties. Om een moderne werkplek te creëren is dit wel echt de basis die noodzakelijk is. Dit is daarom ook een van de meest gebruikte licenties voor MKB-organisaties.

Microsoft 365 Business Standard

Wanneer upgraden naar Microsoft 365 Business Premium

De Microsoft 365 Business Premium licentie is meest uitgebreide licentie uit deze rij. Deze licentie focust zich op het beveiligen van de complete ICT-omgeving. Daarom is dit de licentie die wij altijd adviseren aan onze klanten. De Business Premium licentie maakt het mogelijk om:


De Microsoft 365 Business Premium licentie maakt het mogelijk om alle apparaten te beheren vanaf afstand. Deze licentie is daardoor wel duurder dan de Microsoft 365 Business Standard licentie, maar bespaart veel tijd bij grotere organisaties. Dit komt vanwege de centrale omgeving waarin alle apparaten kunnen worden beveiligd en beheerd.

Voor wie is de Microsoft 365 Business Standard geschikt?

De Microsoft 365 Business Standard licentie bevat de benodigde applicaties waarmee werknemers kunnen samenwerken. Het focust zich daarmee specifiek op het verhogen van de productiviteit. Deze licentievorm is daarom ook de “standaard” voor de meeste bedrijven, omdat het de meeste functionaliteiten bevat die zij nodig hebben.

Waar de Microsoft 365 Business Standard licentie niet in voorziet, zijn de beveiligingsmogelijkheden voor organisaties. In een zakelijke omgeving zijn veel verschillende apparaten aanwezig. Het beheren van deze apparaten kun je handmatig per apparaat doen, maar dat kost bij grotere organisaties vaak veel tijd. Daarom hangt het veel af van de wensen van jouw organisatie welke licentie je kiest. Wil je echt een veilige moderne werkplek creëren, dan kom je beter uit met een Microsoft 365 Business Premium licentie.

Microsoft 365 Business Standard licentie

Toegang tot SharePoint en Microsoft Teams

De bovenstaande 3 licenties geven allemaal toegang tot SharePoint en Microsoft Teams. Dit zijn de omgevingen waarin alle gegevens van de organisatie komen te staan. SharePoint is een centrale dataopslag locatie en Microsoft Teams een samenwerkingsplatform. Het zijn daarmee essentiële applicaties die organisaties gebruiken. De Microsoft 365 Business Standard maakt het verder mogelijk om de bekende Office applicaties te installeren. Dit creëert de basis voor organisaties om goed samen te kunnen werken en toegang te krijgen tot gegevens.

Conclusie

De Microsoft 365 Business Standard licentie is een van de meest voorkomende licenties. Organisaties kiezen vaak voor deze licentie, omdat het toegang geeft tot de Office apps, Microsoft Teams en SharePoint. Met de Microsoft 365 Business Standard licentie creëer je dus een goede basis om optimaal met elkaar samen te werken. Waar deze licentie in tekort schiet, is het succesvol beheren van apparaten. Dit is essentieel voor een moderne werkplek, waarover je meer kan vinden in ons eBook hieronder:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!