Wat is Viva Engage

Evolutie van de Yammer Communities-app

Vanaf deze week is Microsoft Viva Engage, de nieuwste app binnen Microsoft Viva, nu algemeen beschikbaar voor klanten over de hele wereld. 

Viva Engage is een evolutie van de Yammer Communities-app die nieuwe mogelijkheden en functies biedt om mensen te helpen hun werkrelaties te versterken, kennis te vinden en te delen en zich opgenomen te voelen in Microsoft Teams. 

Handig om te weten: voor gebruikers die de Community-app al gebruiken, vindt deze wijziging automatisch plaats. Met de nieuwe naam worden er ook nieuwe functies geintroduceerd die zijn ontworpen om mensen te verbinden, hun stem en perspectief te versterken en erbij te horen op het werk.

Inhoudsopgave

Storylines / Verhaallijn

Viva Engage introduceert een nieuwe manier om je eigen unieke verhalen en gedachtes delen via je verhaallijn. Er zijn twee manieren om te delen met je verhaallijn: berichten en verhalen.

Maak uitgebreide berichten met links, bestanden, foto’s en video’s. Deze berichten bereiken en betrekken volgers en collega’s in Microsoft Viva Connections, Outlook, Teams en Yammer. Een feed met verhaallijnberichten van mensen die je volgt en aanbevolen collega’s is te vinden op het nieuwe tabblad Verhaallijnen. Voor de jongeren onder ons; deze Storylines kun je zien als het antwoord van Microsoft op de Stories-functie van Instagram. Hetzelfde effect, maar dan binnen Yammer/Viva Engage.

Nieuwe thuis-knop voor Viva Engage

Viva-Engage-thuis-knop-1

De gepersonaliseerde Thuis-knop toont je een feed van gesprekken en activiteiten op basis van jouw communities, gedrag en interesses en leert in de loop van de tijd om de relevantie te vergroten en betrokkenheid te stimuleren.

Ontdek, word lid van of maak nieuwe community’s om te delen en te netwerken met collega’s uit het hele bedrijf. Viva Engage bevat een nieuwe communities hub waar je je community’s kunt vinden en een lijst met aanbevolen communities. Nieuwe snelle navigatie biedt eenvoudige toegang tot uw favoriete en meest bezochte community’s, ongeacht waar u zich in de app bevindt.

Toekomst van Yammer

Yammer is een belangrijk onderdeel van Microsoft 365 en Microsoft Viva. Deze wijziging heeft alleen invloed op de Community-app voor Teams en Outlook. Huidige gebruikers van de Communities-app kunnen Viva Engage gebruiken zonder extra licenties. De Yammer-webapp en de native mobiele Yammer-apps blijven onderdeel van Microsoft 365 en dezelfde community’s, verhaallijnen en verhalen worden beschikbaar gesteld via zowel Yammer als de nieuwe Viva Engage-app. Microsoft zal blijven investeren in Yammer en hiernaast dus ook de kracht van Yammer naar Microsoft 365 en Viva brengen.

Hoe werken Viva Engage en Yammer samen?

Yammer is al bijna tien jaar toonaangevend op het gebied van werknemersbetrokkenheid. Nu komt daar dus het Microsoft Viva-platform bij. Dit stelt gebruikers in staat het beste uit zichzelf te halen, een stem te hebben en zich opgenomen te voelen op de werkplek. Communities, gesprekken, relaties tussen bedrijven en persoonlijke expressie zijn van cruciaal belang voor elke bloeiende cultuur en organisatie en is een essentiële onderdeel van de werknemerservaring.

Viva Engage blijft hetzelfde netwerk, dezelfde homefeed en dezelfde community’s tonen die u ook in Yammer ziet. Alle inhoud die is gemaakt in Yammer.com of mobiel, inclusief communitygesprekken, verhaallijnberichten en verhalen, kan worden bekeken in Viva Engage. Op dezelfde manier wordt inhoud die in Engage is gemaakt, weergegeven in Yammer-web- en mobiele apps. 

Viva Engage blijft alle aangepaste branding voor de Community-app respecteren. Als u Viva Engage wilt gebruiken, moet een organisatie een licentie hebben voor Yammer.

Hoe kom je aan Viva Engage?

Als u de Community-app in Teams niet gebruikt, kunt u de Viva Engage-app eenvoudig wereldwijd installeren en vastmaken in Microsoft Teams. Werk samen met je IT-beheerder om de app vast te maken of aan te passen in Teams. Als je de Communities-app gebruikt, wordt de app vanaf deze week automatisch bijgewerkt naar Viva Engage-branding. De nieuwe Viva Engage UX wordt uitgerold van eind augustus tot eind september.

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

Meer informatie over Microsoft Viva?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Microsoft Viva eBook

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!