Windows 11 is beschikbaar vanaf 5 oktober

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft

Vanaf 5 oktober is het eindelijk zover, Windows 11 wordt algemeen beschikbaar voor alle gebruikers! Windows 11 biedt een nieuw gebruikersinterface en brengt een frisse omgeving met zich mee. Zo zijn er verschillende gebruikersonderdelen opgefrist en ziet het er allemaal wat strakker uit. Ook het Microsoft Teams platform integreert direct binnen Windows 11, waardoor jij snel en gemakkelijk toegang hebt.

Inhoudsopgave

Wanneer komt Windows 11 uit?

Windows 11 is vanaf nu beschikbaar voor zakelijke gebruikers. Dit betekent dat organisaties gebruik kunnen maken van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Elke laptop die aan de eisen voor Windows 11 voldoet, komt in aanmerking voor Windows 11. Niet elke computer krijgt direct de Windows 11 update. Deze update wordt namelijk in stappen uitgerold naar gebruikers. Dit om een soepele transitie vanaf Windows 10 mogelijk te maken. Vanaf 5 oktober worden ook nieuwe laptops voorzien van Windows 11, waardoor je direct verzekerd bent van de nieuwste Windows omgeving.

Windows 11 nieuw startmenu

Wat heb je nodig voor Windows 11

Windows 11 stelt strengere eisen aan de hardware van apparaten. Dit betekent dat niet elk apparaat ondersteuning kan krijgen voor Windows 11. Zo zijn er strengere eisen aan de processoren in apparaten en is TPM 2.0 benodigd. TPM 2.0 is een beveiligingsprocessor, waarmee het mogelijk wordt om de Windows omgeving extra te beveiligen. Verder is er minimaal 4gb aan werkgeheugen en 64gb aan opslagruimte nodig.

Een apparaat kan alleen naar Windows 11 geüpdatet worden op het moment dat het aan deze eisen voldoet. Voor onze partners controleren wij op afstand of hun apparaten geschikt zijn voor Windows 11. Op deze manier weten wij zeker dat de gehele organisatie kan overstappen naar Windows 11.

Minimale systeemvereisten
Processor
1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores op een  compatibele 64-bits processor of systeem op een chip (SoC)
Geheugen
4 GB RAM
Opslag
64 GB of groter opslagapparaat
Systeemfirmware
Geschikt voor UEFI Secure Boot
TPM
Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0
Grafische kaart
DirectX 12-compatibele grafische kaart / WDDM 2.x
Beeldscherm
> 9″ met HD-resolutie (720p)
Internetverbinding
Microsoft-account en internetverbinding vereist voor installatie van Windows 11 Home

Wat zijn de nieuwste mogelijkheden in Windows 11

Windows 11 lijkt op het eerste oog veel op Windows 10. Er zijn wel een aantal visuele aanpassingen doorgevoerd, maar de basis is ongeveer gelijk gebleven. Dit betekent dat je snel gewend bent aan de nieuwe Windows 11 omgeving. Wel worden er een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Denk dan aan een integratie met Microsoft Teams, nieuwe widgets en de mogelijkheid om Android apps te gebruiken in de Windows omgeving.

Windows 11 vernieuwde menubalk

Windows 11 heeft een vernieuwde gebruikersinterface

In Windows 11 is de menubalk naar het midden verplaatst. Dit geeft een moderne en frisse look aan het nieuwe startmenu. Het wordt op deze manier makkelijker om te vinden wat jij als gebruiker nodig hebt. Voor zakelijke gebruikers wordt het met het vernieuwde gebruikersinterface makkelijker om documenten te vinden. Windows 11 werkt nauw samen met Microsoft 365, waardoor gegevens vanuit de cloud zichtbaar zijn in het startmenu. Dit maakt het makkelijker om gegevens te vinden en te delen.

Microsoft Teams krijgt een diepere integratie in Windows 11

Microsoft Teams krijgt een centrale rol binnen Windows 11. Een aantal functies zijn namelijk te benaderen vanuit de menubalk, waardoor er snel en gemakkelijk toegang is. Met deze nieuwe functie wordt het nog makkelijker om verbonden te blijven met vrienden. Het is nu mogelijk om met Microsoft Teams te chatten, bellen en vergaderen vanuit de taakbalk in Windows 11.

Windows 11 Microsoft Teams integratie

Windows 11 helpt bij het inrichten van een hybride werkomgeving

Voor organisaties maakt Windows 11 het makkelijker om een hybride werkomgeving te creëren. Dit wordt gedaan door verschillende functionaliteiten van Microsoft 365 te integreren in het besturingssysteem. Zo wordt Microsoft Teams nauwer geïntegreerd en kun je via de menubalk toegang krijgen tot werkgegevens. Dit zorgt ervoor dat jij nog makkelijker toegang kunt hebben tot al jouw werkbestanden.

Tot slot

Windows 11 is dus vanaf 5 oktober beschikbaar voor zakelijke gebruikers. Elke apparaat dat aan de systeemvereisten voldoet komt in aanmerking voor deze update. Met Windows 11 maakt een organisatie gebruik van de meest moderne Windows omgeving die beschikbaar is. Ben je nu benieuwd naar alle veranderingen in Windows 11? Lees dan onze introductie van Windows 11 hier.

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!