Wat is Copilot voor Microsoft 365

Microsoft Copilot voor Microsoft 365 is een AI-aangedreven functionaliteit binnen Microsoft 365 die op maat gemaakte inzichten en intelligente suggesties levert, waardoor uw dagelijkse taken worden omgezet in kansen voor groei en innovatie. Door grote taalmodellen (LLM’s) te integreren met tenant gegevens uit Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps, helpt Copilot natuurlijke taalwoorden om te zetten in een krachtige productiviteitstool. Copilot voor Microsoft 365 heeft tot doel uw werk op drie betekenisvolle manieren te transformeren:
 • Ontketen creativiteit. Met Copilot kunt u sneller en efficiënter inhoud creëren.
 • Ontgrendel productiviteit. Copilot helpt u zich te concentreren op wat het belangrijkst is.
 • Vaardigheden op hoger niveau. Copilot maakt u beter in waar u goed in bent en zorgt ervoor dat u snel onder de knie krijgt wat u nog moet leren.
In dit artikel lees je meer over Copilot voor Microsoft 365 en hoe het werkt.

Wat is Copilot voor Microsoft 365?

Microsoft Copilot voor Microsoft 365 is een AI-aangedreven functie die de weg vrijmaakt voor slimmer en sneller werken. Het is een natuurlijke taalinterface, wat betekent dat u met uw Microsoft 365-apps communiceert, net zoals u met een collega zou chatten. Aangedreven door Large Language Models (LLM’s) en door gebruik te maken van uw bedrijfsgegevens uit Microsoft Graph, heeft Copilot tot doel de creativiteit te stimuleren, de productiviteit te verhogen en nieuwe vaardigheden te bevorderen, door relevante aanbevelingen te doen in toepassingen zoals Word, Outlook en PowerPoint.

In dit artikel gaan we dieper in op wat Copilot is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn voor uw dagelijkse taken. We zullen analyseren hoe Copilot betekenisvolle informatie uit uw gegevens kan begrijpen, genereren en extraheren, waardoor u persoonlijke hulp krijgt.

Voorbeelden van Copilot in actie kunnen zijn:

 • Outlook: Vat de inhoud van een grote e-mailthread samen.
 • PowerPoint: Verander een dia met veel tekst in beknopte opsommingstekens voor meer duidelijkheid.
 • Word: Herschrijf een alinea in een andere toon of stijl.


Copilot zal de manier waarop u werkt veranderen en uw dagelijkse taken transformeren in kansen voor groei en innovatie.

Het Copilot-systeem

Copilot is meer dan OpenAI’s ChatGPT ingesloten in Microsoft 365. Het is een geavanceerde orchestration-engine en processor die de sterke punten van LLM’s combineert met Microsoft 365-apps en uw eigen bedrijfsgegevens binnen Microsoft Graph.

Leer alles over het Copilot-systeem in de volgende video:

Betrouwbare gegevensbeveiliging

Verankerd in het hart van uw bedrijfsgegevens ligt de kracht van Copilot voor Microsoft 365. Het maakt gebruik van AI-aangedreven LLM’s, getraind in enorme gegevensverzamelingen, en verweeft deze modellen vakkundig met uw unieke bedrijfsgegevens. Dit alles wordt bereikt met behoud van een sterke toewijding aan beveiliging, compliance en privacy.

Copilot werkt met realtime toegang tot uw inhoud en context binnen Microsoft Graph en heeft de capaciteit om antwoorden te genereren die diep verankerd zijn in uw zakelijke inhoud. Het bladert vakkundig door uw documenten, e-mails, agenda’s, chats, vergaderingen, contacten en meer om inzichten te bieden. In combinatie met uw lopende werkcontext – of het nu de vergadering is waar u zich momenteel in bevindt, recente e-mailuitwisselingen of de chatgesprekken van vorige week – levert Copilot nauwkeurige, relevante en contextueel bewuste antwoorden. Copilot respecteert dezelfde controles op de toegang tot informatie die u als individuele gebruiker heeft.

Bovendien berust Copilot op de alomvattende benadering van Microsoft op het gebied van beveiliging, compliance en privacy. Eenmaal geïntegreerd in Microsoft 365, sluit Copilot zich automatisch aan bij het robuuste beveiligings-, compliance- en privacybeleid en de processen van uw bedrijf. Met functies als multifactorauthenticatie, nalevingsgrenzen en uitgebreide privacybescherming profileert Copilot zich als een betrouwbare AI-oplossing waarop u kunt vertrouwen.

Wees klaar voor Copilot

Voordat u toegang kunt krijgen tot Copilot voor Microsoft 365, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

 • Microsoft 365 E3 of E5 zijn licentievereisten (voor MKB-klanten zijn Microsoft 365 Business Standard of Business Premium in aanmerking komende basislicenties).
 • Een op Microsoft Entra ID gebaseerd account is vereist.
 • OneDrive-account U heeft een OneDrive-account nodig voor verschillende functies binnen Copilot, zoals het opslaan en delen van uw bestanden.
 • Nieuwe Outlook (voor Windows en Mac) Voor een naadloze integratie van Copilot met Outlook moet u de nieuwe Outlook (voor Windows en Mac) gebruiken, die momenteel beschikbaar is voorbeeld. U kunt overschakelen naar de nieuwe Outlook door ‘Probeer de nieuwe Outlook’ te selecteren. in uw bestaande Outlook-client. Voor meer informatie, zie De nieuwe Outlook voor Windows is hier.
 • Microsoft Teams Om Copilot met Microsoft Teams te gebruiken, moet u de Teams desktopclient of webclient gebruiken. Zowel huidige als nieuwe versies van Teams worden ondersteund. Gebruikers die alleen mobiel zijn, hebben beperkte functionaliteit.
 • Microsoft Loop Als u Copilot in Microsoft Loop wilt gebruiken, moet Loop zijn ingeschakeld voor uw tenant. 
De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!